Enig resultaat

Show sidebar

Wat is Dumortieriet

De betekenis van de naam komt van de naam van de Franse paleontoloog Dumortier, naar wie hij is vernoemd.

Er zijn vondsten gedaan in Madagaskar, Namibië, Sri Lanka, Canada, Polen, Frankrijk, Brazilië en de Verenigde Staten.  Het wordt vaak gevonden in de massieve vorm, en kan worden gevonden als een stralend aggregaat.

De kleuren van de steen variëren van roodachtig roze of bruin, van violetblauw tot donkerder blauw. In het verleden werd dit mineraal soms onterecht als Sodaliet beschouwd en werd het soms als Lapis Lazuli verkocht door gewetenloze verkopers, omdat ze er meer geld voor konden krijgen.

De invloed op het mentale welzijn

De donkerblauwe variant van de steen is de meest voorkomende, hoewel de natuurlijke ruwe steen er misschien wat lichter uitziet.

Het is een steen die je leert om voor jezelf op te komen, en het zal je helpen om je eigen leven in handen te nemen en je geduld te vergroten.

Dit kristal is stimulerend voor de hersenen en brengt verbeterde intellectuele vermogens met zich mee, omdat het helpt bij alle mentale vaardigheden.

Het is stimulerend voor de pijnappelklier die in het voorhoofd bevindt. Als je de potentie hebt om paranormale krachten te ontwikkelen, is het een krachtige steen om vele paranormale gaven te versterken.

Het zijn nuttig helende kristallen voor je  als je werkt in de  psychische sector werk, astrologie beoefent of tarotkaarten leest.

Ze helpen je om je emoties te stabiliseren, en dit is nuttig omdat deze stenen een grote mate van verandering kunnen creëren. Als je bereid bent om met de verandering te werken, brengen deze kristallen je veel geschenken.

Ontwikkelen van paranormale vermogens

Het gebruik van dumortieriet kan je telepathische vaardigheden versterken, wat betekent dat het je vermogen om de gedachten van anderen te horen kan versterken.

Dit is een steen die uitstekend geschikt is om de hersenen en de geest op vele niveaus te stimuleren, dus het is een buitengewoon nuttige steen om te gebruiken.

Wie moet het gebruiken

Als je het zo dicht mogelijk bij het chakra draagt dat het meest trilt, en het gebied dat je wilt ontwikkelen, zal dit je het meest helpen. Deze krachtige blauwe stenen staan op de lijst met geboortestenen van de dierenriem.

De beste soort sieraden om te dragen zouden hangers en oorbellen zijn. Ook kraalkettingen zijn effectief om je steen zo dicht mogelijk bij de keel of derde oog chakra’s te plaatsen. Als alternatief kun je ook gewoon een stuk steen op je lichaam houden.

Een mengsel met kwarts

Blauwe dumortieriet kwarts is een mengsel van dit blauwe mineraal en kwarts. Het komt in verschillende vormen voor.

Ongeacht hoe deze steen met het kwarts wordt gemengd, belichamen deze prachtige kristallen een krachtige energie die een samensmelting is van de energie van het kwarts met de trilling van het dumortieriet-mineraal.

Dumortieriet werking

Een van de beste manieren om bijna alle natuurlijke kristallen te gebruiken is om ze te gebruiken in meditatie. Houd een steen in je hand als je gaat zitten om te mediteren, of nog beter houd je er twee vast, een in elke hand.

Het maakt in dit geval niet uit of het een gemengd stuk dumortieriet in Kwarts of het mineraal op zich goed zal werken. Het is mogelijk dat de gemengde stenen een sterkere energie hebben door de versterking die van nature beschikbaar is van alle kwartskristallen.

Samenvattend: het gebruik van deze stenen in meditatie op een samenhangende basis kan je helpen om precies te begrijpen in welke richting je je leven moet nemen, en kan je helpen om te ontdekken hoe je paranormaal begaafd kunt zijn.