Wat is pyriet

De steen is goudkleurig en glanzend. Het is verkrijgbaar als kristal, ruwe steen, trommelsteen, handsteen, bal, piramide, hanger, ketting… Zelden als donuts of in fantasievolle deeltjes voor kettingen en armbanden. De pyrietblokjes en glimmende kristalstukken zijn bijzonder geschikt als genezingssteen.

Psychische effecten

  • Het heeft een geleidende en zuiverende functie op het lichaam door zijn metallische eigenschappen.
  • Het lost blokkades in je op en bevrijdt je van angsten, zoals examenangst en contactremmingen.
  • Natuurlijk vermindert dit ook de depressie en de frustratie en ervaar je het sneller als je in een doodlopende straat terechtkomt.
  • Je herkent nieuwe hoop en levenspaden en voelt dat het leven de moeite waard is om te leven. Het maakt je zelfbewuster en geeft je meer emotionele rijkdom.
  • Om te weten wat je echt wil en nastreeft, is het een belangrijke hulp, omdat het een onderscheid maakt tussen belangrijk en onbelangrijk, het verduidelijkt bedoelingen, ook door duidelijk aan te geven waar de motivatie niet feilloos is.
  • Het versterkt het innerlijke vuur.
  • Het vertraagt overhaaste beslissingen en ontwikkelingen, die zeker als onaangenaam kunnen worden ervaren, maar het laat des te duidelijker zien dat er ergens nog steeds iets niet in orde is.
  • De drager van de steen heeft een goede neus voor wat goed en wat fout is en vermijdt van meet af aan om betrokken te raken bij tegenstrijdigheden.

Fysieke effecten

Spijsvertering en ademhalingsproblemen zijn klassieke thema’s waarbij de steen een helende werking heeft.

Pyriet werking

De steen is geschikt voor alle gangbare toepassingen. Dus bijvoorbeeld op geselecteerde plaatsen aantrekken of langer als juweel in de gewenste vorm op het lichaam dragen.

Chispapyriet is geschikt voor het bereiden van pyrietthee, water of voor in de aromalamp.

De naam komt van het Grieks, wat vuursteen betekent, want als de stenen tegen elkaar wordt geslagen, ontstaan er hete, felle vonken. De Grieken, Romeinen en ook de alchemisten in de Middeleeuwen geloofden dat het geheim van het goud verborgen was in de steen. Al in die tijd werden de genezende eigenschappen van pyriet erkend. De artsen in de late middeleeuwen ontdekten dat de steen in staat was om de verschillende lichaamsvloeistoffen in het lichaam te controleren.

Het verband met het chakra

De steen ontvouwt een sterke kracht door de zonnevlecht tijdens de meditatie. Hoogglans kristalstukken dringen bijzonder diep in je door en geven je meer warmte en innerlijke tevredenheid, en versterken je natuurlijke drang naar vertrouwen en optimisme.

Met de steen krijg je het vermogen om psychosomatische ziekten in je te herkennen en te verwerken. Deze diepgewortelde aandoeningen reiken vaak tot ver in je kindertijd.

Het geeft je de warme en verkwikkende energie van de zon. Ook in combinatie met andere gekleurde stenen is pyriet een extra energiebron, die ook de penetratie van de krachten van andere stenen versnelt.

Pyriet is altijd beschouwd als een magische grondsteen en werd, vooral door de Grieken, gedragen als een combinatiesteen voor alle tekens van de dierenriem.

Pyriet kopen

Pyriet- of pyrietkettingen moeten een keer per maand worden gereinigd en ontladen worden met hematiettrommelstenen. Dan moet je het pyriet in een bergkristalgroep of direct in de zon opladen. Als je het pyriet ziet verdonkeren, raden we je aan om het op te laden in een warme ruimte naast een bergkristalgroep en een hematietbal.