Enig resultaat

Show sidebar

Wat is een Apachetraan

Het is een krachtige steen voor de bescherming tegen negatieve krachten. Apachetranen zijn krachtige stenen voor bescherming tegen negatieve krachten. De naam apachetraan verwijst naar kleine ronde steentjes gemaakt van het halfedelstenen mineraal obsidiaan dat zwart of donker gekleurd vulkanisch glas is.

Deze steentjes zijn vrij klein, meestal minder dan twee centimeter in doorsnee, en zijn vaak gedeukt of onvolmaakt rond.

Deze unieke stenen vinden hun oorsprong in het westen van de Verenigde Staten, vooral in Arizona en Nevada.

Hun naam komt van de First Nations Apache stam in de Verenigde Staten. Ze zijn vernoemd naar een gruwelijk verhaal van deze Apachestam.

Apachetraan werking

Het is krachtig in het verdrijven van negativiteit. Deze steen lijkt een meer intuïtieve greep op je te hebben wanneer hij je rust moet geven.Door het gebruik van apachetraan, in plaats van andere soorten obsidiaan, zul je merken dat je in staat bent om negativiteit op een kalmere en meer opbouwende manier aan te pakken.

Vanwege hun mythologische oorsprong als de tranen van lijdende vrouwen en kinderen, is de apachetraan een diep empathische steen die je kan helpen om sierlijk en zachtaardig door de strijd heen te komen.

Het is een krachtige steen om je te helpen genezen van verdriet.Apachetranen zullen je ook helpen om gevaarlijke situaties te herkennen voordat ze op je af komen. Deze steen zal je helpen om de barrière tussen jezelf en je werk zo duidelijk mogelijk te houden, zodat je je beste werk kunt doen om mensen in nood te helpen zonder jezelf op te offeren.

Het is een troostende steen met een sterk beschermende betekenis. Deze stenen zullen je beschermen terwijl je moeite hebt om je leven weer op de rails te krijgen, net als een ouder die de handen van een baby vasthoudt als deze moeite heeft om te leren lopen.Apachetranen zijn een heilzame steen om te gebruiken wanneer je met een moeilijk gesprek te maken hebt.

Hoe gebruik je de apachetraan voor het  beste resultaat

  • De unieke vorm van apachetranen maakt ze fantastisch voor juwelen.
  • Vanuit een puur esthetisch perspectief worden er prachtige en opvallende hangers, ringen, broches of stenen in brede armbanden gemaakt.
  • Het dragen van de steen in de buurt van het hart is een uitstekende manier om de kracht te voelen, omdat hij het dichtst bij het centrum van je emoties zal rusten.
  • Een zware hanger die tegen het midden van je borstkas rust is bijzonder krachtig, want het gewicht zal dienen als een constante herinnering aan mindfulness, waardoor je energie gericht blijft op de kracht van de steen.
  • Je kunt ook apachetranen in je huis of kantoor plaatsen, als je je daar vaak angstig of verdwaald voelt.
  • Zet hem zo dicht mogelijk bij de plek waar je meestal bent als deze emoties op je afkomen.
  • Apachetranen worden geassocieerd met het wortelchakra, dat is het chakra van de aardingsenergie.
  • Als je het gevoel hebt dat je hulp nodig hebt om geaard te raken en krachtiger verbonden te worden met de wereld van de fysieke werkelijkheid, moet je deze steen vermengen met de kracht van het wortelchakra. Dit kun je doen door hem ergens dicht bij de basis van je ruggengraat te dragen, bijvoorbeeld op een riemgesp van een jeans of in je achterzak.

Het reinigen van de apachetranen

Omdat apachetranen, zoals de meeste donkere stenen, werken om negatieve energie “op te zuigen” zoals sponzen, zul je ze vaak moeten reinigen om het volledige voordeel van hun positieve energie te krijgen.

Als je ze niet reinigt, kan het zijn dat hun effectiviteit na verloop van tijd afneemt.

Om te reinigen, houd je ze gewoon onder stromend water terwijl je de negatieve energie die wordt weggespoeld visualiseert, en plaats je ze vervolgens in direct zonlicht of maanlicht voor enkele uren.