Toont alle 2 resultaten

Show sidebar

Wat is celestien

Celestien werd ontdekt in 1798. Het wordt ook aqua aura genoemd.

Het doorzichtige witte tot lichtblauwe strontiumsulfaat komt vooral voor in Tunesië en Madagaskar.

Celestien is geen populaire genezingssteen: het is relatief zeldzaam, daarom duur en alleen te vinden in gespecialiseerde shops. Aan de ene kant is het moeilijk om als edelsteen te werken, aan de andere kant is het vrij gevoelig in het gebruik.

De steen is meestal alleen verkrijgbaar als ruwe steen of kristal.

Celestien werking

 • Celestien helpt tegen angsten, depressies en slecht humeur.
 • Het zorgt voor meer harmonie, vreugde, vertrouwen en loyaliteit.
 • Door zijn leidende kracht verbindt celestien ons met geest, lichaam en ziel.
 • Je ervaart jezelf in volkomen harmonie, die zich uit in vreugde en meer tevredenheid.
 • De sieraden die ervan gemaakt worden zijn niet alleen waardevol voor thuis, maar ze geven een warmte, liefde en trouw die nog niet eerder bekend waren, evenals een meer harmonieuze relatie tussen familieleden.
 • Vooral bij jonge meisjes en vrouwen neemt de steen mentale angst weg en verlicht zenuwaandoeningen.
 • Het help als je op je in een beklemmende situatie leeft.
 • Celestien helpt om gezonde en stabiele structuren op te bouwen die innerlijke steun geven als het ontbreekt aan eigen veiligheid.
 • De oorzaak van de hardheid, of die zich nu in het bewegingsapparaat en de gewrichten of in de emotionele en interpersoonlijke sfeer manifesteert, ligt in de zwakte. In een verzwakte toestand heb je de neiging om meningen, wereldbeelden en individuele overtuigingen van de autoriteiten over te nemen. Volgens het motto: De sterkste heeft altijd gelijk. Je bent  afhankelijk van anderen en wordt in de steek gelaten. In het begin is dit niet tragisch in het leven, maar op een gegeven moment komt er ontevredenheid. Ofwel omdat er geen succes is, ofwel omdat je het gevoel hebt dat je niet je eigen leven leidt.
 • De steen remt alles wat overhaast en onafgewerkt is en lost ongemerkt de blokkades in de diepte van het bewustzijn op. Op deze manier bevrijdt het van spanning, geeft het nieuwe elasticiteit en neemt het gevoel van mentale engheid weg.
 • In stressvolle situaties geeft het moed en standvastigheid om het leven onder de knie te krijgen.

Fysieke effecten

Het is is een effectieve (wond)genezende steen, die niet alleen populair is bij allerlei soorten verwondingen, maar ook na operaties.

Het ondersteunt de spijsvertering; zuivert het lichaam; verlicht hoofdpijn; helpt tegen spanning; verfrist de ogen; versnelt het herstel van gewond weefsel na een tonsil- of kropoperatie; zorgt voor een sneller herstel.

Celestien kopen

In het oude Griekenland werd het heldere kristal als laddersteen gedragen en kreeg het de naam “Coelestis”, wat “hemelsblauw” betekent. Dit ontvouwde echter alleen zijn effect als de drager het als een geschenk had ontvangen van iemand die dicht bij hem stond. Een celestien die op deze manier wordt ontvangen is in staat om al het kwaad uit het lichaam te spoelen om zo weer meer liefde te voelen.

De Romeinen noemden deze steen Aqua-Aura. Ze herkenden naast de sterke genezende werking op wonden ook de kalmerende en versterkende eigenschappen op de ziel.

Onderhoud

De steen moet altijd worden ontladen in een kom met hematiet getrommelde stenen voor gebruik vanwege de sterke kracht ervan. Celestijnse kristallen zijn krachtige stenen en het opladen ervan in de zon is op elk moment mogelijk, maar het speelt een ondergeschikte rol, omdat je in je leven nooit de tijd hebben om de kracht van de steen volledig te gebruiken.