Toont alle 4 resultaten

Show sidebar

Wat is fluoriet

Het gesteente heeft een mooie glasachtige glans en is doorzichtig tot transparant. Het is een minerale steen, die door verschillende insluitsels in veel verschillende kleuren kan voorkomen. Er zijn kleurloze, witte, gele, rode, roze, groene, blauwe, paarse of zelfs zwarte fluorieten te vinden. Het kan ook tot een regionale kleurverandering komen. De lijnkleur is echter altijd wit. De donker gekleurde mineralen bevatten meestal lanthaniden of lanthanoïden, zogenaamde zeldzame aardmetalen. Opnamen in het gesteente kunnen ook fracties van uraniummineralen zijn.
De naam komt ook voort uit zijn fysieke eigenschap van fluorescentie. Fluorescentie betekent hier een spontane emissie van licht kort na bestraling met Uv-licht. Dit fenomeen kan ook worden veroorzaakt door lanthaniden die in het mineraal zijn ingebed.

Belang van fluoriet

Fluoriet is een belangrijke industriële grondstof en vindt talrijke toepassingen in de metaal-, glas- en keramiekindustrie. Het wordt ook gebruikt voor de productie van fluorwaterstofzuur. Synthetische harsen worden vaak gebruikt voor de stabilisatie in de productie van edelstenen van fluoriet.

In de steengeneeskunde wordt dit mineraal gebruikt om helderheid van geest te bereiken. Het versterkt ook het bewustzijn van onderdrukte gevoelens. Met haar hulp moeten mensen worden aangemoedigd om een vrij en zelfbepaald leven te leiden. He wordt ook beschouwd als een hulpmiddel voor het bereiken van een grotere innerlijke orde en structuur. Op die manier zouden we ook onze eigen creatieve expressie beter moeten kunnen ontwikkelen. Bovendien wordt het gebruikt om onze waarnemingsvermogen, interesse en cognitieve vaardigheden te vergroten. Het moet ons ook kunnen bevrijden van bekrompen denk- en gedragspatronen.

Effect ervan op je lichaam

Het fluoriet zou de huid helpen genezen, vooral in de aanwezigheid van etterende wonden of zweren. Er wordt ook gezegd dat het de regeneratie van de slijmvliezen versnelt. Dit geldt vooral voor de bovenste luchtwegen en de longen. Er wordt ook gezegd dat het een positief effect heeft op de beenderen. De invloeden van de mineralen kunnen effectief zijn in combinatie met hun prachtige uitstraling en energie.

Calciumfluoricum in de homeopathie

De bovengenoemde fysieke symptomen zijn bevestigd door de tests van homeopathisch versterkt calciumfluoride, calciumfluoricum. Het homeopathisch middel van calciumfluoricum is uitgebreid en kan worden bestudeerd in de verschillende medicijnen.
Op een diep innerlijk niveau voelt de patiënt die dit middel nodig heeft een grote behoefte aan bescherming, stabiliteit en veiligheid. Deze behoefte vertegenwoordigt het calciumgehalte van calciumfluoride. Daarnaast wordt de patiënt echter ook geplaagd door een sterke angst om in de steek gelaten te worden. Dit gevoel komt overeen met het fluorgehalte van calciumfluoride.

Het gebruik van het gesteente

Deze minerale steen kan worden gedragen of direct op het lichaam worden gelegd of als leermiddel op het bureau worden geplaatst.
Als de steen onder lauw stromend water wordt gespoeld, kan het zowel worden gereinigd als geloosd. Sieraden kunnen ook ontladen worden door ze in een “bad” van hematietstenen te plaatsen. De steen kan worden opgeladen met een bergkristal of in het zonlicht. Meditatie met Chinees fluoriet is bedoeld om onze creatieve expressie te vergroten. De meditatie met octaaffluoriet moet de innerlijke orde versterken.

Fluoriet kopen

Check zeker onze collectie fluoriet producten ( ruw & gepolijst). Deze producten komen rechtstreeks uit Moeder Aarde ( geen tussenhandelaars).