ontspannende bad-routine
Informatief, Essentiële oliën

Hoe een écht ontspannende bad-routine voor jezelf maken

Een ontspannend bad nemen kan een effectief middel zijn om stress te verminderen en tot rust te komen na een lange dag. Maar hoe maak je een bad-routine die echt ontspannend is? Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om van je bad-routine een moment van ontspanning te maken:

 1. Kies de juiste temperatuur: Een te koud of te heet bad kan het tegenovergestelde effect hebben van wat je beoogt. Een bad met een watertemperatuur tussen de 36 en 38 graden Celsius is het meest ontspannend.
 2. Voeg aromatische oliën toe: Aromatische oliën, zoals lavendel, roos of eucalyptus, kunnen een ontspannende werking hebben en helpen om je te concentreren. Voeg een paar druppels van de olie van je keuze toe aan het badwater voordat je instapt. Op onze webshop vind je een mooie selectie essentiële oliën, waarvan sommige heerlijk zijn in een warm bad…
 3. Zet rustgevende muziek op: Muziek kan een grote rol spelen in hoe ontspannend je bad-routine is. Zoek een rustgevende playlist op of gebruik een meditatie-app om je te helpen ontspannen.
 4. Maak het donker: Als je de mogelijkheid hebt om het licht uit te doen in de badkamer, doe dat dan. Dit kan helpen om afleiding te verminderen en je beter te concentreren op het moment.
 5. Gebruik een oogmasker: Als het licht in de badkamer niet helemaal uit te doen is, kun je een oogmasker gebruiken om het licht te blokkeren. Dit kan helpen om je beter te concentreren op je ademhaling en het moment.
 6. Neem de tijd: Probeer je bad-routine niet te haasten. Neem de tijd om te ontspannen en geniet van het moment.
 7. Blijf hydrateren: Het is belangrijk om te blijven drinken, ook al ben je in het water. Zorg ervoor dat je een glas water bij de hand hebt om te drinken voordat, tijdens en na je bad.

een ontspannend badDoor deze stappen te volgen, kan je bad-routine een moment van ontspanning worden waar je naar uitkijkt en waar je volop van kunt genieten. Neem de tijd om te ontspannen en te genieten van het moment en voel hoe de stress van de dag wegsmelt.

Er zijn nog enkele andere manieren waarop je je bad-routine nog meer ontspannend kunt maken:

 1. Gebruik een badzout: Badzouten bevatten mineralen die helpen om de huid te verzachten en te hydrateren, en ze kunnen ook een ontspannende geur hebben. Voeg een paar eetlepels badzout toe aan het badwater voordat je instapt. Dit prachtige himalaya badzout is een topkeuze.
 2. Gebruik een badbom: Net als badzouten, bevatten badbommen aromatische oliën en andere stoffen die helpen om je te ontspannen. Laat een badbom in het water smelten en geniet van de kleur en geur die het geeft.
 3. Voeg bloemblaadjes toe: Je kunt ook bloemblaadjes of -petals aan het badwater toevoegen voor een extra ontspannend effect. Rozenblaadjes zijn bijvoorbeeld bekend om hun kalmerende werking.
 4. Maak het extra comfortabel: Zorg ervoor dat je comfortabel bent tijdens je bad-routine door bijvoorbeeld een zachte handdoek of een badmat op de grond te leggen. Je kunt ook een badkussentje gebruiken om extra comfort te bieden aan je nek en hoofd.
 5. Maak het visueel aantrekkelijk: Voeg wat kaarsen of een diffuser met essentiële oliën toe aan de badkamer om het visueel aantrekkelijk te maken. Dit kan ook helpen om je te concentreren op het moment.
 6. Probeer meditatie: Meditatie kan een effectief middel zijn om te ontspannen en te concentreren. Probeer tijdens je bad-routine een korte meditatie-oefening te doen om te helpen om het hoofd leeg te maken. Enkele edelstenen kunnen je meditatie ook ondersteunen.

Door deze stappen te volgen, kan je bad-routine een moment worden waar je naar uitkijkt en waar je volop van kunt genieten. Neem de tijd om te ontspannen en te genieten van het moment en voel hoe de stress van de dag wegsmelt. Probeer ook andere technieken uit zoals ademhalingsoefeningen of een kalmerende mantra om te helpen om het hoofd leeg te maken en tot rust te komen. Experimenteer met wat voor jou werkt en voel hoe een regelmatige bad-routine kan helpen om de stress van de dag te verminderen.

One thought on “Hoe een écht ontspannende bad-routine voor jezelf maken

 1. Evelien Willems schreef:

  Een bad kan rustgevend zijn omdat het de zintuigen prikkelt met warm water, geuren en eventueel muziek of kaarslicht. Het warme water kan spieren ontspannen en pijn verminderen. Het kan ook helpen om mentale stress te verminderen door het creëren van een rustige en ontspannen omgeving. Het geluid van stromend water kan ook een meditatief effect hebben. Bovendien kan een bad de bloedcirculatie verbeteren en het immuunsysteem stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *