Toont alle 3 resultaten

Show sidebar

Wat is carneool

De vroegste bronnen van carneool zijn een beetje een mysterie, maar de wadi’s (gedroogde rivierbeddingen) van Jemen, de stromen van Sardinië en Stela Ridge in de Nubische Woestijn in Egypte zijn waarschijnlijk plaatsen voor carneoolse mijnbouw in de oude wereld. Gujarat in India is al meer dan 5000 jaar een bevoorradingspunt voor carneool en heeft waarschijnlijk het Egyptische, Griekse en Romeinse Rijk van edelstenen voorzien.

De naam heeft zijn wortels in het Latijnse ‘carnis’, wat vlees betekent. Ofwel leek de edelsteen zelf op vlees, ofwel leek het op het vlees van een vrucht dat kornoelje heet en die zijn naam ook van ‘carnis’ heeft gekregen!
Het wordt gevormd in oude vulkanische lava of stollingsgesteenten. Na verloop van tijd vormen deze vloeistoffen kristallen die worden beïnvloed door veranderingen in druk, temperatuur en andere minerale onzuiverheden die de holte kunnen binnendringen. In het geval van Carneool bestaat de onzuiverheid meestal uit minuscule elementen van ijzer die het zijn speciale roestige kleur geven.

Wat is de spirituele betekenis

Als een van de langst verwerkte edelstenen in de menselijke geschiedenis heeft het een illustere spirituele band met iedereen. Egyptische mummies werden versierd met carneool dat de kracht van Horus, de Zonnegod, voorstelt en worden in de bijbel meerdere malen genoemd als edelstenen van Aäron’s borstschild en de Twaalf Stammen van Israël. Het is ook de traditionele edelsteen van het Dierenriemteken, Maagd, en in sommige delen van de wereld is het een geboortesteen voor de maand juli.

Stimulerende edelsteen

Het is ook een stimulerende edelsteen, die je enthousiasme versterkt en je plannen positief en optimistisch maakt. Het zal je aanmoedigen om te stoppen met aarzelen en verder te gaan met het bereiken van je dromen en ambities.

Carneool en de Chakra’s

Chakra’s zijn de energiecentra in je lichaam ook wel bekend als Qi of Prana. Er zijn zeven Chakra’s in het hele lichaam die elk een bepaalde fysieke, emotionele of mentale toestand beïnvloeden en elk heeft een bijbehorende kleur. Afhankelijk van welke kleur het meest dominant is in je edelsteen zal het bepalen op welke chakra het de meeste invloed zal hebben. De meestal oranje edelsteen heeft een speciale verbinding met het Heiligbeenchakra dat zich net onder de navel bevindt. Dit chakra houdt zich vooral bezig met emoties, relaties, seksualiteit en creativiteit. Als je je te afhankelijk voelt van een persoon of een stof, je te emotioneel voelt of een obsessie hebt voor seksueel verlangen of een totaal gebrek aan verlangen, dan kan deze steen je helpen.

Andere gezondheidsvoordelen

Volgens de oude traditie is het van nut voor alle zaken die met bloed te maken hebben; bloeddruk, hartklachten, geblokkeerde slagaders, bloedarmoede en stollingsproblemen om er maar een paar te noemen. Verbeterde bloedtoevoer naar vitale organen is een ander voordeel dat de algehele gezondheid zal verbeteren.

Hoe moet je de steen gebruiken

Natuurlijk is het dragen van de edelsteen als sieraad de makkelijkste manier voor het kristal om je lichaam te beïnvloeden.
Als alternatief kunnen ze ook in je portemonnee of zak worden geplaatst en de hele dag door als toetssteen worden gebruikt.
Houd kristallen vast of plaats ze in je schoot terwijl je mediteert. Het eenvoudigst is het om met kristallen op je lichaam te gaan liggen, zo mogelijk in lijn met de chakrapunten.
Het is vooral aan te raden om in het bad te leggen, een paar edelstenen in het warme water zullen die creatieve sappen doen stromen. Als een edelsteen van sensualiteit en seksualiteit is het houden van wat stenen rond de slaapkamer een geweldig idee om de romantiek te stimuleren.

Carneool kopen

Je kan hier Carneeol van de hoogste kwaliteit kopen, zowel in ruwe vorm als trommel-of knuffelsteen.