Show sidebar

Oorsprong van het Tijgeroog

De kleur van deze edelsteen is goud, zijdeachtig en licht glinsterend.

Het wordt het verweermiddel tegen het haviksoog genoemd

Het wordt gevormd wanneer de monokliene crocidolietvezels oxideren tot bruin ijzer.

”Tiger Eye” is verkrijgbaar als een ruwe steen, getrommelde steen, handversiering, bol, piramide, ketting, hanger, donut en vele andere sierlijke vormen.

De overlevering van het tijgeroog gaat ver terug in de geschiedenis. Zo eerden de Arabieren en de Grieken het oog van de tijger als een steen die de drager ervan vrolijk maakte en zijn zintuigen verscherpte.

Het beschermt tegen criminele invloeden, versterkt vriendschappen en beschermt tegen valse vrienden.

Als beschermende en genezende steen geniet het tijgeroog vandaag de dag nog steeds een toenemende populariteit. Het wordt beschouwd als een amulet tegen het boze oog…

Tijgeroog werking

 • Het tijgeroog geeft meer zekerheid en een natuurlijk wantrouwen in de omgang met financiële zaken.
 • Het geeft kracht bij het doen van aankopen, maar vraagt ook om een periode van reflectie wanneer dat nodig is. Iemand overhalen tot een impulsieve aankoop is nauwelijks mogen bij mensen die het oog van een tijger als beschermende steen dragen.
 • De steen geeft de drager ook meer warmte, zekerheid en evenwicht in het gezin en verhoogt de ontvankelijkheid, de aandacht en de bereidheid om te leren, vooral bij kinderen.
 • Materiële verplichtingen, die mensen vaak in een morele draaikolk drijven, kunnen met tijgeroog worden geregenereerd. Dit houdt bijvoorbeeld in dat mensen zich alleen goed voelen als ze de duurste kleding en andere luxe merkproducten bezitten.
 • Tijdens examens, schooltaken of rijexamens is het raadzaam om het tijgeroog mee te nemen om je denkvermogen te activeren en als concentratiesteen.
 • Draag het altijd bij je als je geestelijk werk doet, plaats het voor je bij het afleggen van examens op school of op het werk.

Fysieke effecten

 • Het is een krachtige genezingssteen en zou de beenderen en gewrichten versterken.
 • Kortademigheid en astma verlichten
 • Het gebruik van de steen versterkt de lever.
 • Het gebruik helpt bij verkoudheden en is blaas- en darmreinigend. kortademigheid en astma verlichten. Tiger’s Eye versterkt de lever, is antibacterieel, helpt bij verkoudheid en is blaas- en darmreinigend.
 • Het doet pijn in de spieren en het skelet afnemen.
 • Je rug, beenderen en gewrichten worden versterkt en langzaam geregenereerd.

Voorbeelden van gebruik

De steen is geschikt voor veel toepassingen. Zet het bijvoorbeeld op geselecteerde plaatsen of draag het voor langere tijd als juwelen in de vorm van je keuze op je lichaam.

Edelsteenwater gemaakt van deze steen geeft de aspecten goed door aan je.

Verbrand met het chakra

De steen ontvouwt zijn krachtige trillingen voor meditatie het beste door het op de zonnevlecht te plaatsen.

Het dringt diep in je door en harmoniseert je behoeften.

Het ordent ook je gedachten en verlangens en helpt je uit situaties te komen die bedoeld zijn om je in een bepaald stereotype te duwen.

Gevoelens van minderwaardigheid en grootheidswaanzin, die vaak in onbetaalbare luxe worden beleefd en die je financieel nauwelijks aankan, kunnen met de edelsteen worden omgezet in meer zelfvertrouwen en eigenwaarde.

De steen bereidt een individuele en meer onafhankelijke manier van leven voor.

Tijgeroog kopen

Zoals de meeste helende stenen moet ook deze een of twee keer per maand ontladen en gereinigd worden onder stromend lauw water. Door de steen twee tot drie uur in de zon te leggen wordt hij opnieuw opgeladen.