Toont alle 2 resultaten

Show sidebar

Beschrijving en herkomst

De kleur gaat van lichtgeel tot bruinoranje. De ondoorzichtige stukken zijn eerder crèmewit tot geelachtig. Ze zijn gedeeltelijk helder en doorzichtig tot wolkachtig en ondoorzichtig.

Omdat het barnsteen een fossiele hars is, is het ook licht, zodat het drijven in zout water. Soms  zitten  er ook insecten-, bast- of zaadinclusies in barnsteen. De Grieken noemden deze steen elektrisch, omdat hij elektrostatisch wordt geladen door er met een doek over te wrijven en zo magnetisch wordt. Waarschijnlijk heeft de steen deze naam omdat hij gemakkelijk kan worden ontstoken. Helaas wordt het amber soms vervangen door kunsthars of kunststof. Dit is helaas niet altijd zichtbaar voor een leek.

Barnsteen wordt ook wel Amber, Augstein, Baltic Gold, Chrysoelektrum, Copal, German Gold, Elektron, Glaesaria, Glaesum, Glessum, Kahrabâ, Sacrium…genoemd. De stenen zijn vooral te vinden in Polen, Litouwen, Rusland en Madagaskar

Traditionele psychologische aspecten

Het heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand, bij een depressie, versterkt het zelfvertrouwen, bevordert de flexibiliteit, de openheid en de creativiteit.

Het is een inspirerende zonnesteen die levensvreugde opwekt. Het brengt ons warmte en licht. Versterkt het vermogen om beslissingen te nemen en helpt bij hulpeloosheid en depressie.

Barnsteen is altijd gezien als een levensgevende zonnesteen, die een bijzondere vreugde in je opwekt. Het brengt licht en warmte in de geest en geeft een fris en vrolijk aura.

Het versterkt het vermogen om beslissingen te nemen en helpt angst en depressie te overwinnen.

Het bevordert zelfgenezende neigingen; neemt angsten weg; brengt evenwicht over; schept vertrouwen en optimisme. Het is de steen van veiligheid, vertrouwen en genezing. Het helpt met verdriet, angst voor verlies en zorgen.

Traditionele fysieke eigenschappen

Eczeem, puistjes, wratten, …  zijn huidaandoeningen die met de steen kunnen behandeld worden. Het kan ook gebruikt worden voor de keel- en nekzone en voor hooikoorts- en pollenallergieën.

Andere toepassingsgebieden zijn allergieën, ontsteking van de mond en keel, artritis, jicht, reuma, ter ondersteuning van het immuunsysteem van het lichaam. Hier is het gebruik van een amberkleurig edelsteenwater bijzonder effectief gebleken.

Het is goed voor problemen in het hoofd, de kaak en het gebit, de luchtwegen en de hormoonhuishouding.

De steen zou de wondgenezing versnellen en de gewrichten helpen regenereren.

De steen heeft een hoog rendement. Bij luchtwegaandoeningen, verkoudheid, ontstekingen van slijmvliezen en sinussen heeft amber een kalmerend en regenererend effect. Het is het beste om amber te dragen als een hanger en wanneer mogelijk voordat het stuifmeel begint te vliegen. Anders kun je een genezend water maken, een steen met je meedragen in je jaszak  of op de zonnevlecht leggen.

Magische eigenschappen

Als iemand een afkeer heeft van barnsteen, verliest hij ook een deel van zijn genezingskracht, omdat de steen een zacht en delicaat aura heeft. Bij de Arabische volkeren wordt het gedragen als amulet om de boze geesten te verdrijven. Vroeger werd het beschouwd als een remedie tegen krankzinnigheid; gedragen als een amulet beschermt het tegen keelpijn; verdrijft het boze geesten; beschermt het tegen astma en reuma; versterkt het de hartspier.

Verband met het Chakra

Het opent het zonnevlechtchakra met neiging tot de milt en het wortelchakra. In combinatie met een bergkristal dringt het amberkleurige kristal sneller door. Samen met een oranje calciet is de innerlijke warmte en geborgenheid sneller te voelen.

Barnsteen kopen

Het ontladen en reinigen van de steen gebeurt onder lauwwarm stromend water. Laad de steen nooit op in de zon. Dit leidt vaak tot barsten in de steen. De steen kan zichzelf opladen op een bergkristalgroep.