Geboortesteen voor vissen
Edelstenen

Geboortesteen voor Vissen (Pisces): 19 februari tot en met 20 maart

Om een geschikte geboortesteen voor Vissen te vinden, is het belangrijk om eerst te ontdekken welke eigenschappen kenmerkend zijn voor dit sterrenbeeld. Door te begrijpen hoe je in elkaar steekt, leer je wat je nodig hebt om het beste om te gaan met je valkuilen en om je pluspunten te benadrukken.

Als je onder het sterrenbeeld Vissen geboren bent, dan ben je doorgaans zachtaardig, dromerig en intuïtief ingesteld. Een hoog spirituele insteek zorgt ervoor dat je feilloos aanvoelt wat bij anderen speelt en breng je veel medeleven op om anderen te helpen. Een uiterst empathische benadering is je zeker niet vreemd en je vermijdt conflicten waar mogelijk.

Door je hoog-gevoeligheid kun je snel overladen en geïrriteerd raken en hierdoor een teruggetrokken houding aannemen. Een geboortesteen voor Vissen kan je helpen om met een sterke sensitiviteit en spiritueel weten om te gaan, zodat je open en behulpzaam kunt zijn zonder zelf overspannen te raken.

1. Aquamarijn voor helderheid en zuiverheid

Deze blauwe edelsteen kenmerkt zich uitstekend als geboortesteen voor Vissen. Als spiritueel sterrenbeeld neem je veel indrukken in je op, die erg op je in kunnen werken. Er gaat een kalmerende en verkoelende werking van deze steen uit, die heilzaam is zowel lichaam als geest. De Aquamarijn is dan ook effectief te gebruiken wanneer je stress of emoties als verdriet of boosheid ervaart.

Deze geboortesteen bevordert het keelchakra en draagt daardoor bij aan een verbeterde communicatie. Waar je als Vissen nog weleens terughoudend kunt zijn in jezelf uitspreken, stimuleert deze geboortesteen tot het vinden van de juiste woorden in combinatie met een dosis moed. Met Aquamarijn ben je opgewassen tegen infecties of allergieën en zul je verbetering ervaren in de werking van je schildklier.

Met Vissen als waterteken brengt Aquamarijn je in contact met onderbewuste, jouw spiritualiteit en zorgt ervoor dat je ontspannen jouw kennis kunt delen, zonder je opgelaten te voelen.

2. Jade voor mededogen en sereniteit

Ook Jade is een geboortesteen voor Vissen. Deze edelsteen richt zich op het kruin- en hartchakra en zorgt voor balans in weten en voelen vanuit het hart. Vissen is het sterrenbeeld met een hoog spirituele inslag en daarom past Jade hier uitstekend bij. Met Jade kun je afstemmen op hoge spiritualiteit en het vinden van mededogen en sereniteit.

Onderdrukte gevoelens van frustratie of verwijt kun je hiermee loslaten, waardoor je meer met jezelf in het reine komt. Je emotionele bewustzijn vindt meer rust en je empathische vermogens zal toenemen, zonder dat jezelf overweldigd wordt door wat je bij anderen ervaart of opmerkt. Jade geeft je een verruimt innerlijk inzicht, een versterkte intuïtie en een berusting in bewustzijn. Je ervaart meer balans en blijft verbonden met liefde voor jezelf, zodat je minder overladen raakt.

3. Fluoriet voor besluitvaardigheid en mentale kracht

Vissen draagt een helder weten in combinatie met de gevoeligheid van het waterelement. Een combinatie van helder inzicht en emoties kan voor mentale mist zorgen en verwarring geven. Een geboortesteen voor Vissen die hier balans in kan brengen, is Fluoriet. Deze edelsteen brengt evenwicht in het derde chakra en zorgt ervoor dat je onderscheid kunt maken tussen het werkelijk ontvangen van bruikbare informatie of ruis op de lijn.

Fluoriet schept duidelijkheid in chaotische situaties en zorgt ervoor dat je eenvoudiger beslissingen kunt nemen. Je zult duidelijker voor ogen krijgen wat goed voor je kan werken, zonder dat je wordt afgeleid door aanvullende indrukken. Je zult sterker op je eigen denken kunnen vertrouwen en leren te balanceren tussen wijd gestrekte visies en praktische mogelijkheden. Een geboortesteen die Vissen rust en stabiliteit kan bieden als deze zorgvuldig wordt gedragen.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *