Thuis zelf geurstokjes maken
Essentiële oliën

Thuis zelf geurstokjes maken: hoe begin je daaraan?

Geurstokjes zorgen voor een aangenaam aroma in je woning, waardoor jij je er nog meer in thuis voelt. Bovendien maken ze je goed gezind. Want wat is er fijner dan genieten van een heerlijk geurtje? Het is dan ook geen wonder dat ze geurstokjes zo populair zijn. Alleen zijn ze niet altijd goedkoop en vind je soms moeilijk het geurtje dat je zoekt. Gelukkig is daar dé oplossing voor: thuis zelf geurstokjes maken. Hieronder ontdek je stap voor stap hoe je dat doet!

Waarom kiezen voor geurstokjes?

Als je een lekkere geur in huis wilt brengen, zijn er diverse manieren waarop je dat kan doen. Zo is het mogelijk om daarvoor een spuitbus of diffuser te gebruiken. Daarnaast kan je kiezen voor een geurkaars of geurstokjes. De laatste optie is echter de beste, omdat het heel wat voordelen heeft tegenover de andere mogelijkheden.

Zo blijven geurstokjes voor een lange tijd een heerlijk luchtje in huis verspreiden. Dat is bijvoorbeeld niet het geval met een spuitbus. Een diffuser is dan weer stukken duurder en geurkaarsjes zijn minder effectief. Een ander voordeel is dat de kwaliteit van de geur nooit afneemt bij stokjes. Daarnaast werken ze erg simpel en zijn ze veilig in gebruik.

Thuis zelf geurstokjes maken? Dat doe je zo!

Geurstokjes maken is een leuke hobby en het is ook helemaal niet moeilijk om te doen. Hieronder vind je enkele eenvoudige stappen die je moet ondernemen. Volg ze op en geniet binnenkort ook van de meest heerlijke geur in huis!

Heerlijke geurstokjesStap 1: Voorbereiding

Geurstokjes maken, begint bij een goede voorbereiding. Zoek een goed plekje uit in huis waar je ruimte genoeg hebt en ga vervolgens op zoek naar onderstaande benodigdheden:

– 20 tot 30 druppeltjes etherische olie

– 50 ml geurloze olie, zoals amandelolie, jojobaolie of babyolie

– 20 ml alcohol van 70%

– Potje dat je kan afsluiten

– Vaasje

– Bamboestokjes

Zoals je merkt, heb je dus niet veel nodig om geurstokjes te maken. Onthoud wel dat deze benodigdheden goed zijn voor slechts 100 ml huisparfum stokjes. Wil je graag meer geurstokjes? Dan moet je de hoeveelheid van elk ingrediënt gelijkmatig verhogen.

Stap 2: Mengen

Heb je alle benodigdheden gevonden? Dan is het tijd om ze met elkaar te mengen in een pot die je kan afsluiten. Het maakt niet uit in welke volgorde je ze erin giet. Wel dien je het potje daarna goed te schudden, zodat alles mooi met elkaar vermengd is.

Stap 3: Afwerking

Heb je alles goed vermengd? Dan ben je vrijwel klaar. Al wat je nog hoeft te doen, is de vloeistof in een vaasje gieten en er de houten bamboestokjes in steken. Het is belangrijk dat het vaasje een toelopende hals heeft. Heb je geen bamboestokjes? Dan kan je ook gewone houten stokjes gebruiken. Ter afwerking kan je het vaasje nog wat versieren door het te schilderen of er wat washi-tape op te plakken.

Welke geuren moet je kiezen?

Geurstokjes kan je maken van elke geur die jij maar wenst. Kan je moeilijk kiezen? Probeer dan verschillende geurtjes uit. Ook kan je de ideale geur selecteren op basis van het seizoen. In de zomermaanden is het bijvoorbeeld een goed idee om voor grapefruit of citroen te kiezen.

Daarnaast hebben de diverse etherische oliën op een andere manier invloed op je welzijn. Zo zorgt lavendel er bijvoorbeeld voor dat je tot rust komt. Pepermunt zuivert en verfrist je dan weer en zonneroosje verbetert je weerstand. Zo heeft ieder geurtje zijn eigen specifieke werking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *