Geboortestenen voor januari
Edelstenen

Geboortestenen voor januari: Roze Kwarts, Granaat en Smaragd

De geboortestenen die horen bij de eerste maand van ons jaar zijn de roze kwarts, de granaat en de smaragd. Elk van deze geboortestenen heeft unieke kenmerken en werkingen. Geboren in januari? Lees dan snel verder en ontdek de beste geboortestenen voor januari.

Roze kwarts

Kenmerken

Deze prachtige licht roze geboortesteen is enigszins doorschijnend. De steen kan verspreid over de wereld worden gevonden, zoals in bijvoorbeeld Brazilië, Rusland, Madagaskar, India en Verenigde Staten en de Alpen in Europa. De roze kwarts wordt ook wel de steen van het hart genoemd, niet alleen om zijn emotionele werking, maar ook voor zijn lichamelijke werking.

Zo zou de roze kwarts stress verminderen, de ademhaling en bloedsomloop bevorderen en daarmee een gunstig effect hebben op het hart. Het heeft ook een ontgiftende werking op de nieren en lever en bevordert de vruchtbaarheid. Wanneer je last hebt van duizeligheid kan een roze kwarts ook helpen.

Werking

Ook emotioneel gezien is de roze kwarts de steen van het hart. Deze steen staat namelijk voor liefde; harmonie, vriendelijkheid en zachtheid. Het heeft een helende werking en brengt rust bij emotionele pijn, angst en stress. Het helpt je open te staan voor liefde, maar stelt ook je hart open voor de stroom van liefde naar anderen. Om heling en rust de ruimte te geven geeft de roze kwart je de mogelijkheid het verleden los te laten en in meer vrijheid te leven. Hiermee helpt de roze kwarts je dichter bij jezelf en onze aarde te staan.

Granaat

Kenmerken

De schitterende dieprode granaat staat ook is net als de roze kwarts nauw verbonden met de liefde. Deze geboortesteen werd namelijk vaak gebruikt als liefdesgeschenk in de Victoriaanse tijd. Daarnaast maakt de granaat deel uit van de Thaise orde van de negen edelstenen. Dat de steen een geliefd geschenk is blijkt ook uit de vele graven waarin ze zijn gevonden, in het oude Egypte en het oude Griekenland.

De steen kan nu gevonden worden in landen als India, Sri Lanka, India, Madagaskar, China en de Verenigde Staten. De granaat staat voornamelijk bekend om zijn dieprode kleur (pyroop) maar komt in deze landen ook voor in het rood-paars (rhodiet). Een Europese variant heeft een kleur die loop van oranje-rood tot paars, ook wel almandien genoemd. In het midden van Afrika, Canada en Siberië kun je een groene variant vinden, genaamd grossulaar.

Werking

De granaat is ook een krachtige steen die je moed geeft en je helpt om je innerlijke kracht te vinden. Zo helpt hij ook bij het vinden van oplossingen in moeilijke situaties en bevordert hij de creativiteit.  De granaat geeft energie, maakt je vrolijker en levenslustiger en geeft je ook lichamelijk een boost door het vergroten van je uithoudingsvermogen.

Spiritueel gezien zuivert de granaat alle chakra’s en zorgt voor nieuwe energie. Wanneer je last hebt van menstruatiepijnen kan de granaat zorgen voor verlichting. Ook kan de granaat een gunstige werking hebben op de het afvoeren van afvalstoffen wat bevorderlijk is voor reuma en artritis.

Smaragd

Kenmerken

Deze heldergroene geboortesteen wordt ook wel de koning der edelstenen genoemd. De smaragd wordt al eeuwen gebruikt voor de decoratie van kunst en bijvoorbeeld amuletten, zo droeg Cleopatra ook graag smaragden. De grootste smaragdproducent op dit moment is Zambia, verder komt de meeste smaragd uit onder andere Zuid-Amerika en Colombia.

De kwaliteit van de smaragd is te bepalen aan de hand van zijn doorzichtigheid, alleen de hoogste kwaliteit smaragden is namelijk doorzichtig. De smaragd is een erg kostbare steen en wordt daarom ook vaak nagemaakt.

Werking

De smaragd heeft een bevorderende werking op de spijsvertering, het immuunsysteem en op de doorbloeding van organen en weefsel. Daarnaast staat deze steen bekend om zijn regenererende werking op de huid. De smaragd brengt je dicht bij de natuur en zorgt voor gevoelens van verbondenheid met de kracht van de natuur.

Het kan negativiteit omzetten in positiviteit en je plezier in het leven en de gevoelens van tevredenheid vergroten. Boosheid en zorgen worden verminderd en liefde gestimuleerd.  Met de smaragd wordt je zelfinzicht vergroot en creëer je ruimte voor geestelijke groei, waarmee je meer evenwicht komt en de helderheid van de geest wordt vergroot.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *