Enig resultaat

Show sidebar

Oorsprong en geschiedenis van Serpentijn

Serpentijn wordt gevormd door het proces van metamorfose van verschillende magnesiumrijke gesteenten. Tijdens deze metamorfose verzamelt de steen energieën die wij mensen al eeuwenlang gebruiken voor ons geestelijk en lichamelijk welzijn. Voor Weegschaal wordt China Jade beschouwd als de geboortesteen, maar de genezende kracht ervan is ook bewezen.

In de Middeleeuwen werd de steen daadwerkelijk gebruikt tegen slangengif en dat is precies hoe het zijn naam heeft gekregen. Het is afgeleid van de Latijnse term “serpens”, die slang betekent. De is oorspronkelijk dus letterlijk een slangensteen. In die tijd werd het gebruikt om drinkschaaltjes te maken om vergiftiging te voorkomen. Het werd ook gebruikt om rotsen te maken. Onder hen waren  amuletten, die de drager moeten beschermen tegen kwaadaardige krachten.

Eigenlijk ken serpentijn op veel plaatsen gevonden worden. Het wordt meestal ontgonnen in China, India, Australië, Afghanistan …

Het is waar dat er ook plaatsen met serpentijn zijn in Frankrijk, Griekenland en Groot-Brittannië. De mijnbouw zou hier echter niet rendabel zijn, omdat de kwaliteit en de grootte van de edelsteen niet aan de gestelde eisen voldoet.

Serpentijn schittert vaak in geelgroen, maar is ook verkrijgbaar in flesgroen, zwart of olijfgroen. Serpentijn hoort tot al de edelstenen die door hun populariteit eerder schaars geworden zijn.

De steen wordt niet alleen gebruikt in de juwelenbranche, maar als helende steen.

De steen wordt vaak verward met jade, daarom wordt het in de volksmond ook wel Chinese jade genoemd.

Serpentijn werking

  • Stress heeft geen kans met deze genezende steen.
  • De steen brengt niet alleen meer harmonie in je dagelijks leven, maar helpt je ook om je ziel vrij te maken van spanningen. Het is een echte  De slang brengt niet alleen meer harmonie in ons dagelijks leven, maar helpt ons ook om onze ziel vaker te laten bungelen en wordt beschouwd als een echte stressopslorper.
  • Nerveuze mensen profiteren het meest van serpentijn omdat het de woede en de opwinding zou verlichten
  • . De drager hoeft niet eens in direct huidcontact te zijn met de edelsteen, in dit geval is intensieve observatie van de genezingssteen voldoende om de eigen geest tot rust te brengen.

Fysieke effecten

Het kan zowel hartritmestoornissen als nier- en maagproblemen verlichten. Ook hartpijn, krampen in de ledematen en menstruatiepijn horen tot zijn genezingsrepertoire.

Verband met het Chakra

Plaats de steen direct op het hart of wortelchakra of draag het als een amulet om je nek. De genezingssteen kan ook zijn functie als palmsteen of sleutelhanger ontvouwen.

Als je je slecht humeur wilt bestrijden, is het voldoende om intensief met de edelsteen om te gaan om de boze geest weer in balans te brengen.

Het wordt ook gebruikt bij meditatie. Hier zit de steen in de handen – hij blijft altijd in visueel contact.

Verband met sterrenbeelden

Het dient in de eerste plaats voor evenwicht en compromis. Daarom werkt het best bij mensen met als sterrenbeeld weegschaal. De weegschaal streeft naar. Daarom is het gemaakt voor het dierenriemteken Weegschaal. Weegschaal streeft naar absolute harmonie en accepteert absolute zelfopoffering

Serpentijn kopen

De genezingssteen moet van tijd tot tijd worden gereinigd. Het is voldoende om het om de paar maanden te polijsten met een droge, zachte doek. Je moet het ook af en toe opladen, zodat het zijn energieën kan opladen. Hiervoor kun je hem het beste een paar uur in de zon zetten. Vermijd de middagzon (die kan het oppervlak van je steen beschadigen). Het is het beste om de ochtend- of avondzon te gebruiken.