Enig resultaat

Show sidebar

Wat is tanzaniet

De kleur van tanzaniet is donkerblauw, korenblauw, violet of grijsblauw.

Tanzaniet is alleen beschikbaar in speciaalzaken omdat deze steen een van de meest gegeerde edelstenen is en de gebieden waar hij te vinden is bijna uitgeput zijn.

Terwijl saffieren en andere dergelijke stenen bekend staan om hun genezende eigenschappen, staat deze edelsteen bekend om zijn aantrekkelijke uiterlijk. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden waarom mensen het zo leuk vinden, er zijn veel voordelen verbonden aan het dragen van deze edelsteen. Deze blauw-violet gekleurde steen gaat niet alleen over, hij weet ook hoe hij het leven van de drager op verschillende manieren kan verbeteren.

Psychische effecten

 • Soms ontmoet je mensen, die overgevoelig zijn; andere keren ontmoet je mensen, die helemaal niet weten hoe ze moeten reageren op iets. Beide categorieën weten niet hoe ze hun emoties in balans moeten brengen. Met tanzanietkorrels kunnen ze hun emoties zeker onder controle houden en op de juiste manier in balans brengen.
 • Tanzaniet ondersteunt de geest en de hersenen.
 • Het bevordert het concentratievermogen en is behulpzaam bij depressies.
 • Tanzaniet helpt de verschillende belangen op elkaar afstemmen.
 • Kleinere doelen worden bijna onmerkbaar onder de grotere geplaatst, wat een enorme impuls zal geven
 • De edelsteen ondersteunt, wat voldoet aan je behoeften, het spontane handelen en de beslissingen vanuit het buikgevoel.
 • De planning van de activiteiten is eenvoudig, de uitvoering is voortvarend en gebeurt met een goed gevoel.
 • De edelsteen laat je eigenlijke roeping zien en helpt je je eigen weg te ontdekken.

Tanzaniet werking

Als je je niet bewust bent van de voordelen van deze steen, hier zijn de top vijf voordelen die je moet er zeker moet over weten.

 • Het helpt bij het scheiden van emoties in je lichaam:  Er zijn veel emoties die we in ons lichaam hebben, maar niet elk individu weet hoe ze te controleren en in balans te houden.
 • Het heeft enkele ongewone fysieke genezingsenergieën: Als je wat huid- of haarproblemen hebt, kan deze steen wonderen doen voor je lichaam. Veel mensen dragen deze steen voor hun haaruitvalproblemen, huidproblemen, psychologische problemen, …. Ook als iemand onlangs geopereerd is en geen neveneffecten na de operatie wil hebben, is dit de beste steen voor hem. Het heeft enorme genezingsenergie, die de drager weghouden van veel fysieke problemen. Het geeft de drager genoeg kracht om verschillende fysieke en psychische uitdagingen aan te gaan.
 • Het brengt alle energieën die in het lichaam aanwezig zijn in balans: Elk individu heeft een set van verschillende energieën. Soms voel je ook enkele van je energieën van het ene naar het andere chakra bewegen, afhankelijk van hoe je situatie moet worden aangepakt. Wanneer je je in een bepaald probleem bevindt, komen je chakra’s samen om het op te lossen. Ze moeten echter wel in balans zijn, zodat je weet welke energieën gebruikt moeten worden voor wat voor problemen. Met deze edelsteen kun je alle energieën in je lichaam in balans brengen. Ongetwijfeld kun je deze energieën zonder steen kanaliseren, maar met steen doe je dat op een effectieve manier.
 • Het helpt bij het succesvol maken van je meditatiepraktijken: Als er een specifiek soort meditatie is die je hebt beoefend, maar niet in staat bent om het niveau te bereiken dat je wenst, dan moet je deze steen zeker gebruiken, omdat het helpt bij het versterken van verschillende chakra’s in je lichaam waardoor je die meditatieniveaus kunt bereiken die je echt wenst.
 • Het verbetert je intuïtie niveau: Soms kom je te weten of je goed of slecht nieuws gaat krijgen; dit wordt intuïtie genoemd. Om je intuïtie niveaus te versterken kun je altijd de hulp van deze steen inroepen.

Tanzaniet kopen en onderhouden

Bewaak de edelsteen als een schat. Regelmatig verzorgen onder lauw stromend water en niet opladen in de zon. Het is beter om de steen op te laden in een glas water met rotskristallen en saffieren.