Toont alle 6 resultaten

Show sidebar

Wat is obsidiaan

De kleur van obsidiaan is meestal zwart, maar kan ook donkergroen of bruin zijn of semi-transparant.

Er zijn vindplaatsen in Mexico, ook in de VS, IJsland en op de Lipari-eilanden/Italië.

Obsidiaan is een vulkanisch rotsglas. Vondsten uit de steentijd bewijzen al het vroege gebruik van obsidiaanbladen, en het was waarschijnlijk het eerste snijgereedschap ooit, omdat ze altijd scherpkantig en schelpvormig zijn.

Het komt in zijn samenstelling meestal overeen met een rhyoliet  en soms met andere vulkanische stenen. Het wordt gevormd uit taai gesmolten stollingsgesteenten wanneer hun lava snel afkoelt, zodat ze geen tijd hebben gehad om te kristalliseren.

Psychische effecten

  • Het zorgt voor levenskracht en aarding.
  • De steen werkt tegen angst, shock en blokkades.
  • Obsidiaan brengt verloren gegane bewustzijnsinhoud naar het daglicht, bijvoorbeeld gedachten die je direct voor en tijdens een shockachtige ervaring had. Het onthouden en herkennen van deze gedachten kan sommige dingen in gang zetten, het kan op korte termijn verwarrend zijn, maar het resultaat is bevrijdend en verhelderend.

De fysieke effecten

De steen heeft ook wondhelende eigenschappen. Dit is te wijten aan het ijzergehalte en de vorm die doet denken aan messen.

Voorbeelden van toepassing

Het wordt aangeraden wanneer je het spoort bent kwijtgeraakt door een schok of een trauma.

Obsidiaan moet dan zo snel mogelijk op het voorhoofd worden gehouden totdat na enkele minuten de zintuigen weer betrouwbaar werken en de verwarring is weggenomen.

Het is aan te raden om achteraf naar het bergkristal te kijken, het aan te trekken of in de hand te nemen om de bevindingen te bewaren – anders vergeet je ze bijna onmiddellijk.

Obsidiaanspiegels zijn bijzonder geschikt voor meditatie. Je kunt mediale vaardigheden zoals het lezen van de aura, de voorkennis en de waarneming op afstand terugkrijgen, wat je jezelf op een bepaald moment hebt verboden.

Hiervoor kijk je dagelijks tien minuten in de obsidiaanspiegel en mediteer je vervolgens vijftien minuten lang op een prachtig helder bergkristal. De oefening moet alleen worden gedaan in tijden van mentale stabiliteit.

Obsidiaan werking

Het werd door de volkeren van het oude Mexico gebruikt om wapens te maken, ook bij cultisch gebruik voor mensenoffers.

Er werd ook een andere materiële eigenschap gebruikt: Het licht wordt gereflecteerd in het mysterieuze zwart van het glas. Dus werden er spiegels gemaakt. Obsidiaanballen worden vandaag de dag voor hetzelfde doel gebruikt door de “brujos” (Mexicaans voor heksen).

De amuletten in de vorm van padden werden verondersteld te beschermen tegen het boze oog en demonen weg te houden.

De Navajos en Zunis beschouwden obsidiaan als heilig en gebruikten het in cultische rituelen …

Verband met het chakra

Als het basischakra uit balans is, kun je strijdlustig en agressief zijn naar anderen toe. Met deze steen in de hand ben je in staat om de symptomen van ADHD of ADD te verlichten. Het zal het verlangen verminderen om overdreven bezitterig te zijn, te verlangen naar voortdurende opwinding of manipulatief te zijn.

Gebruik deze steen om je bewustzijn van je vroegere levenstalenten te wekken en ongewenste angsten te verlichten.

Het zal de bloedsomloop, het voortplantingssysteem in evenwicht brengen en de functie van je onderste ledematen en bekken verhogen. Als het heiligbeenchakra uit balans is, kun je emotioneel hoog gespannen, arrogant of egoïstisch zijn. Met deze steen in de hand zul je in staat zijn om het wantrouwen dat je hebt in andermans bedoelingen ten opzichte van je te overwinnen, of te stoppen met je voortdurend zorgen te maken dat mensen met kwade bedoelingen over je praten.

Obsidiaan kopen

De steen moet een keer per maand onder lauw stromend water worden gereinigd worden en in de zon of met een bergkristal worden opgeladen.