Enig resultaat

Show sidebar

Oorsprong en kenmerken van Turkoois

De kleur van de steen is turkooisblauw, lichtblauw tot hemelsblauw. Het is een van de meest waardevolle edelstenen en ligt daarom in de hogere prijsklasse.Je kunt turquoise krijgen als een ruwe steen, getrommelde steen, handpalmsteen, bal, ketting, hanger, donuts, Indiase sieraden en vele andere vormen voor kettingen en armbanden.

Vooral sterke turkooien komen uit Arizona, VS. Deze zijn ook verleidelijk vanwege hun kleur. Turkooien zijn relatief kwetsbare stenen en moeten daarom worden gestabiliseerd. Dit verandert niets aan de genezende eigenschappen, maar garandeert de kwaliteit en de zuiverheid ervan voor een langere periode.

Turkoois is de heilige steen van de Indianen. Ze geloofden dat turquoise een directe verbinding van de hemel naar de meren tot stand bracht. De Indianen vereerden het daarom als een beschermende en helende steen en geloofden dat het bijzonder krachtig was in combinatie met rood koraal. Dit is vandaag de dag nog steeds te zien in de typische Indiase juwelen. Zilver, turquoise en rood koraal worden door de Indianen gecombineerd tot fantastische sieraden en geluksamuletten. In Europa was turquoise al eerder bekend. De Egyptenaren en de Grieken vereerden deze steen als een juwelen- en genezingssteen.

De naam turquoise komt waarschijnlijk van het Grieks, wat “Turkse steen” betekent. Vermoedelijk kwamen de eerste turkooien uit Turkije naar Europa.

Het is altijd beschouwd als een sterke beschermende steen en wordt beschouwd als de talisman van het vliegpersoneel.

Men geloofde dat het zijn drager beschermde tegen een onnatuurlijke dood. Turquoise zou verbleken als de eigenaars ervan sterven! Een oud gezegde luidt: “De hand die een turkoois draagt zal nooit arm worden!”

Turkoois werking

Turkooien zijn krachtige stenen, die behulpzaam zijn bij het redeneren en het uiten van meningen. Mensen die nogal gereserveerd zijn moeten zeker een turquoise, of beter gezegd een turquoise ketting om hun zelfvertrouwen te activeren.
Turquoise geeft de drager meer energie, creativiteit en professioneel en privé succes.
Vooral mensen die vaak onderweg zijn, bijvoorbeeld in het bedrijfsleven, moeten zeker een turkoois bij zich dragen om hen te beschermen tegen ongevallen. Dit geldt ook voor sporters, bouwvakkers, luchtvaartpersoneel en andere mensen die worden blootgesteld aan een verhoogd risico op ongevallen.

Fysieke effecten

Turkoois versterkt de lever, klieren, ogen en bloedsomloop.Het helpt bij keelpijn, luchtwegaandoeningen, depressie, anorexia, gescheurde banden en pezen, zuurstofgebrek, bloedvergiftiging en stress.Chauffeurs en reizigers zouden een turkoois mee moeten nemen, want er wordt gezegd dat het om ongelukken en ongeluk te voorkomen.Stotterende kinderen zouden het elke dag gedurende tien minuten op het keelchakra moeten laten plaatsen.

Verband met het chakra

Turkoois is geschikt voor het plaatsen op het keelchakra. Het dringt diep in je door en inspireert je om spirituele ideeën te verbinden met intuïtieve kennis van de ziel.Turquoise verbindt je tijdens de meditatie met de perfecte schoonheid van de kosmos en de natuur, en is ook in staat om schoonheid en kracht toe te voegen aan je uiterlijk.

Het is een krachtige beschermende steen, die waarschuwt voor komende gevaren en alle kwaad uit de buurt van het lichaam houdt.

Turkoois kopen

Turkooien die van kleur veranderen moeten bijzonder serieus worden genomen, omdat ze je op dit moment opperste reinigende, beschermende en helende krachten geven. Turquoise en turquoise kettingen moeten altijd een keer per maand ontladen  worden in een kom met hematiet getrommelde stenen. Als je verkleuringen op de edelsteen ziet, moet je deze onmiddellijk ontladen en schoonmaken.