Toont alle 6 resultaten

Show sidebar

Rozenkwarts is populair als edelsteen

Dit is vooral te danken aan de kleur van rozenkwarts, die lichtroze is en doet denken aan een roos. De steen is zelden helder roze, maar nogal “bewolkt”, maar het is altijd mooi om naar te kijken. De kleur van het kristal is gerelateerd aan vele andere stoffen, zoals ijzer, titanium en mangaan, die gevangen zitten in de kristallen. De steen zelf is broos en daarom is de verwerking niet altijd even gemakkelijk, maar toch kun je mooie sieraden kopen zoals oorbellen, kettingen, ringen en dergelijke gemaakt van rozenkwarts. Ook kunstobjecten die decoratief in het huis kunnen worden gebruikt, zijn verkrijgbaar in rozenkwarts.

Ook gebruikt als alternatief geneesmiddel

Al vele eeuwen worden edelstenen gebruikt voor het genezen van lichaam en ziel. Deze kennis is in de loop van de eeuwen bijna volledig verloren gegaan, maar tegenwoordig is er weer een toenemende belangstelling voor de genezende kracht van edelstenen, zoals rozenkwarts. Als je een beetje onderzoek doet op het internet zul je zien dat deze steen vooral in Namibië, Madagaskar en Brazilië wordt gevonden. De steen wordt vaak in grotere hoeveelheden gewonnen. Je kunt dus niet alleen kleinere geslepen edelstenen kopen, maar ook grote, mooie brokken rozenkwarts.

De liefdessteen

Volgens de geschiedenis heeft de God van de liefde, Eros of Cupido, deze steen naar de aarde gebracht om de liefde aan de mensen te geven. De genezende werking van de steen heeft hier precies mee te maken, want het wordt beschouwd als een genezende steen voor het hart en wordt de liefdessteen genoemd. Gevoelens zoals liefde, romantiek, gevoeligheid, verbondenheid en harmonie zijn er nauw mee verbonden. Dus deze edelsteen kan gebruikt worden om angsten in relaties te genezen, het heeft een kalmerend effect op de geest en het hart wordt geopend. Daarom kan de steen gebruikt worden om een relatie te versterken en wordt de harmonie in de relatie bevorderd. Ook emotionele wonden, bijvoorbeeld bij een scheiding kunnen door deze steen  gemakkelijker genezen worden.

Wie zijn “liefdesziekte” met de steen  wil genezen, kan bijvoorbeeld een ketting met rozenkwarts  op zijn hart dragen en zijn ziel kalmeren. Sieraden in andere vormen kunnen ook helpen, het hoeft niet per se een halsketting te zijn.

Versterking voor de ziel door rozenkwarts

Maar het is ook aan te raden om een roze kwartssteen in de slaapkamer of woonkamer te houden om ten volle te kunnen genieten van de eigenschappen.

Al in de oudheid was rozenkwarts populair als liefdessteen of vruchtbaarheidssteen. Maar de steen is niet alleen nuttig voor het liefdesleven, maar ook in situaties waarin een nieuw begin wordt gemaakt. Hier kan de steen een versterkende en helende werking hebben. De steen wordt daarom aanbevolen voor zwangerschap, geboorte en tijdens de menopauze. De steen kan dus op alle gebieden van het gevoel gebruikt worden en heeft een positief effect. Vooral mensen die last hebben van stress en misschien op de rand van een zenuwinzinking staan, kunnen verlichting ervaren met een rozenkwarts en de uiteindelijke zenuwinzinking voorkomen. Het is bekend dat deze steen  de zenuwen versterkt.

Het effect op het lichaam

Maar niet alleen voor het geestelijk evenwicht en geestesziekten is de rozenkwarts van toepassing, maar ook voor lichamelijke kwalen. Zo kan het hartritme worden verbeterd door de steen te dragen. In ieder geval wordt het dragen aanbevolen voor hoge bloeddruk en cardiovasculaire problemen. Hierbij moet echter worden opgemerkt dat dit nooit in de plaats komt een traditionele behandeling met moet je zeker met je arts praten. De genezende werking van de kristallen daarentegen kan aanvullend worden gebruikt om het welzijn te verbeteren en heeft een ondersteunend effect op de conventionele geneeskunde. Ze kunnen ook goed worden gebruikt als preventie van bepaalde ziekten. Van de rozenkwarts is bekend dat hij de pijn verlicht. Wie vaak problemen heeft met hoofdpijn of migraine kan zeker een steen onder het kussen of een ruw kristal op het nachtkastje gebruiken. Dit zal de pijn verlichten en ook een rustige slaap bevorderen.

Rozenkwarts kopen

Bij Nasma vind je alleen hoogwaardige roze kwarts, zowel gepolijst als ruw.