Enig resultaat

Show sidebar

Onyx kopen

Onyx is een chalcedon. Dat is een variëteit van microkristallijne kwarts.Het wordt gevormd wanneer siliciumdioxide wordt afgezet in lavagasholtes.

Dit resulteert in de unieke banden of strepen die deze stenen meestal vertonen.Het is vaak een zwarte steen, maar er zijn ook stenen die bruin, roze, rood en groen zijn. Er zijn ook kleurloze stenen.De stenen zijn soms ook geverfd om hun kleur te veranderen of te verbeteren.

De naam komt van het Griekse woord ‘onux’, wat klauw of vingernagel betekent omdat de aders die op de steen zitten erg lijken op de kleuren van een vingernagel. Onyx wordt gevonden in Mexico, de VS, Peru, Madagaskar, India, Afghanistan en Brazilië.

De spirituele betekenis van onyx

 • Het is een geheimzinnige steen die bekend is  om het opslaan van veel oude herinneringen.
 • Het is de perfecte steen om slechte Karma op te ruimen en te genezen van rouw en verdriet.
 • De zwarte steen kan worden gebruikt om regressie in het verleden te doen en bewustzijn te brengen in welke karmische patronen en gedragingen moeten worden gewist.
 • Dit zal  je emotionele en fysieke uithoudingsvermogen versterken, wat nuttig kan zijn in tijden van stress en verdriet. In het Arabisch betekent het woord voor Onyx ook “verdriet”, wat perfect de energie beschrijft die onyx je kan bieden, het absorberen van je pijn en verdriet.
 • In essentie is het een meesterlijke steen om mee te werken om je Karma, Dharma en Moksha echt te begrijpen. Moksha betekent bevrijding van de cyclus van Samsara, de periode van geboorte, dood en wedergeboorte, wat leidt tot een leven van volmaakte gelukzaligheid. Wanneer je Moksha bereikt, zul je in staat zijn om een grotere verbondenheid met het goddelijke te voelen.

Fysieke genezingskrachten

 • Onyx staat bekend als nuttig bij het verbeteren van de conditie van de nieren, de ogen en het haar.
 • Er wordt ook gezegd dat het effectief is in het verminderen van de weeën van een zwangere vrouw en in het hebben van een snelle en gemakkelijke bevalling.
 • De genezende krachten van de steen zijn gunstig voor mensen die lijden aan beenmergziekten, maar ook aan bot-, tand- en zachtweefselaandoeningen.
 • Het kan ook helpen bij epilepsie en glaucoom. Het is bekend dat de steen genezende eigenschappen heeft die kunnen helpen bij het herstellen van de schade aan de cellen en zelfs om gewicht te verliezen.
 • Kinderen die groeipijnen ervaren kunnen profiteren van de invloed van dit kristal, maar ook oudere mensen die pijnlijke gewrichten of spieren willen verzachten.
 • De steen kan de functies van de zenuwen en de zintuigen verbeteren.
 • Deze steen zou ook het gehoor verbeteren. En het kan helpen bij de behandeling van ziekten of problemen van het binnenoor.
 • Het kan nuttig zijn bij het verwijderen van afvalstoffen en bij de opname van voedingsstoffen. Het kan ook worden gebruikt om de celregeneratie te stimuleren.

Onyx werking

Draag het mee of draag het als juwelen om het te gebruiken als je amulet van verdediging en bescherming. Dit houdt ook je zintuigen scherp en je instincten sterk.

Je zult merken dat het dicht bij je houden van een steen de beste manier is om de helende eigenschappen ervan te ervaren. Op deze manier laat je ze consequent toe om je gevoel voor jezelf en je overtuigingen te versterken.

Hoewel deze steen je niet confronterend zal maken, zal het je ongetwijfeld helpen om assertief te zijn en je zeg te doen als het nodig is.Je kunt een steen in je kantoor of werkplek zetten om verkeerde kritiek en negatieve gedachten af te weren.Het zal je ook beschermen tegen mensen die je willen manipuleren of proberen de schijnwerpers van je te stelen. Plaats een steen op je nachtkastje om je te beschermen tegen angst voor nachtmerries.