Enig resultaat

Show sidebar

Wat is de Woestijnroos

Deze prachtige, bizarre “woestijnbloemen” calciumsulfaat(gips) worden ook wel zandroos genoemd. Logischerwijs verschijnen ze in gebieden als de Sahara of de Namib-woestijn.

Ze zijn meestal kleurloos, maar ze bestaan ook in verschillende kleuren van geelachtig, roodachtig tot zwart.

Omdat er in de woestijngebieden geen vegetatie is, is de natuur geëvolueerd door verdamping van water of door grindverwering van stenen en steenplaten, die eruit zien als bloemen, vooral als rozen of als een kunstzinnig gerangschikte bloemen. Zoals gezegd is dit een conglomeraat van zand en gips dat zonder enige zorg betoverende bloemen ontwikkelt.

De stenen komen vooral voor in Mexico, Algerije, Namibië en Marokko.

Als je een kamer versiert met woestijnrozen, maak je bewust of onbewust de sfeer onschadelijk. De steen absorbeert overgevoeligheid en de sereniteit verspreidt zich. Daarom is de woestijnroos vooral geschikt voor mensen die kritiek altijd direct en te persoonlijk nemen.

De zandroos is een van de belangrijkste geneeskrachtige stenen van allemaal.  Zandroos kan energetische processen in lichaam en geest afremmen, waardoor mentale stabiliteit ontstaat en emotionele uitbarstingen worden voorkomen.

Daarnaast verhoogt de zandroos de concentratie, zorgt voor creativiteit, geeft vitaliteit en brengt de wensen in lijn met de behoeften.

Voordelen voor de gezondheid

Woestijnrozenhebben een sterk verhelderend effect op het vegetatieve zenuwstels
Ze inspireren de gedachten en daarmee de hormoonproductie in de organen.
Je krijgt niet alleen een jonger en gezonder uiterlijk, maar voelen ook meer vitaliteit en creativiteit.
Van de woestijnroos wordt gezegd dat dat het een positieve invloed heeft op de voortplantingsorganen zoals de prostaat, testikels, eierstokken.
Woestijnroos kan energetische processen in zowel het lichaam als de geest afremmen, waardoor mentale stabiliteit ontstaat en emotionele uitbarstingen worden voorkomen.
Bovendien verhoogt de zandroos de concentratie, zorgt hij voor creativiteit, geeft hij vitaliteit en brengt hij de wensen in overeenstemming met de behoeften.

Woestijnroos werking

De woestijnroos is even mooi als krachtig. Deze prachtige steen gaat je helpen je krachten op te bouwen en ze in je voordeel te gebruiken. Deze steen kan je helpen met de liefdesproblemen die je al lange tijd bezighouden en voor de oplossing ervan zorgen.

Deze steen is ook een geluksbrenger voor degenen die nog steeds op zoek zijn naar liefde.

Verband met het chakra

De witachtige tot roodbruine woestijnrozen zijn bijzonder geschikt tijdens de meditatie als een lichte brenger van de seksuele wortel naar het miltchakra.

Ze dringen diep in je binnen en lossen blokkades in je op die vooral gepaard gaan met voortplanting en seksualiteit.

Met “Desert Rose “ kun je je ziel grondiger zuiveren van blokkades, die dan gemakkelijker uit het bewustzijn kunnen worden gehaald. De steen heeft ook kwaliteiten die vergelijkbaar zijn met die van bergkristal tijdens de meditatie.

De steen is geschikt als combinatiesteen voor alle andere helende stenen.

Woestrijnroos kopen

De steen moet een keer per maand worden gereinigd en ontladen met lauw water. Houd er rekening mee dat de stenen kwetsbaar zijn en snel gekrast kunnen worden. Woestijnroos heeft de bijzondere eigenschap dat het met lauw water niet alleen wordt gereinigd en ontladen, maar tegelijkertijd ook nieuwe energie absorbeert. Je moet  de steen niet in de zon laten opladen.