Enig resultaat

Show sidebar

Wat is Amfiboliet

Het is een metamorf gesteente dat amfiboolmineralen (daarom de naam) en veldsporen bevat. Dit donkere en zware gesteente komt in zowel band- als kristalvormen voor en kan een scala aan andere edelstenen en materialen bevatten.

In de oudheid werd amfiboliet in de beeldhouwkunst gebruikt. Nu wordt dit duurzame materiaal veel gebruikt op begraafplaatsen,  voor herdenkingsstenen en openbare kunst.

Afhankelijk van de specifieke mineralogische samenstelling kan amfiboliet ruw en ontpit zijn of glanzend lijken en glad aanvoelen.

De diepere betekenis van dit gesteente

De steen heeft een dubbelzinnig karakter. Het wordt ook  in het Duits ook “hornblende” genoemd omwille van de dualiteit. Hoorn omwille van de kleur, en blende is het Duits voor bedrieger.

  • De tweeledige natuur van van de steen maakt het een ideale steen voor diegenen die werken aan het in evenwicht brengen van hun eigen tweeledige natuur: vreedzame krijgers, twee-spirit belichamingen …
  • Het wordt ook verondersteld om je te beschermen en te isoleren tegen de schurende werking van de menselijke interactie en om de noodzaak van oordeelsvorming los te laten
  • Amfiboolkwarts is een geweldig middel voor het verminderen van stress.
  • Het  verhoogt het gevoel van eigenwaarde en brengt positieve trillingen met zich mee.
  • Het brengt ook het lichaam en de geest e in balans en versterkt het spirituele bewustzijn.
  • Als je je verloren voelt en een nieuwe richting nodig hebt, is amfiboliet een goede bondgenoot, omdat de energie een gevoel van juiste timing en doel heeft. Het zal je ook verbinden met je spirituele gidsen en compassie opwekken voor jezelf en alle wezens.
  • De kracht van zirkoon helpt bij het overwinnen van scheidingen en pijnlijke gebeurtenissen.
  • Het helpt om  ingewikkelde processen van het leven beter te begrijpen en jezelf te begrijpen als een klein deel van het universum.

Amfiboliet werking

  • Het wordt geacht de pijn te verlichten en wordt gebruikt bij menstruatiekrampen.
  • Het heeft een kalmerend effect op de slijmvliezen en verlicht hooikoorts en allergieën. Het ondersteunt het lichaam bij ziekten van de longen en de bronchiën.

Verband met het chakra

De chakra-indeling van de steen is toegewezen aan het wortelchakra en het hartchakra. Ook het kruinchakra is er niet ongevoelig voor.

Ontwerpen met amfiboliet

Dit donkere materiaal kan worden gebruikt in alle soorten sieraden. De duurzaamheid en slijtvastheid maken het ideaal voor herenjuwelen en voor stukken zoals enkelbanden, armbanden en ringen. Sommige stenen laten laat kleine holtes zien die kenmerkend zijn voor de steen, waardoor een gemengde textuur ontstaat die subtiele visuele  kenmerken toevoegt aan sieraden die ermee gemaakt zijn.

De hardheid en duurzaamheid betekenen dat het kan schade aan zachtere materialen. Dus zorg ervoor dat je de steen niet bewaart tussen zachte stenen.Het is zeker niet aanbevolen om het samen te leggen met malachiet, turkoois en andere zachte stenen.

Amfiboliet kopen

De steen moet zeker een keer per maand onder koud stromend water worden gereinigd en ontladen worden in een kom met zoutsteen. Het opladen van de steen lukt in de warme ochtendzon.