Enig resultaat

Show sidebar

Herkomst en naam

Chrysokolla wordt al duizenden jaren door de mens gebruikt en de vroegst bekende bron was de mijnen van Zuid-Israël in de buurt van het huidige Eilat in de Golf van Akaba. Het was voor een tijd genaamd de Koning Salomonse Steen naar de beroemde heerser van het oude Israël. Het werd voor het eerst beschreven in 315 voor Christus door de Griekse filosoof Theophrastus, en omdat het een relatief zachte edelsteen is, werd het vaak gebruikt  in het oude Griekenland en Rome. Het lijkt op zowel turkoois als malachiet en wordt vaak gebruikt in plaats van beide edelstenen. Inca’s, Azteken en inheemse Noord-Amerikaanse stammen gebruikten zowel Chrykocolla als turkoois op decoratieve, ceremoniële en spirituele manier.

Spirituele betekenis

Cleopatra zou het hebben gedragen tijdens de onderhandelingen met haar broer of de Romeinen, omdat het de heethoofdigheid kalmeerde en haar en haar tegenstanders in staat stelde hun kalmte te bewaren.

In een gelijkaardige geest staat het bekend als een communicatie-edelsteen, zowel voor het spreken als voor het luisteren, waardoor het perfect is voor leerkrachten en iedereen die toespraken moet houden voor de kost. We raden aan om de edelsteen mee te nemen naar vergaderingen of conferenties.

Wijze vrouwen, volksgenezers, vroedvrouwen en grootmoeders hebben een bijzondere affiniteit met chrykocolla. Het helpt hen om hun kennis door te geven aan de jongere generaties en om de opgebouwde kennis en wijsheid te blijven helpen.

Chrysokolla en de chakra’s

Soms raken onze chakra’s uit de lijn of zijn ze geblokkeerd en moeten ze opnieuw worden uitgelijnd of gereinigd. Een manier om dit te doen is door het gebruik van Chakra healing stones. Deze stenen of kristallen zijn meestal gekleurd om overeen te komen met individuele chakra’s, rood voor het Wortelchakra, oranje voor het Heiligbeen, geel voor de Zonneplexus, groen voor het Hart, blauw voor de Keel, Indigo voor het Derde Oog en paars voor het Kroonchakra.

Chrysokolla’s overwegend blauwe en groene kleuren suggereren een invloed op de Keelchakra en dit ondersteunt de associatie ervan met communicatie in andere culturen. Een geblokkeerd Keelchakra kan zich fysiek manifesteren in de vorm van een zere keel of nek- en schouderpijn. Het kan ook of metafysisch zijn met een angst om in het openbaar te spreken of een zorg over een aankomend gesprek.

Gezondheidsvoordelen van chrysokolla

Op fysiek niveau kan het ook schildklierproblemen, laryngitis en eventuele problemen met het strottenhoofd in het algemeen verlichten. Hoge bloeddruk, complicaties in de bloedsomloop, de menopauze, PMS, bevallingen en zenuwaandoeningen kunnen ook baat hebben bij de aanwezigheid van het gesteente.

Chrysokolla werking

Je kunt het dragen als sieraad of meenemen in je jas of handtas.

Chrysokolla-kristallen stimuleren de werkplek en zouden computers en mobiele telefoons beschermen, dus houd er een op je bureau.

Chrysokolla kopen

Om een chrysokolla edelsteen te reinigen, houd je hem onder stromend water. Een bron of een beekje is ideaal, maar een kraan is voldoende, en droogt hem dan een half uurtje of zo in de zon. De steen kan een beetje delicaat zijn, dus probeer  er niet over te wrijven met iets wat te ruw is of schadelijk kan zijn.