Welke edelstenen zijn het best voor verlovingsringen?
Edelstenen, Informatief

Welke edelstenen zijn het best voor verlovingsringen?

Als het gaat om het kiezen van een edelsteen voor een verlovingsring, kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Er zijn zoveel mogelijkheden dat zelfs juweliers niet weten wat ze moeten doen. Het helpt niet dat ze duur kunnen zijn en sommige mensen zijn niet bereid om zoveel geld uit te geven aan een sieraad. Dus wat moet u kiezen? Hier zijn enkele voorbeelden van verschillende soorten edelstenen en hoe ze samenwerken met andere elementen in een ontwerp:

1. Diamant

Diamanten zijn de meest populaire edelstenen voor een verlovingsring. Ze zijn ook het duurst, en ze blijven heel lang mooi. Diamanten zijn er in allerlei kleuren (wit, geel, roze) en maten (klein tot groot). Dit betekent dat er een ideale diamant is voor elke grootte budget-en als je verstandig kiest, weet je dat je investering veilig is!

2. Smaragd

Smaragden zijn een zeer populaire steen voor verlovingsringen. Ze zijn de geboortesteen van de maand mei, en ze hebben een rijke geschiedenis als verlovingsring.

Smaragden worden al lang geassocieerd met liefde en zuiverheid, waardoor ze betekenis hebben voor zowel mannen als vrouwen.

Als zodanig worden smaragden ook gebruikt in veel trouwringen. De kleur groen is altijd beschouwd als kalmerend voor mensen (denk aan hoe je je voelt als je naast iemand zit die groen draagt), dus het dragen van deze edelsteen helpt om je emoties in balans te houden gedurende de dag.

Naast deze kwaliteiten kunnen smaragden ook staan voor vrede en rust omdat ze vaak worden gevonden in de natuur met diepe bossen of onderwater wateren waar er niet veel verstoringen zijn. Dit maakt ze de ideale keuze als je in de buurt van drukke steden of dorpen woont!

3. Saffier

Saffier is de geboortesteen voor september. Deze steen heeft een lange geschiedenis als symbool van liefde en trouw, maar ook van loyaliteit en eerlijkheid. De oude Grieken geloofden zelfs dat wanneer je een ring van saffier aan je geliefde gaf, dit een manier was om je toewijding voor altijd te beloven!

Saffieren zijn ook de traditionele edelstenen voor de verjaardagen van oktober (oktoberbaby’s) en november (novemberbaby’s).

4. Robijn

Robijn is een rode variëteit van het mineraal korund. Hij wordt al duizenden jaren gekoesterd en is de geboortesteen voor de maand juli. Robijnen zijn ook de nationale edelsteen van Thailand en worden verschillende malen in de Bijbel genoemd, onder meer als een geschenk dat God aan Adam en Eva gaf nadat zij uit Eden waren verbannen.

Robijnen worden beschouwd als een symbool van liefde en passie, dus het is geen wonder dat robijnen al eeuwenlang als geschenk worden gegeven! Tijdens de hoogtijdagen in het oude Rome werden robijnen zelfs waardevoller geacht dan goud, wat ze tot een ideale keuze maakt voor verlovingsringen! Als je je partner dit betekenisvolle geschenk wilt geven (of als je hoopt dat hij/zij er een wil), overweeg dan een die gemaakt is met een authentieke robijnsteen.

5. Morganiet

Morganiet is een edelsteen met een roze tot perzikkleurige tint. Hij behoort tot de beryl familie en wordt gevonden in Brazilië, Madagaskar en Afrika.

Morganiet is een relatief nieuwe edelsteen die recent populair is geworden voor verlovingsringen omwille van zijn mooie kleur en unieke uitstraling.

Als u op zoek bent naar iets anders dan de typische diamanten ring, dan kunt u morganiet overwegen als een optie voor uw verlovingsring, omdat het verschillende kwaliteiten heeft die het onderscheidt van andere soorten populaire stenen gebruikt in verlovingsringen.

6. Opaal

Opaal is een transparante of doorschijnende edelsteen met een spel van kleuren. De gewone opalen zijn bleek tot helder wit, met zwarte vlekken. Er zijn ook zwarte en rode vuuropalen, die een intens kleurenspel hebben. Opaal is de kleurrijkste natuurlijke edelsteen op aarde!

Onder de term “opaal” vallen verschillende soorten stenen: edel opaal, gewoon opaal en soms zelfs vuur opaal. Je kunt ze gemakkelijk uit elkaar houden omdat kostbare opalen waardevoller zijn dan beide andere soorten (gewone en vuuropalen). Edel opaal is er in alle kleuren behalve rood of roze omdat die kleuren niet in de natuur voorkomen; ze worden gemaakt door de steen te verven of te verhitten om deze tinten te krijgen.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een edelsteen die eeuwig meegaat, dan raden wij zeker een diamant aan. Wil je echter iets uniekers, dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden zoals saffieren of robijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *