Geboortestenen voor december
Edelstenen

Geboortestenen voor december: Amazoniet, Lapis Lazuli, Robijn en Onyx

De maand december kent vier verschillende geboortestenen, namelijk de amazoniet, de lapis lazuli, de robijn en de onyx. Deze vier stenen zullen een extra sterke werking hebben voor jou als je in december geboren bent.

Amazoniet

Kenmerken

Dit mineraal is groen tot turkoois van kleur, is ondoorzichtig en heeft een glinstering. De naam waaronder de amazoniet vroeger ook wel bekend stond was de amazonesteen. De steen is vernoemd naar zijn vindplaats; de rivier de Amazone. Amazoniet kan worden gevonden in Rusland, in het Oeralgebergte en in Colorado, in de Verenigde Staten.

Lichamelijke effecten

Amazoniet kan een gunstig effect hebben op huid en haar, zo kan het helpen bij puistjes, acné, schilferige huid, psoriasis, zwemmerseczeem, schimmelinfecties, jeuk, koortslip en haaruitval. Wanneer je last hebt van migraine of menstruatiekramp kan de amazoniet verlichting bieden. Verder kan de amazoniet verlichting geven bij artrose en chronische reuma. De werking van het hart wordt gestimuleerd en de kwaliteit van het bloed wordt in het algemeen verbeterd.

Spiritueel en emotioneel

De amazoniet kan angst voor het verliezen van controle verminderen en helpen bij verdriet en zorgen. Het vergroot de wilskracht en om controle te nemen over je eigen leven. Je krijgt de rust en kalmte op problemen vanuit verschillende kanten te bekijken en zo beter een oplossing te vinden. De steen hoort bij thymus, het voorhoofd-, hart- en kruinchakra. Amazoniet zorgt voor bewustwording van je potentiële groei.

Lapis lazuli

Kenmerk

De Lapis Lazuli is een prachtige blauwe steen die wordt gekenmerkt door zijn gouden pyrietprikkels. Andere namen waaronder deze steen bekend is zijn lazuursteen en lapis. De belangrijkste vindplaatsen voor lapis lazuli zijn Afghanistan en Chili. Het is ook de nationale steen van Afghanistan en van Bolivia.

Lichamelijke effecten

De lapis lazuli heeft veel positieve effecten op klachten rondom de mond. Zo kan het een helende werking hebben bij keelontsteking, keelpijn, amandelontsteking, bronchitis en aften. Daarnaast heeft de steen een opbouwend effect op botten, wat heb uitermate geschikt maakt voor behandeling van botbreuken, blauwe plekken en sportblessures. Probeer je van nagelbijten af te komen? Dan kan de lapis lazuli je hierbij helpen. Een ander gunstig effect van deze steen is dat hij ontstekingswerend en ontstekingsremmend is.

Spiritueel en emotioneel

Het vertrouwen in je eigen kunnen wordt door de lapis lazuli vergroot en je zult het leven met meer optimisme benaderen. Nieuwsgierigheid naar het onbekende zal toenemen en vooroordelen zullen afnemen. De lapis lazuli heeft een sterke werking op het voorhoofd- en keelchakra. De steen geeft vergroot je innerlijke wijsheid en je eigen waarheid uit te spreken.

Robijn

Kenmerken

Deze mooie dieprode steen is bekend van sprookjes en legenden, waar hij vele juwelen en kronen sierde. De robijn kan gevonden worden in Myanmar, Sri Lanka, Thailand, Afghanistan, Vietnam, Tanzania en Pakistan. Een robijn is altijd rood, maar de tint kan variëren.

Lichamelijke effecten

De robijn versterkt het afweersysteem en verbetert de bloedsomloop. Bij zware vermoeidheid of uitputting kan de robijn je nieuwe energie geven. Verder heeft deze steen als effect dat het je libido verhoogt en de hormonen harmoniseert. De robijn kan ook hebben bij klachten van winderigheid en haaruitval.

Spiritueel en emotioneel

De robijn helpt je meer initiatief te nemen en meer dynamiek te zoeken in je leven. Wanneer je wat meer timide bent kan de robijn helpen je spontaner te maken en het ego en de wil te versterken. De robijn zorgt voor verbinding tussen het basis- en kruinchakra, waarbij hij de kleuren van liefde en de verheffing van de ziel met elkaar verbindt.

Onyx

Kenmerken

De onyx is een zwarte kwarts en kan wit, zwarte banden hebben. De zeldzaamste en meest gewilde variant in de onyx die helemaal effen zwart is. Onyx kan worden gevonden in Brazilië, Mexico, Uruguay, Madagaskar, Pakistan, Argentinië en de Verenigde Staten. De Indianen gebruikten de steen in amuletten om zwarte magie en ziekten te weren.

Lichamelijke effecten

Wanneer je gevoelig bent voor weerswisselingen kan de onyx je helpen hier beter tegen te kunnen. De steen versterkt het lymfesysteem en geeft je daardoor meer weerstand tegen infecties. De onyx verbetert alle zintuigelijke waarneming maar voornamelijk het gehoor en kan ook klachten van doofheid en oorsuizen verminderen. Andere kwalen waarbij de onyx kan helpen zijn ontstekingen, pukkeltjes en een opgeblazen gevoel.

Spiritueel en emotioneel

De onyx kan je helpen je grenzen te bewaken en minder beïnvloedbaar te zijn voor invloeden van anderen. Daarnaast vergroot de steen je verantwoordelijkheidsgevoel en zelfbewustzijn. Het helpt je meer zelfdiscipline op te brengen en door te zetten. De onyx horot bij het aarde-, basis- en zonnevlechtchakra. De steen zal het evenwicht tussen yin en yang herstellen en spirituele groei bevorderen.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *