Geboortestenen voor mei
Edelstenen

Geboortestenen voor mei: Jade, Agaat en Saffier

Er zijn veel verschillende meningen over het onderwerp geboortestenen. Sommige mensen geloven dat ze geluk brengen, anderen geloven dat ze genezende eigenschappen hebben, en weer anderen geloven dat ze kunnen helpen het lot van de drager te bepalen. Maar wat hebben al deze overtuigingen gemeen? Ze zijn allemaal gebaseerd op het idee dat geboortestenen speciale krachten hebben. De geboortestenen voor iemand die geboren is in de maand mei zijn de Jade, Agaat en Saffier.

Jade

Kenmerken

De jade is een groen kleurige geluksedelsteen. De jade is eigenlijk een verzameling naam voor verschillende soorten jade edelstenen. Zo heb je de jadeïet, de nefriet, de albietjadeïet, de chloromelanite, de maw-sit-sit en de Imperial jade. Tevens kunnen de edelstenen ook een mengvorm krijgen waarbij twee soorten jade gemengd zijn. De jade is een van de bekendste edelstenen van China en wordt daarom ook wel de nationale edelsteen van China genoemd. De steen wordt daar gebruikt ter decoratie maar ook in beauty producten.

Emotionele effecten

De jade kan je helpen met het versnellen van je geestelijke en lichamelijke reactievermogen. Tevens kan de edelsteen jou ook helpen met het vinden van je doel in het leven waardoor je je beter voelt. Als je problemen hebt met slapen kan de Jade je ook helpen want hij geeft jou mooie dromen waar je veel van kan leren. Ook kan de jade je beschermen tegen letsel, zowel fysiek als geestelijk, dat is ook een van de redenen waarom de jade wordt verwerkt in sieraden.

Lichamelijke effecten

Als je heel erg onrustig bent kan de jade je ook helpen kalm en rustig te worden door jou nieuwe energie te geven. Ook is het een steen waar je op kan bouwen voor het verwerken van traumatische of verdrietige gebeurtenissen. Ook zijn er fysieke klachten waar de jade je mee kan helpen. Zo kan de steen je helpen met je haar, spieren, nagels, littekens en huid.

Agaat

Kenmerken

Deze amandelkleurige edelsteen komt uit de kwartsfamilie en wordt gecreëerd in gas blazen van een vulkaan. De agaat wordt gezien als de edelsteen van Duitsland maar werd voor het eerst gevonden in de achates rivier op Sicilië waar de edelsteen ook zijn naam van heeft gekregen. De agaat is een van belangrijkste stenen in de edelsteenheelkunde, dit komt omdat hij op jou op heel veel verschillende vlakken kan helpen.

Emotionele effecten

De agaat kan jou beschermen tegen ongeluk en pech maar geeft jou ook een positief humeur en goede gezondheid. Ook reinigt hij je aura van alle negatieve energie. Waardoor je je eigen spiritualiteit kan laten groeien. Ook is het een hele mooie beschermende steen, voornamelijk tegen de meeste fobieën en angsten. Ook kunnen de patronen en lijnen op de steen je helpen, die hebben namelijk een kalmerende werking en kunnen helpen met concentratieproblemen.

Lichamelijke effecten

De agaat bevat een heleboel zogenaamde sporenelementen die inwerken op je epifyse. Dit kan jou helpen met inslapen, doorslapen en je slaapritme. Ook kan de edelsteen je helpen tegen verschillende soorten ontstekingen zoals een maagvliesontsteking, blaasontsteking of een oogontsteking.

Ook is de agaat een hele sterke steen voor moeders en kinderen, dit komt omdat hij helpt bij vruchtbaarheidsproblemen en andere aandoeningen van de baarmoeder. Daarnaast kan de steen jou ook helpen bij de herstel na een de bevalling of het voorkomen en genezen van een verzakking van de baarmoeder.

De saffier

Kenmerken

Deze schitterend blauwe edelsteen staat bekend als de nationale steen van Griekenland en wordt veelal gedragen door rijke koningen en keizers door luxueuze uitstraling. In de middeleeuwen werd hij vaak verwerkt in sieraden voor geliefden. De edelsteen helpt namelijk met het verbeteren van de relatie door de trouw en de vriendschap te verbeteren.

Ook werd de steen vaak gebruikt door heksen om de toekomst te voorspellen en geesten op te roepen. Ook stond de edelsteen bekend als de overwinnaarsteen in middeleeuws Duitsland, dit was ontstaan omdat de saffier je kuisheid, kracht, onsterfelijkheid, moed en eer zou geven.

Emotionele effecten

De edelsteen kan jou helpen om eerlijk en waarheidslievend te zijn doordat je op je eigen waarheid kan vertrouwen. Daarnaast help de saffier ook bij angsten en fobieën zoals pleinvrees en smetvrees. Ook als je last hebt van een heftig temperament kan de saffier jou helpen, hij geeft namelijk meer geduld en kan jou kalmeren.

Lichamelijke effecten

De saffier is voornamelijk een fysieke hulp steen en heeft daarom vele werkingen. Deze edelsteen kan namelijk helpen bij astma, de ziekte van Parkinson, wratten, eczeem en huiduitslag. Ook als je haar problemen hebt zoals dus haar en gespleten haarpunten kan de saffier jou helpen. Als je ook last hebt van je darmen kan de edelsteen jou meer balans in geven. Overigens bij slaapproblemen kan de saffier je hulp brengen, door hem onder je hoofdkussen te leggen zullen jouw slaapproblemen en slapeloosheid afnemen.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *