Welke edelsteen past bij mij
Edelstenen

Welke edelsteen past bij mij? Hoe vind je de perfecte edelsteen voor jou?

Edelstenen worden door hun helende energie gebruikt voor het genezen van allerlei lichamelijke, spirituele, emotionele en psychische kwaaltjes. Er zijn heel wat verschillende soorten en iedere edelsteen heeft zijn eigen specifieke energie en werking. Het is dus belangrijk om de juiste uit te kiezen. Maar hoe doe je dat? Wij geven je enkele tips om een antwoord op de vraag “Welke edelsteen past bij mij?” te vinden!

Kies een edelsteen op basis van je sterrenbeeld

De eerste manier om een edelsteen te vinden die bij je past, is door te kijken naar je sterrenbeeld. Ieder sterrenbeeld heeft namelijk meerdere edelstenen die er op vlak van energie bij passen. In onderstaande tabel ontdek je het beste kristal voor jou op basis van je sterrenbeeld!

Al deze stenen kan je terugvinden in onze edelstenen-webshop, natuurlijk!

Volg je gevoel

Een van de beste manieren om een kristal te kiezen, is door je gevoel te volgen. Kijk dus naar welke steen je aantrekt, zonder erover na te denken. Door dit te doen ga je af op de energie die het beste bij je past of die je nodig hebt op dat moment. Meestal zie je meteen welke je nodig hebt door ernaar te kijken. De edelsteen die je moet kopen, valt dan meer op of geeft je vanbinnen een warm gevoel.

Soms helpt het ook om de kristallen in je hand te houden. De steen die jij nodig hebt, straalt dan warmte uit. Online kan je dit zeker ook doen. In plaats van het kristal in je hand te nemen, dien je dan met je hand over de foto te gaan en aan te voelen welke foto het meeste warmte uitstraalt. Het effect van de energie kan wel een beetje verschillen van persoon tot persoon. Sommige mensen voelen dus eerder tintelingen in plaats van warmte.

Kijk naar de werking van de edelstenen

Omdat ieder kristal een unieke trilling heeft, is de werking van elk kristal ook anders. Als je met bepaalde spirituele, lichamelijke, emotionele of psychische klachten zit, is het een goed idee om een edelsteen uit te kiezen op basis van deze werking. Heb je slaapproblemen? Dan kan je daarvoor bijvoorbeeld een amethist gebruiken. Dit soort kristal helpt ook bij verschillende vormen van hoofdpijn.

Heb je eerder last van ademhalingsproblemen? Dan is een aquamarijn de beste optie voor jou. Voor betere relaties en zelfliefde kan je de rozenkwarts gebruiken en zo is er voor alles de perfecte edelsteen. Wil je graag meer weten over de werking van de verschillende edelstenen? Dan vind je de nodige info bij iedere edelsteen op onze pagina. En natuurlijk mag je ons ook om advies vragen – maar neem voor ernstige medische klachten, ook psychische klachten zeker ook contact op met je huisdokter!

Een edelsteen die bij je past op basis van chakra

edelsteen die bij je pastJe kan je ideaal kristal ook uitkiezen op basis van chakra. In totaal zijn er zeven chakra’s of energiepunten in je lichaam. Deze kunnen geblokkeerd raken door trauma’s in ons leven. Maar het is ook mogelijk dat een of meerdere van je chakra’s overactief zijn. In beide gevallen heeft dit invloed op je psychisch, spiritueel, emotioneel en lichamelijk welzijn. Edelstenen kunnen je helpen om je chakra’s weer in balans te krijgen. In onderstaande tabel kom je te weten welk kristal bij welke chakra hoort!

 • Wortelchakra: rode jaspis
 • Heiligbeenchakra: carneool of calciet
 • Zonnevlechtchakra: jaspis of tijgeroog
 • Hartchakra: rozenkwarts, jade of groene aventurijn
 • Keelchakra: chalcedoon of lapis lazuli
 • Derde Oog: bergkristal of amethist
 • Kruinchakra: bergkristal of amethist

Gebruik je pendel

Je kan ook een pendel gebruiken voor het uitkiezen van een edelsteen. Je houdt de pendel dan tussen jou en een edelsteen (of een foto van een edelsteen) en beweegt hem tussen jullie in. Als de pendel in een cirkel beweegt, is deze steen niet de beste optie voor jou. Beweegt de pendel van links naar rechts? Dan is het een goede keuze. Maar de steen past nog beter bij je indien de pendel heen en weer beweegt tussen jou en de pendel in.

4 thoughts on “Welke edelsteen past bij mij? Hoe vind je de perfecte edelsteen voor jou?

 1. Isah schreef:

  hi, hoe weet je welke steen je hebt? ik heb namelijk een mooie steen gekocht, alleen ik weet niet welke het is :,)

  1. Evelien Willems schreef:

   Er zijn verschillende manieren om te bepalen welke edelsteen je hebt gevonden. Hier zijn enkele veelgebruikte methoden:

   Visuele inspectie: Dit is de eenvoudigste manier om te bepalen welke steen je hebt. Kenmerken zoals kleur, hardheid, vorm, transparantie en textuur kunnen helpen bij het identificeren van de steen.

   Hardheidstest: Edelstenen hebben verschillende hardheidsgraden. Je kunt de hardheid van de steen testen door hem tegen een andere steen aan te schuren. Diamanten zijn de hardste stenen en kunnen niet worden gekrast door andere stenen, terwijl zachte stenen gemakkelijk kunnen worden gekrast.

   Dichtheidstest: De dichtheid van een steen kan worden gemeten door hem in water te laten zinken. Edelstenen met een hogere dichtheid zullen sneller zinken dan stenen met een lagere dichtheid.

   Spectroscopie: Spectroscopie is een techniek die gebruikt wordt om de samenstelling van een stof te analyseren. Het kan worden gebruikt om de samenstelling van een edelsteen te analyseren en zo de identificatie te bevestigen.

   Professioneel advies: Als je twijfelt over de identiteit van een steen, kun je een professioneel advies vragen. Dit kan bijvoorbeeld bij een juwelier of een geoloog. Zij zullen de steen onderzoeken met professionele instrumenten en je meer informatie geven.

  2. Danielle schreef:

   Er is een app genaamd rock identifier. Super handig! 😄

 2. Vande veire schreef:

  Hi..

  Ik nam een zeer mooie tijgeroog steen in mijn rechterhand en deinsde enorm achteruit bij het voelen van de energie… Terwijl de steen me enorm aantrok….
  Waarom gebeurde dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *