edelstenen menstruatie
Edelstenen

De beste edelstenen tijdens je menstruatie

De menstruatiecyclus is een belangrijk onderdeel van het vrouwelijk lichaam en kan een grote impact hebben op de emotionele en fysieke gezondheid. Er zijn veel manieren waarop vrouwen hun menstruatie kunnen ondersteunen, waaronder het dragen van edelstenen. Hieronder bespreken we enkele van de beste edelstenen om te dragen tijdens de menstruatie.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een zachte roze steen die wordt geassocieerd met liefde en zelfacceptatie. Het wordt vaak gebruikt om het hartchakra te openen en emotionele blokkades op te lossen. Tijdens de menstruatie kan rozenkwarts helpen om het gevoel van eenzaamheid en verdriet te verminderen en een gevoel van verbondenheid te creëren.

Rozenkwarts: 1 RozenKwarts in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Rozenkwarts is DE steen van het hart en de liefde. De Steen werkt goed in op je chakra en helpt je om het hart te openen.
€4,95

Amethist

Amethist is een violette steen die wordt geassocieerd met meditatie en spirituele groei. Het wordt vaak gebruikt om angst en spanning te verminderen en rust te brengen. Tijdens de menstruatie kan amethist helpen om het gevoel van emotionele instabiliteit te verminderen en een gevoel van innerlijke kracht te creëren.

Amethist: 1 Gekristalliseerde Amethist in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Deze prachtige Gekristalliseerde Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken.
€9,95

Blauwe chalcedoon

Blauwe chalcedoon is een blauwachtige steen die wordt geassocieerd met communicatie en emotionele balans. Het wordt vaak gebruikt om gevoelens van boosheid en frustratie te verminderen en een gevoel van vrede te creëren. Tijdens de menstruatie kan blauwe chalcedoon helpen om het gevoel van emotionele onrust te verminderen en een gevoel van rust te creëren.

Jaspis

Jaspis is een steen die wordt geassocieerd met stabiliteit en kracht. Het wordt vaak gebruikt om angst en spanning te verminderen en een gevoel van innerlijke kracht te creëren. Tijdens de menstruatie kan jaspis helpen om het gevoel van emotionele instabiliteit te verminderen en een gevoel van innerlijke kracht te creëren.

Jaspis: 1 Rode Jaspis in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Rode Jaspis is één van de meest activerende jaspis soorten. Hij helpt blokkades te doorbreken in je chakra's
€4,95

Aquamarijn

Aquamarijn is een blauwgroene steen die wordt geassocieerd met helderheid en innerlijke kracht. Het wordt vaak gebruikt om angst en spanning te verminderen en een gevoel van innerlijke kracht te creëren. Tijdens de menstruatie kan aquamarijn helpen om het gevoel van emotionele instabiliteit te verminderen en een gevoel van innerlijke kracht te creëren.

Aquamarijn: 1 Aquamarijn in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Aquamarijn werkt voornamelijk kalmerend en verkoelend. Je zal er ook opgewekter mee in het leven staan en minder snel boosheid ervaren.
€4,99

Het is belangrijk om te onthouden dat edelstenen alleen ondersteunend zijn en geen vervanging zijn voor medische zorg. Als je problemen hebt met je menstruatie, raadpleeg dan altijd een arts. Ook is het raadzaam om te weten dat iedereen anders reageert op edelstenen, dus het is het beste om verschillende stenen te proberen en te zien welke het beste werkt voor jou.

Een andere manier om edelstenen te gebruiken tijdens de menstruatie is door ze op verschillende plaatsen op het lichaam te dragen, zoals in een sieraad of in een zakje in je ondergoed. Je kunt ook edelstenen op je chakra’s leggen tijdens een meditatie of ze in een bad doen voor een extra ontspannende ervaring.

Edelstenen kunnen een grote ondersteuning zijn tijdens de menstruatiecyclus. Rozenkwarts, amethist, blauwe chalcedoon, jaspis en aquamarijn zijn enkele van de beste edelstenen om te dragen tijdens de menstruatie vanwege hun emotionele ondersteunende eigenschappen. Het is belangrijk om te onthouden dat edelstenen alleen ondersteunend zijn en geen vervanging zijn voor medische zorg. En het is aan te raden om verschillende stenen te proberen en te zien welke het beste werkt voor jou.

Wat zijn andere tips voor minder klachten tijdens de menstruatie?

