Show sidebar

Betekenis en herkomst van Goldfluss

Je zou kunnen zeggen dat goldfluss onder goddelijke invloed is ontstaan, want het zijn Italiaanse monniken die deze betoverende edelsteen produceren, met respect voor millennia oude recepten. Het exacte recept of de productie is verder topgeheim en dat al sinds de 16e eeuw.

Maar zoveel is zeker: het hoofdbestanddeel van ervan is kwartszand. Het is een goede zaak dat het wereldwijd beschikbaar is en in onbeperkte hoeveelheden. Dus we hoeven deze prachtige edelsteen niet zo snel op te geven.

Het is een kunstmatig geproduceerde edelsteen.

Als een steen die niet op natuurlijke manier is gegroeid, wordt  hij beschouwd als een halfedelsteen. De steen wordt altijd gecreëerd door mensenhanden, een waardevol ambacht, zoals de populariteit onder juweliers bewijst.

Deze fascinerende edelsteen inspireert met zijn roodbruine kleur en zijn bijna ontelbare glinsterende stenen. De goudbruine kleur van goud is daarnaast te danken aan het oneindige aantal geïncorporeerde koperkristallen.

Traditionele toepassingsgebieden

De versterking van de verdediging van het lichaam en het eigen zelfbeeld is een van de bijzondere sterke punten van de halfedelsteen.

Effect van de edelsteen

De monniken noemden het “zonnesteen”, omdat het glittert als de stralen van de zon. Maar het is niet alleen het uiterlijk dat het goud vreemd genoeg mysterieus maakt. Deze halfedelsteen heeft een bijzonder positieve invloed op psychosomatische aandoeningen. Vooral de psychische stoornissen, die gebaseerd zijn op het feit dat we ons niet goed voelen in onze eigen huid als gevolg van overmatige schoonheidsidealen, kunnen door deze steen worden vernietigd. Geen wonder dat goldfluss soms de steen van de tevredenheid wordt genoemd.

Werking op fysiek niveau

Ben je geen ochtendmens en wil je dat veranderen? De race weer met volle kracht en goede moed beginnen, ook al begint het zo vroeg? Dan kan goldfluss alleen maar warm aanbevolen worden. De mysterieuze steen geeft je een speciale kick zodra je wakker wordt, die de hele dag duurt en je een extra portie positieve energie geeft.

Werking op geestelijk niveau

Onzekere karakters zouden een goldfluss moeten krijgen als een permanente metgezel. Het helpt zijn drager zichzelf te nemen zoals hij is. Je eigen zwakheden versmelten tot lieftallige grillen en de mening van anderen verliest geleidelijk aan kracht.

Goldfluss werking

De steen kan permanent gedragen worden. Het is aan je of je het als een amulet op je huid draagt of als een sleutelhanger gebruikt als je dagelijkse metgezel. Als je overdag merkt dat je energieniveau daalt, kun je de steen het beste in je rechterhand nemen en daarna sluiten. Na maar een paar minuten zal je beschermende steen beginnen werken en je lege energievoorraden weer opladen.

Verband met het chakra

Chakra’s zijn niets anders dan energiepunten van je lichaam. Ze staan in direct verband met genezende stenen, waarvan de energie dus direct in je organisme kan doordringen via deze energiepunten. Het geslachtschakra is volledig in overeenstemming met de werking van de steen.

Goldfluss kopen

Als je je goldfuss elke dag op je huid draagt, is het mogelijk dat deze geleidelijk aan zijn glinsterende uiterlijk verliest. Je kunt zelfs geleidelijk aan voelen dat de positieve effecten ervan vervagen. En je hebt het waarschijnlijk niet mis, want dagelijks huidcontact kan soms problemen veroorzaken met genezende stenen. Hun oppervlak verslijt en hun genezende krachten worden zwakker.

Je kunt hier echter tegen vechten door er regelmatig de nodige zorg aan te besteden. Tegen het saaie uiterlijk is het voldoende om het van tijd tot tijd te polijsten met een zachte, droge doek. Als je je gouden schat in een container vol met amethist of hematiet plaatst, zal hij zich ontladen. Het zonlicht of de energie van de maan doet zijn deel om je steen van nieuwe, ongebruikte energie te voorzien.