De gouden driehoek van edelstenen
Edelstenen

Wat is de gouden driehoek van edelstenen: amethist, bergkristal & rozenkwarts

Als je je met spiritualiteit bezighoudt, hebt je vast weleens van een gouden driehoek gehoord. Maar wat is het precies, hoe werkt het en waarvoor is het nuttig? Je komt het te weten in deze blog!

Gouden driehoek: wat is het precies?

Gouden driehoek is de benaming voor de combinatie van edelstenen die bestaat uit amethist, rozenkwarts en bergkristal. Deze edelsteen hebben energie die goed bij elkaar past. Samen zorgen ze voor liefde, harmonie, inzicht en balans, maar ze hebben ook hun eigen specifieke werking. Door de kristallen in een driehoek te leggen, zullen ze elkaars werking versterken. Dit is de werking van de diverse kristallen:

Amethist

Amethist helpt je tot rust komen. Als je last hebt van stress of slaapproblemen hebt, kan deze steen je dus goed helpen. Daarnaast beschermt dit kristal je tegen negatieve energie en helpt het je om inzicht te krijgen.

Rozenkwarts

Rozenkwarts heeft een mooie zachte energie. De steen versterkt relaties en zorgt voor zelfliefde. Daarnaast werkt het kalmerend en helpt het bij angst, stress, trauma’s en verlies.

Bergkristal

Bergkristal is een zuiverende edelsteen die je lichaam weer in balans brengt, omdat het energie reguleert. Omdat het bergkristal voor helderheid zorgt, helpt het ook om helder na te denken en je te concentreren. Dit kristal versterkt tevens de werking van alle andere edelstenen.

Waarvoor gebruik je een gouden driehoek?

Een gouden driehoek wordt gebruikt om te zorgen voor een aangename sfeer, want het elimineert negatieve energieën en brengt rust en vrede in huis. Een woning kan met verloop van tijd restenergie absorberen. Dus vooral bij oudere woningen is een gouden driehoek aangeraden.

Vergeet niet dat negatieve energie je kan beïnvloeden, zeker als je hoogsensitief bent. In dat geval kan jij je boos, angstig of somber voelen zonder directe aanleiding. Dit probleem voorkom je met de gouden driehoek.

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van de kristallen?

Wil je een gouden driehoek in je woning? Dan dien je een amethist, bergkristal en rozenkwarts te kopen en in driehoekvorm te leggen. Maar voordat je dat doet, zijn wel enkele dingen waar je moet op letten. Eerst en vooral is het belangrijk dat je nadenkt over hoe je de gouden driehoek gaat gebruiken.

Ga je hem meenemen of plaats je hem ergens in huis? Aan de hand daarvan kan je de ideale grootte van de stenen bepalen.

Edelstenen om mee te nemen zijn namelijk het best zo klein mogelijk. Zo passen ze zonder probleem in je tas of broekzak. Indien je de gouden driehoek in huis wilt plaatsen, mogen ze zo groot zijn als je zelf verkiest.

Maar houd er rekening mee dat alle edelstenen ongeveer hetzelfde formaat moeten hebben voor een optimale werking. Er zijn ook zowel ruwe als gladde edelstenen. Je kiest het best voor ofwel drie gladde ofwel drie ruwe stenen.

Zo gebruik je de gouden driehoek

Er zijn twee verschillende manieren om een gouden driehoek te gebruiken: door hem met je mee te dragen of door hem in huis neerleggen.

Meenemen onderweg

Als je beslist om de gouden driehoek met je mee te nemen, profiteer je altijd en overal van de krachtige werking van deze kristallen. Je plaatst ze dan het best in een klein zakje zodat ze altijd samen blijven. Uiteraard is het wat moeilijker om ze in dit geval in een driehoek te leggen, maar ook als je ze gewoon samen houdt, zijn ze erg krachtig.

In huis neerleggen

De beste manier om een gouden driehoek te gebruiken, is door hem ergens in je huis te leggen. Je kan hem in iedere ruimte leggen. Het is enkel belangrijk dat je de gouden driehoek legt op een plek dat voor jou goed aanvoelt. Meestal wordt er gekozen voor de woonkamer, omdat er daar veel tijd wordt gespendeerd.

Het is een goed idee om op voorhand de ruimte te bepalen, omdat je aan de hand daarvan je edelstenen moet kopen. Een gouden driehoek heeft namelijk een stralingscirkel van de grootte van de kleinste edelsteen min 1 cm. Dat betekent dus dat een edelsteen van vier centimeter groot, een stralingscirkel van drie meter heeft.

Eens je weet waar je hem moet leggen en je de edelstenen gekocht hebt, dien je de stenen neer te leggen met volle aandacht en een intentie. Vertel dus aan de stenen waarmee ze je kunnen helpen. Dit mag zowel in gedachten als luidop. Tip: het is een goed idee om de gouden driehoek af en toe te verplaatsen.

Gouden driehoek reinigen

Misschien vraag jij je af hoe je een gouden driehoek kan reinigen? Dan is er goed nieuws, want het is volledig zelfreinigend. Dat komt omdat bergkristal een edelsteen is die andere kristallen reinigt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *