Toont alle 3 resultaten

Show sidebar

Wat is Apatiet

De naam apatiet komt van het oude Grieks (apatáo) en betekent zoiets als “om te bedriegen”. Abraham Gottlob Werner, een Duitse geoloog, bedacht deze naam, wat verklaart dat het erg lijkt op andere stenen, zoals topaas of beryl.

De edelsteen wordt voornamelijk in Canada, Brazilië, Rusland en Mexico gevonden. Het komt voor in gebieden in India, China, Pakistan en Zwitserland.

Het  gesteente is ook bekend onder talrijke andere namen zoals: Abukumaliet, Augustiet, Beloviet, Brits, Davisoniet, Dahliet, Dehrniet, Ellestadiet, Francoliet, Collophane, Lewistoniet, …

Mineralogie en vorming van apatiet

Apatiet is een generieke term voor een groep mineralen die chemisch vergelijkbaar zijn. Ze bestaan uit mineralen en sporenelementen, zoals magnesium, ijzer, fosfaat, fluor of calcium en zijn onderverdeeld in fluorapatiet, chlorapatiet en hydroxyapatiet. De manier waarop het ontstaan is kan  worden onderverdeeld in primair, secundair of tertiair. Bij alpenspleten ontwikkelt het apatiet zich  bolvormig tot prismatische kristallen of met een helder oppervlak. Het kan zich ook ontwikkelen in cellulaire veldspaten en verschijnt daar als een kleine briljant diamant.

Variaties, structuur en verwerking

Het is mogelijk om rode, witte, paarse, blauwe, stenen te vinden of stenen met meerdere kleuren. Het mineraal is transparant of ondoorzichtig.

Apatiet werking

Het werkt tegen stress, woede, verdriet en lusteloosheid. Het dompelt je ziel onder in een hoger niveau van  warmte en evenwicht. Tijdens de meditatie zorgt het voor meer begrip voor je medemensen.

Hij versterkt het zelfvertrouwen geeft meer vastberadenheid. Versterking van de individualiteit met hoge tolerantie, gemotiveerd werken aan hoge doelen, openheid en een positieve grondhouding.Het is een  mooie steen, die veel mensen uit depressie en wrok heeft geholpen.

Fysieke effecten

Het versterkt het immuunsysteem en is een onmisbare helper tijdens het griepseizoen. Het versterkt ook het spierweefsel en harmoniseert de interactie van het spierweefsel. Het is ook nuttig voor problemen met de spijsvertering en helpt bij het overwinnen van remmingen.

Door de directe opname van vele mineralen van apatiet door de huid wordt na korte tijd een gevoel van meer evenwicht en tevredenheid bereikt. Dit leidt ook tot een sterker zelfvertrouwen, meer vastberadenheid en het afstoten van remmingen, evenals een duidelijke uitspraak.

De edelsteen heeft een speciaal effect op de darmen, waardoor de door de darmen gecontroleerde functies zo goed mogelijk werken. De betere afbraak van voedsel door de enzymen, bevordert de vertering van vet, wat helpt om overgewicht te verminderen.

Het versterkt en harmoniseert ook het spierstelsel. Het helpt bij rachitis, artrose, gewrichtsproblemen en botbreuken.

Magische eigenschappen

Tijdens de meditatie brengt het intuïtieve boodschappen over; het wordt ook gebruikt om “terug te keren naar vorige levens”.

Chakra-opdracht

De vibratie van de steen dringt het best door in ons organisme via het keelchakra. Het dringt levendig door en dompelt je ziel onder in een hoger niveau van warmte en balans.

Apatiet kopen

Bij regelmatig contact met de huid, verontreinigen de genezende stenen na verloop van tijd. De redenen hiervoor zijn de natuurlijke vetlaag van de huid, vuildeeltjes en verzorgings- en cosmeticaresten. Het is voldoende om de steen na elke toepassing te reinigen met lauw en kalkvrij water. De toevoeging van reinigingsmiddelen en zeep moet worden vermeden, omdat deze het oppervlak kunnen aantasten. Het water zorgt er ook voor dat de steen zich ontlaadt. Ongeveer een keer per week wordt het onder lauw stromend water gehouden. Het opladen gebeurt in de zon of door energieoverdracht met een bergkristal. Dit laatste is de voorkeursvariant, omdat te veel licht en warmte de kleur van de steen kan veranderen.