Toont alle 7 resultaten

Show sidebar

Naam en herkomst 

De kleur kan variëren van licht limoengroen tot donker flesgroen. Het vormt met het blote oog geen zichtbare kristallen. Het komt voor in China, Birma, Canada, Silezië, Mexico en Egypte. Het is praktisch niet beschikbaar op de mineralenmarkt. Echte jade is bijna onbetaalbaar. In China staan gevangenisstraffen op de export ervan. Nefriet is is nauw verwant en is eigenlijk de groene steen die je hier nog steeds kunt krijgen.

Jade is verkrijgbaar als trommelsteen, bal, piramide, ketting, hanger, donuts en vele fantasierijke vormen voor kettingen en leren riemen. Maar ook als kunstobjecten, zoals beeldjes, vazen of theeserviezen, is het een zeer gewaardeerde edelsteen.

Psychische effecten

Het kalmeert  de zenuwen, helpt bij lusteloosheid, doet recht en vermindert vooroordelen, versterkt mentale activiteit en energie.

Het is een steen van liefde en harmonie. Hij verbetert het reactievermogen, geeft vertrouwen, zelfverzekerdheid, zelfvertrouwen en onafhankelijkheid. Dankzij het effect op de mentale stofwisseling kan Jade je helpen om vooroordelen te verminderen. Deugden als rechtvaardigheid en barmhartigheid worden versterkt. Het geeft je meer vreugde en levenslust.

Omdat het de steen van innerlijke vrede, liefde en evenwicht is, brengt het je meer voldoening. De steen kan je moed en persoonlijkheid versterken en helpt angst en plankenkoorts te beperken.

Fysieke effecten

Het stimuleert de nieractiviteit en het zenuwstelsel, ontgift het organisme, heeft een hemostatische werking, versterkt het hart en de bloedsomloop.

Dit type steen heeft zachte trillingen, die door hun hoge frequentie diep doordringen.

Het heeft een gunstig effect op ziekten van de inwendige organen zoals milt, lever en darmkanaal. Het beschermt de nieren tegen kolieken en stenen.

Het versterkt het hele immuunsysteem en reguleert de fysieke en mentale stofwisseling. Jade ondersteunt ook het wegspoelen van giftige stoffen.

Jade werking

De tradities van jade gaat terug tot het 5e millennium voor Christus, waar het al werd genoemd als “de beste van alle edelstenen“. De Chinezen zagen in de steen e het symbool van de vijf belangrijkste deugden: wijsheid, rechtvaardigheid, barmhartigheid, nederigheid en moed.

Het verhoogt het bewustzijn van de drager en geeft een lang, gezond leven. In het oude Egypte werd de steen vereerd als de steen van liefde, innerlijke vrede, harmonie en evenwicht. Jade wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt als droomsteen, wat de drager ervan de mogelijkheid geeft om dromen te interpreteren. .

Het verband met het Chakra

De edelsteen wordt gekenmerkt door zachte trillingen met een hoge frequentie. Het zuivert bijna al onze energiecentra. Hierdoor kun je het gebruiken als een verwarmende en helende steen voor al je chakra’s.

Als je de edelsteen in verband met de vruchtbaarheid verbindt met een robijnzoisiet, kun je er zeker van zijn dat je niet veel langer hoeft te wachten voordat je kinderwens in vervulling gaat.

Spijsverteringsproblemen en ziekten van het maag-darmkanaal kunnen het best worden behandeld door de edelsteen op de zonnevlecht te plaatsen.

Je kunt dit effect versterken met een citrien die nog dieper en meer geavanceerde zweren, kolieken en ontstekingen zal genezen.

Jade kopen

Als je merkt dat het een beetje troebel wordt aan het oppervlak, of maar langzaam opwarmt als het op  je lichaam ligt, moet je het reinigen onder lauw stromend water.

Het is aan te raden om het ‘s nachts op te laden in een glas met amethisttumblers of in een amethistentrommel. Je moet de steen niet opladen in de zon, want de sterke stralen van de zon kunnen de harmonieuze trillingen doen verdwijnen.