Show sidebar

Oorsprong en eigenschappen van zoutsteen

Deze fantastische blauwe steen werd gevormd door een primair lithogenetisch proces, dus het behoort tot de familie van de vulkanische stenen. De naam betekent “natriumsteen”. Je kunt er als in 1800 wat informatie over vinden, maar niets over het therapeutische doel ervan. Alle informatie die er ondertussen is, is zeer betrouwbaar en bevestigt ook de helende werking.

Het is halfedelsteen die zeer gewaardeerd wordt in sessies van kristallisatietherapie, omdat het toelaat om op een vriendelijke manier te werken aan het vierde chakra, en zo de communicatie te harmoniseren. Het kan echter niet worden gedragen door degenen die hun oratorische vaardigheden willen verbeteren om anderen te misleiden. Dit kristal bevordert de waarheid.

Sodaliet werking

Omdat het een prachtig kristal met een kubusvormig systeem is, is het vooral aan te bevelen voor degenen die hun leven op strikte regels baseren, zonder ruimte te laten voor verbeelding of sentimentaliteit.

Deze mensen zullen zich zeer aangetrokken voelen tot zoutsteen, wat de sterke punten van hun karakter (zoals vastberadenheid) zal helpen versterken en verzachten wanneer dat nodig is. Het helpt in feite om verouderde mechanismen te overwinnen.

Voordelen voor het lichaam

  • Op fysiek niveau werkt het op het hele keelgebied. De trillingen de stem kunnen weer normaal worden als er een verlaging is en het werkt bij problemen zoals keelontsteking.
  • Omdat het een steen is die verbonden is met het waterelement, regelt het ook het evenwicht van de verschillende lichaamsvloeistoffen.
  • Het is vooral aan te raden voor vrouwen in de premenstruele fase omdat het helpt om minder last te hebben van de klassieke fysieke pijnen die kunnen optreden, zoals gezwollen benen en buik.

Voordelen voor de geest

  • Het is aan te raden om het te dragen in de vorm van een ketting, bijvoorbeeld wanneer je het gevoel hebt dat je niet langer de motivatie hebt om door te gaan met het cultiveren van je projecten.
  • Door je gevoel voor identiteit te versterken, helpt het je ook om te begrijpen wanneer het tijd is om harder dan ooit te vechten om je dromen waar te maken.
  • Je gevoel van eigenwaarde zal positief worden beïnvloed en je zult in staat zijn om jezelf te verdedigen tegen aanvallen van andere mensen.
  • Je kunt het ook dragen als je je als een slachtoffer van je eigen geest voelt, die soms graag een val zet! De trillingen van deze steen zullen je helpen om onbewuste mechanismen en gedragspatronen te overwinnen die je al te lang aanneemt, wat een obstakel blijkt te zijn voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Zoutsteen wordt ook beschouwd als de steen van de waarheid. Zij is het die dat verlangen naar vrijheid bevordert, dat zich onvermijdelijk van leugens moet afkeren. Als je het draagt, zul je je realiseren hoe je beetje bij beetje in jezelf kunt kijken zonder schuldgevoelens of angst om iets te zien wat je niet leuk vindt.
  • Als je in deze periode van je leven probeert je dromen te volgen, zonder na te denken over wat anderen voor je willen, heb je een geduchte bondgenoot gevonden omdat het je leert dat het enige hart dat gevolgd moet worden het jouwe is!
  • Het helpt je om intuïtie, zelfdiscipline en dat verlangen te ontwikkelen dat je zal leiden tot een zo authentiek mogelijk leven!

Zoutsteen kopen

Als hanger kun je het dragen op het niveau van het vijfde chakra om je keel en je stem te verbeteren.

Als ring staat het dicht bij het eerste chakra, waarmee het in overeenstemming is vanwege het kubusvormige kristalsysteem dat het aanstuurt. Het bevordert je gevoel van identiteit en verhoogt de geest van zelfverdediging.

Plaats de zoutsteen op je werkplek . Het stimuleert je latente talenten!