Er zijn veel manieren waarop vrouwen hun menstruatie kunnen ondersteunen en klachten kunnen verminderen. Hieronder geef ik een aantal tips:

 1. Regelmatige lichaamsbeweging: Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren, spanningen te verminderen en de stemming te verbeteren.
 2. Voeding: Een gezonde en gevarieerde voeding kan helpen bij het verminderen van klachten tijdens de menstruatie. Het is aan te raden om voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vitamine B6, ijzer en omega-3 vetzuren.
 3. Slaap: Een gezonde slaaproutine kan helpen bij het verminderen van klachten tijdens de menstruatie. Probeer om elke nacht ongeveer 8 uur slaap te krijgen.
 4. Stressbeheersing: Stress kan een grote invloed hebben op de menstruatie. Probeer te ontspannen door middel van oefeningen zoals yoga, meditatie of ademhalingsoefeningen.
 5. Pijnbestrijding: Pijnstillers zoals ibuprofen of paracetamol kunnen helpen bij het verminderen van krampen en pijn tijdens de menstruatie.
 6. Warme kompressen: Warme kompressen kunnen helpen bij het verminderen van krampen en pijn tijdens de menstruatie.
 7. Hormoontherapie: In sommige gevallen kan hormoontherapie worden gebruikt om klachten tijdens de menstruatie te verminderen.
 8. Huis-remedies: er zijn ook sommige huis-remedies die kan helpen zoals, het drinken van kamille thee, het gebruiken van een warmwaterkruik of een warmte-pleister, en het eten van bananen die rijk zijn aan kalium, kan helpen bij het verminderen van krampen en pijn tijdens de menstruatie.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat bepaalde methoden voor de een wel werken, maar voor de ander niet. Het is aan te raden om te experimenteren met verschillende methoden om te zien wat het beste werkt voor jou. Als je ernstige klachten hebt tijdens de menstruatie, raadpleeg dan altijd een arts.

Essentiële olie menstruatieKunnen essentiële oliën ook helpen tijdens de menstruatie?

Ja, essentiële oliën kunnen ook helpen tijdens de menstruatie. Er zijn een aantal essentiële oliën die specifiek worden aanbevolen voor gebruik tijdens de menstruatie vanwege hun emotionele en fysieke ondersteunende eigenschappen. Hieronder geef ik een aantal voorbeelden:

 1. Lavendelolie: Lavendelolie wordt vaak gebruikt om spanningen te verminderen en een gevoel van rust te creëren. Het kan helpen bij het verminderen van krampen en pijn tijdens de menstruatie.
 2. Pepermuntolie: Pepermuntolie wordt vaak gebruikt om pijn en krampen te verminderen. Het kan worden toegepast op de buik of gebruikt in een bad.
 3. Gemberolie: Gemberolie wordt vaak gebruikt om ontstekingen en pijn te verminderen. Het kan worden toegepast op de buik of gebruikt in een bad.
 4. Clary sage olie: Clary sage olie wordt vaak gebruikt om emotionele onbalans te verminderen en een gevoel van rust te creëren. Het kan worden gebruikt in een diffuser of toegepast op de polsen of achter de oren.
 5. Geranium olie: Geranium olie wordt vaak gebruikt om hormonale onbalans te verminderen en een gevoel van emotionele stabiliteit te creëren. Het kan worden gebruikt in een diffuser of toegepast op de polsen of achter de oren.

Houd er wel rekening mee dat sommige essentiële oliën ongewenste bijwerkingen kunnen hebben, zoals huidirritatie of allergische reacties. Het is daarom belangrijk om altijd de veiligheidsinstructies te lezen en een patch test uit te voeren voordat je de olie gebruikt. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg dan eerst een arts voordat je essentiële oliën gaat gebruiken.

Hoe salie smudge sticks gebruiken tijdens de menstruatie?

Salie smudge sticks zijn een manier om de lucht in een ruimte te reinigen en negatieve energie te verwijderen. Ze worden vaak gebruikt in spirituele rituelen en kunnen ook nuttig zijn tijdens de menstruatie. Hieronder geef ik een aantal stappen voor het gebruik van salie smudge sticks tijdens de menstruatie:

 1. Zorg dat je een schone ruimte hebt. Open ramen en deuren om verse lucht toe te laten en zorg dat er geen brandbare materialen in de buurt zijn.
 2. Steek de salie smudge stick aan met een aansteker of kaars. Houd de smudge stick boven een schaaltje of een asbak om eventueel vallend as op te vangen.
 3. Gebruik een veer of een ander object om de rook van de smudge stick te verspreiden.
 4. Begin bij de deur van de ruimte en werk je weg naar binnen. Laat de rook over je lichaam waaien en richt je aandacht op je ademhaling.
 5. Voel je je rustig worden, gebruik dan de rook om specifieke delen van het lichaam te reinigen, zoals de buik of de borst.
 6. Als je klaar bent, blaas de smudge stick uit en leg deze in een asbak of schaaltje.

Het is belangrijk om te onthouden dat salie rook kan irriteren aan de ogen, keel of longen, dus als je astma of andere longproblemen hebt, is het beter om een alternatief te gebruiken. Ook, als je een huisdier hebt, is het aan te raden om de dieren in een andere ruimte te houden terwijl je smudgen, omdat de rook kan irriteren aan hun luchtwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *