Geboortestenen voor april
Edelstenen

Geboortestenen voor april: Obsidiaan, Diamant en Opaal

De geboortemaand april kent drie verschillende geboortestenen namelijk het obsidiaan, de diamant en de opaal. Hier lees je meer over deze drie geboortestenen en hun werkingen.

Obsidiaan

Kenmerken

De intense, donkere obsidiaan is vulkanisch glas. De steen ontstaat door de snelle afkoeling van vulkanisch materiaal na een uitbarsting, waardoor er geen kristalrooster kan vormen. De obsidiaan is een donkere steen en komt het meeste voor in het zwart. Andere kleuren zijn bruin en grijs. Vroeger werd de obsidiaan voor veel praktische doeleinden gebruikt. In de Steentijd werden er bijvoorbeeld werktuigen van gemaakt en de Indianen gebruikten het voor het maken van pijlen en speren. De belangrijkste vindplaatsen voor obsidiaan zijn Schotland en de Verenigde Staten.

Lichamelijke effecten

Naast het sneller herstellen van griep of verkoudheid kan de obsidiaan ook het herstel van huidwonden, botontkalking en gebroken botten versnellen. Dankzij zijn ijzer kan de steen ook verlichting bieden bij menstruatieklachten en helpen bij bloedarmoede. Andere organen waar de obsidiaan een gunstig effect op kan hebben zijn de nieren, lever en de alvleesklier. Mentaal kan de steen je helpen spanningen weg te nemen en minder te piekeren.

Emotioneel en spiritueel

Deze donkere steen behoort tot de basis- en aardechakra. Het kan negatieve energie afvoeren en daarmee ruimte creëren voor spirituele en geestelijke groei. De obsidiaan kan je helpen zelfs in nare tijden het positieve te blijven zijn en de bijkomende stress beter te kunnen doorstaan. Daarnaast biedt hij bescherming tegen externe negatieve invloeden.


Diamant

Kenmerken

Dit bekende mineraal bestaat uit koolstof en in het hardste natuurlijke materiaal. De steen is doorzichtig maar komt ook voor in vele andere kleuren zoals rood, roze, blauw, groen en oranje. De meeste diamantmijnen zijn te vinden in landen als Canada, Rusland, Australië en zuidelijk Afrika. Kronen worden al eeuwen voorzien van prachtige diamanten, de diamant zou namelijk zorgen voor innerlijk inzicht, sterke intuïtie en zouden kunnen zorgen voor een verbinding met goddelijke energieën.

Lichamelijke werking

De diamant kan bescherming bieden tegen besmettelijke aandoeningen en radioactiviteit. Hij brengt ontspanning en verwijdert alle stress uit het lichaam. Daarnaast kan de diamant een uitkomst bieden voor mensen die lijden aan slapeloosheid. De diamant kan vitaliseren en heeft een genezende werking op verkoudheid, griep en bronchitis. Verder staat de diamant ook bekend als een ontgiftende steen. Andere klachten waar de diamant een heilzaam effect op kan hebben zijn onder andere een hernia, epilepsie en hersenvliesontsteking.

Spiritueel en emotioneel

De chakra’s waar de diamant toebehoort zijn het hart-, voorhoofd en kruinchakra. Zoals eerder al werd benoemd geeft de diamant innerlijk inzicht. Dit innerlijke inzicht maakt ook dat de diamant de steen van de waarheid is. Ook helpen de inzichten je te focussen om je dromen en doelen te verwezenlijken. Ook kan deze steen energievelden reinigen en voorspoed en succes aantrekken.


Opaal

Kenmerken

De opaal kan in veel verschillende kleuren voorkomen waaronder, wit, rood, groen, blauw, bruin, zwart en geel. De steen heeft een doorschijnend karakter en ontstaat als opvulling van spleten in rotsen of bij fossielvorming. Er zijn drie soorten opaal te onderscheiden. De gewone opaal met een relatief rustig kleurspel tot effen kleur, de wateropaal die lijkt op een bergkristal en de edelopaal die een bonte klerensamenstelling heeft wat ook wel opalesentie wordt genoemd. Van de opalen die worden gebruikt voor de decoratie van sieraden komt 90% uit Australië. Andere vindplaatsen zij Ethiopië, Mexico en Brazilië.

Lichamelijke werking

De opaal is een kwart en heeft daarmee net als de andere kwartsen een sterke werking op de nagels, botten, huid en het haar. Zo kan opaalolie bijvoorbeeld helpen bij psoriasis. Daarnaast bevordert de opaal de werking van de dikke darm en bevordert hiermee de eetlust en spijsvertering. Andere aandoeningen waar de opaal een positieve werking op kan hebben zijn, bronchitis, astma, leukemie, ziekte van Hodgekin, spataderen en aambeien. Verder versterkt de opaal de werking van de zintuigen en kan het helpen bij nachtmerries.

Spiritueel en emotioneel

De opaal helpt bij de verwerking van het verdriet wanneer je verlies hebt te verwerken. Het kan je helpen bij het proces van acceptatie en het vinden van rust. De steen maakt daadkrachtig en geeft je meer zelfvertrouwen. Verder kan het stemmingswisselingen stabiliseren en helpen bij het doorbreken van bepaalde denkpatronen. Wanneer de opaal op het heiligbeenchakra wordt geplaatst kan het een versterkende werking hebben op de organen in de onderbuik. Met een opaal op het hartchakra wordt de bloedsomloop en het hart versterkt.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *