Enig resultaat

Show sidebar
magnetiet

Wat is magnetiet

Wat is Magnetiet

Het helende steenmagnetiet is een ijzeroxide dat in vele regio’s van de wereld voorkomt.

Een van de grootste mijnbouwgebieden op dit moment is Zweden. De steen was al bekend onder een andere naam in het oude Griekenland.

De mineraloog Wilhelm Haidinger introduceerde in de 19e eeuw eindelijk de naam magnetiet.

Synoniemen zijn magnetocker en magneetsteen.

Mineralogie en vorming van magnetiet

De genezingssteen wordt vaak gecreëerd tijdens vulkanische activiteit. Hier zorgen hoge temperaturen ervoor dat ijzer vloeibaar wordt en oxideert wanneer het de ontsnappende gassen en dampen tegenkomt. Het mineraal kan ook kunstmatig worden geproduceerd.

Er zijn vulkanische gebieden over de hele wereld. Het voorkomen van magnetiet is navenant wijdverbreid.

Magnetietvarianten – kleur, structuur, vorm en verwerking

Magnetiet bestaat in verschillende kleurschakeringen van donkergrijs tot volledig zwart. Het mineraal dat meer dan zeventig procent ijzer kan bevatten, heeft een magnetisch potentieel. Het wordt daarom vaak verwerkt tot magneten en ook gebruikt in de industriële productie.

De toepassing

De genezingssteen kan worden geplaatst op delen van het lichaam die positief moeten worden beïnvloed door de energetische werking van magnetiet.

Het kan ook gebruikt worden in meditatie. Hier polariseert het de magnetische velden die zich in een kamer bevinden. Dit vergroot de mogelijkheden om de eigen lichaamsbeleving heel bewust te overdenken.

Sommige mensen dragen de steen ook in de vorm van een kleine schijf als een ketting om de nek. Ook in de slaapkamer kan het de moeite waard zijn om je eigen vitaliteit te verhogen door de energieën van de genezende steen, die al bekend was in de oudheid. Hiervoor kan een ijzeren steen onder het bed worden geplaatst of met een kleine pleister op het huidoppervlak worden gelijmd.

Effect van de steen

De steen zorgt voor een vlotte doorstroming van energie in het lichaam. De genezingssteen heeft een positief effect op de menselijke uitstraling en het innerlijke zielenleven. Maar het ondersteunt ook de activiteit van vitale organen. Zo stimuleert het de lever, versterkt het de bloedvorming en draagt het bij aan een evenwichtige hormoonhuishouding.

Door deze eigenschappen kan het bijdragen aan de ontgifting van het lichaam en zorgen voor een goede zuurstoftoevoer naar de hersenen en de ledematen. De genezingssteen draagt zo bij aan een gezond en lang leven. De toevoer van zuurstof heeft ook een positief effect op het hele lichaam. Het zorgt voor een bijzondere vitaliteit en geeft je het verlangen om te bewegen. Vooral op oudere leeftijd is de genezingssteen een goede metgezel. Het zorgt ervoor dat het lichaam goed blijft voorzien van zuurstof en energie en een hoog niveau van vitaliteit behoudt.

Magnetiet werking

De genezingssteen bevordert een goede activiteit van het bloed en beïnvloedt het fysieke welzijn. Het kan worden gebruikt om fases van lusteloosheid te overwinnen of om na een lange ziekte weer op de been te komen. Sommige mensen verwarmen de steen op de kachel en plaatsen hem vervolgens op bepaalde delen van het lichaam. Op deze manier kan de genezingssteen bijvoorbeeld rugproblemen verlichten die niet op een andere manier kunnen worden overwonnen.

Effect op de geest en het mentale niveau

Waar de aard van de aura en het emotionele welzijn in spanning zijn en de energiestroom wordt belemmerd door verstoringen, kan de steen helpen. Het harmoniseert verschillende energievelden. Dit kan een belangrijke steun zijn in vele levensfasen. Mensen die twee zielen in hun borst voelen, worden in staat gesteld om de verschillende impulsen nauwkeuriger te interpreteren en te classificeren met de energetische hulp van magnetiet. Ook de denkkracht van het hart wordt duurzaam versterkt door de bekende genezingssteen. Het geeft zijn energieën af aan het menselijk bloed en stroomt zo door het hele organisme.

Magnetiet kopen

De steen wordt koud gereinigd. De genezingssteen kan ‘s nachts in de diepvries worden bewaard. De steen kan worden opgeladen in de stralen van de vroege ochtendzon.