Hoe maak je zelf een verzorgende scrub voor je huid met Himalaya zout en etherische olie
Informatief, Essentiële oliën

Hoe maak je zelf een verzorgende scrub voor je huid met Himalaya zout en etherische olie?

Heb je het gevoel dat je huid wel een opkikkertje kan gebruiken? Dan is het een goed idee om zelf een verzorgende scrub te maken met Himalaya zout en etherische oliën. Want doordat de gebruikte ingrediënten allemaal natuurlijk zijn, werkt het beter dan iedere scrub die verkrijgbaar is in een winkel. Maar hoe maak je je eigen Himalaya scrub nu precies? Het wordt stap voor stap uitgelegd in dit artikel!

Waarom Himalaya zout en etherische oliën zo heilzaam zijn

Wil je zelf een scrub maken? Dan zijn Himalaya zout en etherische oliën de beste ingrediënten die je daarvoor kan gebruiken. Himalaya zout bevat namelijk maar liefst 84 mineralen en de ruwe korrels stimuleren de doorbloeding en verwijderen dode huidcellen. Essentiële oliën voeden de huid dan weer optimaal.

Met deze ingrediënten maak je je huid dus opnieuw stralend, waardoor je er heel wat frisser en jonger uitziet. En het fijne is dat je de scrub erg makkelijk maakt. Zelfs als je helemaal niet zo handig bent.

Verzamel de ingrediënten

Zelf een scrub maken? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Wij leggen je hieronder uit hoe je dat doet. Allereerst dien je alle ingrediënten te verzamelen. Dit zijn de benodigdheden:

  • 200 gram fijn Himalaya zout
  • 120 gram kokosolie
  • 15 druppels essentiële olie naar keuze
  • Potje

Welke etherische olie moet je gebruiken?

Zoals je ziet, heb je dus helemaal niet zoveel ingrediënten nodig voor het maken van een goede verzorgende scrub, enkel kokosolie, Himalaya zout en etherische oliën. Dit laatste ingrediënt is een van de belangrijkste, omdat het de huid optimaal voedt. Maar welke geur moet je dan kiezen? Je bent helemaal vrij in het bepalen van welk soort etherische olie je gebruikt in je scrub. Vaak wordt er gekozen voor twee soorten, maar je kan ook slechts één soort gebruiken.

Je zelfgemaakte scrub aanbrengenKies niet alleen voor wat je prettig vindt van geur, maar houd ook rekening met de werking. Elke olie heeft namelijk zijn eigen specifieke heilzame werking op je huid en gezondheid in het algemeen. Zo geeft citronella je huid glans. En pepermuntolie is ideaal als je vaak vermoeid bent en je je huid een energieboost wilt geven. Lavendelolie kan je dan weer gebruiken tegen psoriasis en helpt bij je nachtrust. Ideaal om te gebruiken als avondscrub dus!

Bereidingswijze

Als je merkt hoe makkelijk het is om je eigen scrub te maken, zal jij je afvragen waarom je het nooit eerder hebt gedaan. Heb je alle ingrediënten verzameld? Volg dan onderstaand stappenplan!

  • Stap 1: Smelt de kokosolie in een pan en laat het voor 10 minuutjes afkoelen
  • Stap 2: Doe er het Himalaya zout en de druppeltjes etherische olie bij
  • Stap 3: Laat het mengsel afkoelen, giet het vervolgens in een potje en meng alles nogmaals zeer goed
  • Stap 4: Zet het mengsel na het roeren in de koelkast
  • Stap 5: Haal de scrub uit de koelkast, maak je huid nat, neem een klein beetje scrub en masseer het in cirkelvormige bewegingen in je huid
  • Stap 6: Spoel het overgebleven zout af

Himalaya scrub: Waar moet je rekening mee houden?

Hoewel deze Himalaya scrub heel makkelijk is om te maken en erg doeltreffend werkt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je het gebruikt. Zo is het belangrijk om te kiezen voor fijn Himalaya zout, omdat de korrels anders te veel tegen je huid schuren wat niet zo prettig is.

Daarnaast mag je de scrub enkel op je lichaam gebruiken, dus niet op je gezicht, want daarvoor is het te agressief. Als je met deze kleine aandachtspuntjes rekening houdt, kan je zorgeloos genieten van deze heerlijke scrub!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *