Toont alle 2 resultaten

Show sidebar

Wat is Citrien

Citrien is de gele tot bruinrode variant van het mineraal kwarts. Het is een veel gebruikte edelsteen, en na Amethist is het de meest populaire kwartssteen. De meeste citrien wordt gevormd door de warmtebehandeling van paarse Amethist. Het is vrij zeldzaam is, is geel tot oranjegeel en komt in veel lichte tinten voor dan het warmtebehandelde materiaal dat donker oranjebruin tot roodbruin is. Het wordt op de edelsteenmarkt vaak “Citroenkwarts” genoemd. Soms heeft het een “rokerige” tint. Daarom wordt het ook wel rookkwarts genoemd.

De naam komt van het Franse woord citroen dat citroen betekent. Het werd gebruikt als een juweel in Griekenland tot 300 voor Christus, en vanwege de kleur, wordt soms onterecht aangeduid als Gold Topaz, Madeira of Spaanse Topaz, of Safranite. Een groot deel van de commerciële citrien op de markt is warmtebehandeld Amethyst of Rookkwarts dat een verbeterde  kleur produceert, meestal een diepere amber of oranje-roodachtige tint. De meeste natuurlijke citriensteen heeft een lichtgele kleur.

Citrien werking

Het opent de ogen de ogen voor een nieuwe manier van leven. Het geeft weer levenskracht en helpt bij het omgaan met verdriet, depressie of zelfs verslaving. Bovendien is het in staat om de innerlijke spanning los te laten, de effecten van stress te verlichten en te beschermen tegen verdere stress. Twee stenen, die in elke hand worden gehouden, helpen te ontspannen. Deze helende steen verhoogt dus de eigen veerkracht en helpt de innerlijke hindernissen te overwinnen.

Het is een beschermende steen

Het is een belangrijke beschermende steen tegen aanvallen van diepe en donkere energieën, tegen elektrosmog, geopathie en negatieve straling.  Het vult de beschermende ruimte op met hogere trillingen en heeft daardoor geen negatieve onverwachte effecten in de afscherming, zoals veel andere beschermende stenen. Hoe donkerder de steen, hoe sterker het beschermt tegen donkere aanvallen.

Belangrijk voor interpersoonlijke relaties

Het verzacht familie- of groepsproblemen en bevordert oplossingen en samenhang. Het helpt ook bij het begrijpen en omgaan met geabsorbeerde indrukken van de mensen om ons heen.

Het dragen van de steen trekt liefde en geluk aan, en beschermt tegen degenen die je hart zouden breken. Het is ook een effectief schild tegen wrok en jaloezie.Het schenken van een engel, een steen of een bol gemaakt van dit gesteente aan een pasgeborene brengt  intelligentie, gezondheid, geluk, nieuwsgierigheid, vertrouwen en genezende wijsheid.

Fysieke invloeden

Natuurlijke citriensteen verbetert het fysieke uithoudingsvermogen en de energie, ondersteunt het endocriene systeem en stimuleert een goede stofwisseling. Het is gunstig voor het chronisch vermoeidheidssyndroom en kan helpen bij het omkeren van degeneratieve ziekten.

Citrien stimuleert de spijsvertering, de milt en de alvleesklier. Het helpt de huid, nagels en haren gezond te houden. Het is ook goed voor het verlichten van huidirritaties en allergieën, vooral deze die veroorzaakt worden door voedsel- of chemische intoleranties.

Citrien kopen

Het is heilzaam bij het elimineren van nier- en blaasinfecties en bij de behandeling van bedplassen, vooral bij jongvolwassenen.

Een bijzonder kenmerk is dat het een steen is die niet regelmatig moet gereinigd worden, maar doorlopend gebruikt kan worden.