Enig resultaat

Show sidebar

Wat is rookkwarts

De kleur van de steen is rookbruin tot zwart. Het is verkrijgbaar als handsteen, kristal, obelisk, prisma, ….

Er is ook bestraalde rookkwarts uit Arkansas, VS op de markt. Deze hebben echter dezelfde genezende werking als de natuurlijke rokerige kwartsen, omdat de kleurstoffen in deze kristallen vooraf en door de bestraling van de mens in relatief korte tijd precies datgene moeten bevatten wat de natuur in duizenden jaren heeft bereikt.

Natuurlijk gekleurde rookkwartsen overtreft echter de kunstmatig bestraalde kristallen in termen van diep werkende genezingskracht vele malen, omdat deze in duizenden jaren door de zon zijn opgeladen.

Het is een relatief zeldzaam kristalkwarts dat wordt gevormd in de magmatische volgorde van zure hydrothermische oplossingen. Het bevat sporen van aluminium, lithium en natrium.

Het heeft zijn grijsbruine kleur te danken aan de lichtradioactieve straling van het omringende gesteente. Enkele vrije elektronen zetten het kristalrooster onder spanning en absorberen het licht, waardoor er kleurcentra ontstaan.

Psychische effecten

  • De rokerige kwarts brengt, vooral voor rouwende mensen, meer vreugde en licht in hun leven, die van hen werden afgenomen door verdriet, depressie en neerslachtigheid.
  • Mensen die slecht met het leven lijken te kunnen opschieten, zouden zeker een rokerige kwartsketting moeten dragen. Hier geeft de rokerige kwarts nieuwe kracht en meer levenslust en geeft het besef dat een nieuw begin altijd de moeite waard is.
  • De kracht van de rookkwarts wordt vooral versterkt met rookkwartsbollen.
  • Mensen die naast verdriet of depressie ook last hebben van een alcoholverslaving zouden met de rookkwarts, bijvoorbeeld in de vorm van rookkwartskettingen en ballen, inwendig moeten kunnen worden bekeerd.
  • Rookkwarts belichaamt consciëntieusheid, vasthoudendheid en geduld als het langzaam gaat. Het helpt om met beide voeten stevig in het leven te staan.
  • Het geeft een gevoel van realiteit, maar het helpt tegen de gehechtheid aan materiële waarden zoals geld en bezittingen. Het helpt om de zaken realistisch in te schatten, om kosten en baten af te wegen, om risico’s te minimaliseren en om een verstandig machtsevenwicht te behouden.
  • Rookkwarts helpt in alle streven naar welvaart, die hij in bredere zin kan begrijpen, om boven louter eigenbelang uit te stijgen en te streven naar het algemeen belang.

Fysieke effecten

Het versterkt het bindweefsel, het vetweefsel en de spieren.

Het gebruik van de steen verhoogt de vruchtbaarheid bij mannen en vrouwen.

De steen heeft een positief effect op het hart, de nieren en de alvleesklier.

Rookkwarts werking

Rookkwartskristallen waren in de oudheid net zo bekend als rotskristallen.

De oude Grieken geloofden dat rookkwartsen volwassen rotskristallen waren.

De Romeinen droegen rokerige kwarts als een steen van rouw en verzachten het om ondanks de pijn een nieuwe wil en een nieuwe levenslust te geven.

De Arabische volkeren aanbaden het als een steen van loyaliteit en vriendschap, die verkleurt als er een ramp dreigt.

Verband met het Chakra

De steen is bijzonder geschikt voor plaatsing op het wortel- en miltchakra.

Door de rokerige kwarts bereik je een spirituele realisatie, die je doet beseffen dat je oude waarden tot op zekere hoogte moeten loslaten om een nieuw en vrijer leven voor jezelf te creëren.

In het begin voel je echter een vergrendelingsgevoel dat je wil laten zien dat je stevig geworteld bent in je verleden.

Rookkwartskristallen moeten tijdens de meditatie altijd met de punt van het lichaam af wijzen, omdat ze bijzonder reinigend zijn voor de aura.

Rookkwarts kopen

Een of twee keer per maand reinigen en ontladen onder lauw stromend water. De stenen moeten ‘s nachts opgeladen worden met bergkristallen.