edelstenen beter slapen
Edelstenen

Hoe edelstenen gebruiken om beter te slapen

Edelstenen zijn al eeuwenlang gebruikt om te helpen bij het verbeteren van de slaap. Er wordt gezegd dat bepaalde stenen specifieke energieën uitstralen die kunnen helpen bij het verminderen van stress en angst, het verhogen van de rust en het verbeteren van de slaapkwaliteit. In dit artikel zullen we een aantal van de meest populaire edelstenen bespreken die worden gebruikt om te helpen bij het slapen.

Amethist

Amethist is een van de meest populaire edelstenen voor het verbeteren van de slaap. Deze paarse steen wordt gezegd dat hij een kalmerende en rustgevende energie uitstraalt die kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Amethist wordt vaak geplaatst onder het kussen of in de slaapkamer gelegd om deze energie te verspreiden.

Amethist: 1 Gekristalliseerde Amethist in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Deze prachtige Gekristalliseerde Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken.
€9,95

Larimar

Larimar, ook wel bekend als “Steen van de Zee”, wordt gezegd dat hij een kalmerende en rustgevende energie uitstraalt die kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Deze blauw-groene steen wordt vaak geplaatst onder het kussen of in de slaapkamer gelegd om deze energie te verspreiden.

Larimar: 3 Larimar trommelstenen kopen - NASMA.be

Larimar bevordert diepe meditatie en helpt contact maken met gidsen en engelen. 25 gram Larimar trommelstenen van 10-20 mm (ca. 5 stenen). De stenen zijn half-gepolijst, dus iets minder glanzend dan op de foto.
€34,95

Aquamarijn

Aquamarijn wordt gezegd dat hij een kalmerende en rustgevende energie uitstraalt die kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Deze blauwe steen wordt vaak geplaatst onder het kussen of in de slaapkamer gelegd om deze energie te verspreiden.

Aquamarijn: 1 Aquamarijn in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Aquamarijn werkt voornamelijk kalmerend en verkoelend. Je zal er ook opgewekter mee in het leven staan en minder snel boosheid ervaren.
€4,99

Hoe edelstenen te gebruiken voor een betere slaap?

Er zijn verschillende manieren om edelstenen te gebruiken om te helpen bij het slapen. Een van de meest populaire methoden is om de steen onder het kussen te leggen of in de buurt van het bed te plaatsen. Dit kan helpen om de energie van de steen te verspreiden tijdens de slaap. Sommige mensen kiezen er ook voor om een steen te dragen, zoals een hanger of armband, om de energie van de steen dichtbij te houden tijdens de slaap.

Wat zijn, buiten edelstenen, dingen die je kan gebruiken om beter te slapen?

Er zijn veel dingen die je kunt doen om beter te slapen, afgezien van het gebruik van edelstenen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Houd een vast schema aan voor slapen en ontwaken. Probeer elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan.
  2. Creëer een rustige slaapomgeving. Houd het donker, stil en koel in je slaapkamer.
  3. Beperk schermgebruik voor het slapen. Het blauwe licht van smartphones, tablets en computers kan de productie van melatonine verstoren.
  4. Voer een ontspanningsroutine uit voor het slapen. Dit kan meditatie, ademhalingsoefeningen of een heerlijk warm bad zijn.
  5. Beperk cafeïne- en alcoholgebruik voor het slapen. Als je toch thee wil drinken voor het slapen, drink dan bijvoorbeeld een lekkere kamillethee.
  6. Overweeg het gebruik van een white noise machine of een oogmasker.
  7. Overweeg het gebruik van een aroma diffuser met geuren of essentiële oliën die rustgevend zijn zoals lavendel, sandelhout of vanille.

1 thoughts on “Hoe edelstenen gebruiken om beter te slapen

  1. Elke schreef:

    Heel mooie tips, ik ga het meteen proberen! Ik besef ook wel dat het voor een groot stuk in mijn hoofd zit, maar dat maakt mij niet uit – als het helpt, dan helpt het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *