Show sidebar

Aragoniet kopen

Aragoniet wordt ook wel tchazar-kristal en tufsteen genoemd. Deze carbonaat edelsteen is meestal kleurloos of wit van kleur. Er zijn  ook aragonietstenen met ingetogen blauw-, groen-, bruin-, oranje-, geel- en roodtinten.

Het  werd ontdekt in 1978 in de Aragon rivier in Spanje en dit is hoe het zijn naam kreeg.

Aragoniet wordt meestal gewonnen in de VS, Polen, Italië, Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Namibië, Marokko en Mexico.

De spirituele betekenis van de edelsteen

De spirituele betekenis van aragoniet is dat de verbinding met de energie van de aarde je de kracht geeft die je nodig hebt om jezelf op te laden en te stabiliseren op alle gebieden van lichaam, geest en ziel.

De steen is afgestemd op de Aardegodin. Het moedigt je aan om je focus te verleggen naar een bewuster en duurzamer leven, met respect voor de hulpbronnen die de aarde ons heeft aangeboden.

Het verhogen van het collectieve bewustzijn over het behoud van onze planeet maakt ook deel uit van de energie van de steen.

Laat deze steen de leraar zijn die je zoekt om je energie te verhogen, je geest te stimuleren en je af te stemmen op de hartslag van de natuur. Vertraag, luister in de stilte en begin te genieten van het eenvoudige plezier in het leven.

Aragoniet werking

 • Aragonietsterrenclusters kunnen helpen om je herstel te versnellen wanneer je lijdt aan zenuwschade of botbreuken.
 • Het kan stress en angst verlichten en zenuwproblemen verlichten die kunnen leiden tot rusteloosheid.
 • Het kan het immuunsysteem stimuleren en je helpen om infecties te bestrijden.
 • Het zal de calciumopname verbeteren en het zal ook rillingen en pijnen verlichten.
 • Het zal warmte geven aan je ledematen, maar ook tekorten aan vitamine A en D aanpakken.
 • Het is een steen van welzijn die zal uitnodigen tot overvloed, welvaart en vrede in het leven van een persoon.
 • Mensen die deze edelsteen bezitten gebruiken hem ook als ze zich depressief, verdrietig of geïsoleerd voelen. Het kan helpen bij het beheersen van vreselijke stemmingswisselingen.
 • Deze steen kan een persoon helpen om realistische dromen te verwezenlijken. Het zal werken om rust en vrede te brengen in een leven vol lawaai, strijd en chaos.
 • Het is bekend dat het ontspannende hormonen in je hersenen activeert.
 • Het is ook bijzonder  heilzaam voor mensen die te maken hebben met pijn of verdriet. Het blaast je nieuw leven in en geeft je de emotionele steun die je nodig hebt.
 • De metafysische eigenschappen van aragoniet maken het ook een nuttige steen om chaotische gedachten en depressies te verdrijven.
 • Het zal je ontdoen van afgunst, jaloezie en onzekerheid. Het zal ook je doelen zuiveren en je helpen ze te bereiken.

Hoe kun je het beste de steen gebruiken

Er worden prachtige sieraden gemaakt met deze steen. Ze bestaan in de vorm van oorbellen, kettingen, broches… Aragoniet kralen zijn echter vrij kwetsbaar, dus de juiste zorg moet worden gegeven in het dragen en schoonmaken van de sieraden.

Je kunt stenen wassen met warm water en milde zeep. Vermijd het gebruik van agressieve chemische reinigingsmiddelen, omdat ze kunnen dof  worden en hun schittering verliezen.