Toont alle 2 resultaten

Show sidebar

Oorsprong en eigenschappen van Sodaliet

De kleur van de steen is donkerblauw, deels met witte insluitsels.

Je kunt de steen kopen als ruwe steen, tuimelsteen, palmsteen, kogelketting, splinterketting, piramide, obelisk …

Sodaliet kreeg in het oude Griekenland al de naam soda (zout) en lith (steen) = zoutsteen vanwege het hoge zoutgehalte. De Grieken vereerden deze steen als een beschermende en helende steen en geloofden dat het de drager ervan hielp zijn of haar artistieke neigingen te ontwikkelen.

Kunstenaars, schilders, beeldhouwers en zangers droegen deze steen dan ook altijd bij zich.

Deze traditie werd ook doorgegeven door de Romeinse cultuur tot in de Middeleeuwen. De steen viel toen enkele honderden jaren in de vergetelheid en werd pas in de 19e eeuw herontdekt als een genezende en decoratieve steen.

Sodaliet werking

  • Sodaliet helpt je om emotioneel evenwicht te bereiken en brengt meer zelfvertrouwen, standvastigheid en moed bij bijzonder gevoelige mensen.
  • Het activeert niet alleen het logisch denken, maar inspireert ook artistieke en creatieve mensen om nieuwe werken te creëren.
  • Onder het hoofdkussen verdrijft het gevoelens van schuld en angsten die worden veroorzaakt door de druk van mensen die niet echt in je levenscirkel thuishoren.
  • De diepblauwe en ondoorzichtige sodalietsteen (d.w.z. natriumsteen) werkt vooral op het mentale vlak. Door zijn kleur heeft het een kalmerende en verkoelende invloed op de gebruiker, intensiveert het de reflectie en organiseert het de gedachten. Dit wordt ondersteund door het kubusvormige kristalsysteem.
  • Dit betekent dat de steen een sterk gestructureerd leven bevordert, waarin alles zijn plaats en orde heeft.
  • Niet alleen dingen die voor je belangrijk zijn, worden ernstig genomen. Wat je als waar en juist hebt herkend, hou je consequent vast.
  • Ernst en doorzettingsvermogen helpen je uiteindelijk om te slagen.
  • Je ontwikkelt nieuwe perspectieven, krijgt vertrouwen en idealisme en verovert nieuwe vrijheden. De ondoorzichtige steigersilicaat ondersteunt de zelfontdekking door invloeden van buitenaf te absorberen en schuldgevoelens te verlichten.
  • Het helpt om openlijk te spreken over gevoelige onderwerpen en om bij de eigen standpunten te blijven – in het bijzijn van anderen en ook door praktische uitvoering.
  • Als vulkanisch mineraal helpt de steen om je eigen wezen te ontdekken en te leven.

Fysieke effecten

Het mineraalvormende natrium van de steen werkt op het fysieke niveau en bevordert het de bloedsomloop,>/P>

Het helpt het bij reuma en verbetert het de celstofwisseling en de bloedsomloop.

Aluminium brengt de zuurgraad in evenwicht en helpt tegen zwakte.

Het is de steen die zorgt voor de halsstreek en daar vooral alles rond de stem.

Organisch gezien zou het de controle over de alvleesklier organiseren. De alvleesklier is verantwoordelijk voor de juiste productie van insuline. Alleen als deze productie perfect werkt in combinatie met bijvoorbeeld voedselinname, wordt het risico op diabetes geminimaliseerd.

Verband met het chakra

De steen is goed voor meditatie op het keelchakra, wenkbrauwchakra en het derde oog.

Vanuit het hemelse oog heeft het een diepe invloed op je geestelijke-spirituele cyclus en opent het je ogen beter voor de dingen die werkelijk onmisbaar zijn voor je leven.

Vaak stapelen zich in de loop van de jaren congesties en blokkades op, die op een gegeven moment zelfs een morele verplichting worden.

Het is in staat om door deze netten, die vaak zelf in de knoop zitten, heen te snijden en helpt je weer zelfstandig te leven. De eigenschappen van sodaliet worden verder verbeterd door een bergkristal.

Sodaliet kopen

Sodaliet dat op de huid wordt gedragen, moet regelmatig een keer per week onder lauw stromend water worden gereinigd. Als de steen van kleur verandert of troebel wordt, moet hij samen met bergkristal voor langere tijd in water worden geladen. Opladen in de zon is mogelijk, maar relatief onnodig, omdat de kristalstructuur van Sodaliet alleen de kracht van aarde of bergkristal kan absorberen. Zonlicht verwarmt de steen, maar het kan deze vorm van energie niet opslaan.