6 tips om je slaapkamer Feng Shui te maken
Informatief

6 tips om je slaapkamer Feng Shui te maken

De slaapkamer is de belangrijkste ruimte in je woning. Want het is de kamer waar je tot rust komt en energie vergaart voor de volgende dag. Daarom is het ook zo’n goed idee om je slaapkamer Feng Shui te maken. Maar wat houdt dat precies in en hoe begin je eraan? Je krijgt van ons alvast enkele handige tips!

Wat is Feng Shui?

Feng Shui is een oosterse filosofie die ervanuit gaat dat geluk gebaseerd is op de omgeving. Overal bevinden zich namelijk energiestromen en die verbinden alles en iedereen met elkaar. Het is volgens de Feng Shui belangrijk dat deze stromen in balans zijn.

Dit doe je door je interieur op een bepaalde manier in te richten. Als je de Feng Shui filosofie niet kent, klinkt het misschien wat vreemd. Maar deze filosofie bestaat al meer dan 3.500 jaar en vele mensen zweren erbij. Het kan dus zeker geen kwaad om het eens uit te proberen!

Zo maak jij je slaapkamer Feng Shui: 6 handige tips

Geloof je sterk in de Feng Shui filosofie? Of wil je het gewoon eens uitproberen uit nieuwsgierigheid? Dan vraag jij je waarschijnlijk af hoe je het toepast. Hieronder krijg je alvast enkele nuttige tips voor het Feng Shui maken van je slaapkamer!

Tip 1: Kies de juiste plaats voor je bed

Feng Shui draait grotendeels om de plaats waar je je meubels zet. Vooral de locatie van je bed is erg belangrijk. Zo dien je ervoor te zorgen dat je bed niet recht tegenover de deur staat. Door je bed recht tegenover je deur te zetten, ben je namelijk beter blootgesteld aan de energiestromen die je kamer binnenkomen en dat is niet optimaal.

Zet je je bed daarom liever schuin tegenover de deur. Het is tevens belangrijk dat geen enkele zijkant van je bed tegen de muur staat. Zorg er dus voor dat je langs weerszijden je bed kan betreden. Daarnaast slaap je het best met je gezicht naar de deur. Dat zorgt namelijk voor een groter gevoel van veiligheid.

Tip 2: Gebruik rustgevende kleuren

Ook de kleuren die je kiest zijn van groot belang, want de juiste kleuren bevorderen je nachtrust. Ga voor zachte tinten en rustgevende kleuren, zoals lichtgroen of lichtblauw. Wissel dit af met warme kleuren. Alleen koude kleuren gebruiken, zorgt namelijk ook niet voor de nodige rust.

Tip 3: Koop de juiste materialen en meubels

Volgens de Feng Shui gebruik je het best zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Dat geldt niet alleen voor je meubels, maar ook voor je accessoires, muren, enzovoort. Hout, glas, wol en bamboe zijn dus bijvoorbeeld hele goede keuzes. Synthetische stoffen en metaal zijn dan weer minder Feng Shui. Nu moet je natuurlijk niet meteen allemaal nieuwe slaapkamermeubels kopen, maar het is wel wel iets waar je rekening mee kan houden als je meubels toch vervangen moeten worden.

Tip 4: Verkies ronde vormen

Niet alleen het materiaal, maar ook de vorm van je meubels en accessoires is erg belangrijk. Je gaat namelijk het best voor ronde en gestroomlijnde vormen, omdat deze ervoor zorgen dat de energiestromen niet geblokkeerd worden.

Tip 5: Vermijd storende factoren

Feng Shui draait om harmonie. Daarom is het erg belangrijk om rommel in je slaapkamer te vermijden. Rommel zorgt namelijk voor een slechte doorstroom van de energiestromen én geeft je stress. Bewaar in je slaapkamer ook zo weinig mogelijk apparaten, want de stralingen kunnen je nachtrust flink verstoren.

Vooral fitnessapparatuur moet je vermijden, omdat het de bedoeling is dat een gevoel van rust overheerst. In je slaapkamer dien je dus niet voortdurend na te denken over je fitnessroutine. Gebruik jij toch je gsm of computer in deze ruimte? Dan plaats je deze het best zoveel mogelijk op slaapstand.

Tip 6: Kies voor zachte verlichting

Om je slaapkamer Feng Shui te maken, is het ook belangrijk om de juiste verlichting uit te kiezen. Maak liever geen gebruik van een felle grote lamp, maar kies in de plaats voor verschillende lichtpunten waarvan je eventueel de lichtintensiteit kan aanpassen. Ook mag je volgens de Feng Shui, je lampen nooit recht boven je bed of bij het hoofdeinde hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *