bloedmaan
Informatief

Bloedmaan: Wat is het en wat is de spirituele betekenis?

Ben jij geïnteresseerd in spiritualiteit? Dan is de kans groot dat je hebt gehoord over de Bloedmaan. Deze maan heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen, en dat is niet voor niets! In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de Bloedmaan en de spirituele betekenis die hieraan wordt toegeschreven.

Wat is een Bloedmaan?

Laten we beginnen met de basis: wat is een Bloedmaan precies? Een Bloedmaan is een volledige maansverduistering waarbij de maan een roodachtige kleur krijgt. Dit gebeurt doordat de aarde precies tussen de zon en de maan in staat, waardoor het zonlicht de maan niet meer direct bereikt. In plaats daarvan wordt het licht gebroken door de atmosfeer van de aarde, waardoor de maan een rode kleur krijgt.

Het is belangrijk om te weten dat niet elke maansverduistering automatisch een Bloedmaan is. Een Bloedmaan ontstaat alleen als de aarde precies tussen de zon en de maan in staat én als er tegelijkertijd een bepaalde hoeveelheid stof en aerosolen in de atmosfeer van de aarde aanwezig zijn. Dit komt niet heel vaak voor, waardoor een Bloedmaan een vrij zeldzaam verschijnsel is.

Als je een Bloedmaan wilt zien, is het belangrijk om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. De exacte tijd en locatie waarop de maansverduistering zichtbaar is, verschilt per keer. Vaak kun je de maansverduistering het beste zien vanaf een open plek zonder veel lichtvervuiling, zoals een park of een weiland. Zorg ervoor dat je warme kleding draagt en neem eventueel een verrekijker of telescoop mee om de Bloedmaan goed te kunnen zien.

Wanneer vindt de volgende Bloedmaan plaats?

Op de website van NASA kan je een mooie lijst vinden van alle maansverduisteringen die geweest zijn en die eraan komen terugvinden.

spirituele betekenis bloedmaanDe spirituele betekenis van de Bloedmaan

Nu we de basis hebben behandeld, is het tijd om te kijken naar de spirituele betekenis van de Bloedmaan. In veel spirituele tradities wordt de maan gezien als een krachtige energiebron. De volle maan wordt vaak geassocieerd met verlichting, transformatie en vernieuwing.

De Bloedmaan wordt gezien als een zeer krachtig moment voor spirituele transformatie. Het is een moment waarop je los kunt laten wat je niet meer nodig hebt en ruimte kunt maken voor nieuwe energie. Dit kan betrekking hebben op alle aspecten van je leven: werk, relaties, persoonlijke groei, enzovoort.

Hoe kun je de energie van de Bloedmaan gebruiken?

Wil je de energie van de Bloedmaan gebruiken om te werken aan je persoonlijke groei? Dan zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Hieronder vind je een aantal ideeën:

  • Mediteer tijdens de Bloedmaan. Dit kan je helpen om diepere inzichten te krijgen en om blokkades los te laten.
  • Schrijf in je dagboek. Schrijf op wat je wilt loslaten en wat je wilt aantrekken in je leven. Neem de tijd om na te denken over je doelen en hoe je deze kunt bereiken. Journalling is sowieso een heel erg mooie praktijk om in je leven toe te voegen.
  • Maak een vision board. Een vision board is een collage van afbeeldingen, teksten en symbolen die je helpen om je doelen te visualiseren. Tijdens de Bloedmaan kun je een vision board maken voor de komende periode.
  • Reinig je huis. De Bloedmaan is een goed moment om je huis energetisch te reinigen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld salie te branden of door kristallen te gebruiken. Zo creëer je een fijne en positieve sfeer in je huis.
  • Doe een ritueel. Tijdens de Bloedmaan kun je een ritueel doen om intenties te zetten voor de komende periode. Dit kun je alleen doen of met een groepje gelijkgestemden.

De betekenis van de Bloedmaan in verschillende spirituele tradities

In verschillende spirituele tradities heeft de Bloedmaan een andere betekenis. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

  • Bij de Aboriginals in Australië wordt de Bloedmaan gezien als een moment van reflectie en bezinning. Het is een moment waarop je naar binnen keert en de balans opmaakt.
  • In de Chinese astrologie wordt de Bloedmaan gezien als een teken van verandering en vernieuwing. Het is een moment waarop oude patronen worden doorbroken en er ruimte ontstaat voor nieuwe energie.
  • In de Azteekse cultuur werd de Bloedmaan gezien als een moment van offer en verzoening. Het was een moment waarop de goden werden geëerd en er offers werden gebracht.

Edelstenen en de bloedmaan

Veel mensen geloven dat deze gebeurtenis een zeer sterke energie afgeeft en daarom is het dragen van de juiste edelsteen tijdens de bloedmaan heel belangrijk. Ik overloop hieronder graag de stenen die volgens mij het best passen bij de bloedmaan.

Robijn

Robijn is een van de meest krachtige edelstenen tijdens de bloedmaan. Deze prachtige rode edelsteen staat bekend om zijn krachtige energie en wordt vaak geassocieerd met passie en moed. Het dragen van een robijn tijdens de bloedmaan kan je helpen om je zelfverzekerd en moedig te voelen en kan je passie en energie geven om je doelen te bereiken.

Robijn: 1 Zakje Ruwe Robijn (25 gram) kopen - NASMA.be

De prachtige rode kleur van de robijn verklaart al waarvoor hij staat: hartstocht, vurigheid en seksualiteit. Deze steen heeft een enorme motiverende werking en zorgt ervoor dat je je doelen helder kan zien. Fysiek heeft de robijn een positieve invloed op de hormonen en de voorplantingsorganen....
€12,95

Amethist

Amethist is een andere krachtige edelsteen die je tijdens de bloedmaan kunt dragen. Deze mooie paarse steen staat bekend om zijn kalmerende energie en wordt vaak geassocieerd met spiritualiteit en intuïtie. Het dragen van een amethist tijdens de bloedmaan kan je helpen om je rustig en ontspannen te voelen en kan je helpen om je intuïtie te versterken en contact te maken met je spirituele kant.

Amethist: 1 Gekristalliseerde Amethist in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Deze prachtige Gekristalliseerde Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken.
€9,95

Zwarte onyx

Zwarte onyx is een zeer krachtige en beschermende edelsteen die tijdens de bloedmaan gedragen kan worden. Deze mooie zwarte steen staat bekend om zijn vermogen om negatieve energie te absorberen en je te beschermen tegen negatieve invloeden. Het dragen van een zwarte onyx tijdens de bloedmaan kan je helpen om je veilig en beschermd te voelen en kan je helpen om negatieve energie te verdrijven.

Onyx Zaksteen Kopen

De zwarte onyx heeft de geweldige kracht om het logisch denken te stimuleren. Hij ondersteunt je om met een nuchtere kijk naar zaken te kijken en deze op een goede manier op te lossen. Hiernaast zal de onyx stress verminderen, waardoor je geest weer helder en onbeïnvloed wordt. Fysiek heeft de...
€7,95

Smaragd

Smaragd is een prachtige groene edelsteen die tijdens de bloedmaan gedragen kan worden. Deze edelsteen staat bekend om zijn vermogen om harmonie en balans te creëren en wordt vaak geassocieerd met liefde en geluk. Het dragen van een smaragd tijdens de bloedmaan kan je helpen om je liefdevol en gelukkig te voelen en kan je helpen om balans en harmonie te vinden in je leven.

Smaragd: 1 Ruwe Smaragd in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Smaragd, de prachtige groene edelsteen die ons doet denken aan de rustgevende natuur en de genezing van het hart. Deze edelsteen wordt al eeuwenlang gebruikt voor spirituele doeleinden en staat bekend als de "steen van de wijsheid".
€6,95

Citrien

Citrien is een andere edelsteen die tijdens de bloedmaan gedragen kan worden. Deze mooie gele steen staat bekend om zijn energieke en opbeurende energie en wordt vaak geassocieerd met vreugde en geluk. Het dragen van een citrien tijdens de bloedmaan kan je helpen om je vrolijk en opgewekt te voelen en kan je helpen om negatieve emoties onder controle te houden.

Citrien: 3 Citrienpuntjes in Doosje kopen - NASMA.be

De prachtig en unieke Citrien werkt vooral opbeurend en trekt succes & geluk naar je toe. Geleverd met 3 puntjes in verschillende grootte in een doosje.
€9,95

Bergkristal

Bergkristal is een van de meest veelzijdige edelstenen en kan ook tijdens de bloedmaan gedragen worden. Deze heldere, doorzichtige edelsteen staat bekend om zijn zuiverende en versterkende energie en wordt vaak geassocieerd met helderheid en helderheid van geest. Het dragen van een bergkristal tijdens de bloedmaan kan je helpen om je geest helder en gefocust te houden en kan je helpen om je energie te versterken en te zuiveren.

Bergkristal: 1 Grote Ruwe Bergkristal (+-1KG) kopen - NASMA.be

Ook al is het bergkristal doorschijnend, zijn kracht valt niet te onderschatten. Door zijn neutrale karakter is de steen in staat om de kracht van alle ander stenen te versterken en kan hij andere energieën overnemen. Verder zal deze steen ervoor zorgen dat je elke situatie neutraal kan bekijken...
€29,95

Tijgeroog

Tijgeroog is een andere edelsteen die tijdens de bloedmaan gedragen kan worden. Deze mooie bruine steen staat bekend om zijn beschermende energie en wordt vaak geassocieerd met kracht en moed. Het dragen van een tijgeroog tijdens de bloedmaan kan je helpen om je zelfverzekerd en sterk te voelen en kan je helpen om je angsten te overwinnen en je doelen te bereiken.

Tijgeroog: 1 Tijgeroog in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar het grotere geheel trekt. Heeft een positieve werking bij verkoudheden en op geslachtsorganen.
€4,95

Fluoriet

Fluoriet is een prachtige paarse, groene of blauwe edelsteen die tijdens de bloedmaan gedragen kan worden. Deze edelsteen staat bekend om zijn vermogen om stress en angst te verminderen en wordt vaak geassocieerd met balans en harmonie. Het dragen van een fluoriet tijdens de bloedmaan kan je helpen om je rustig en ontspannen te voelen en kan je helpen om een gevoel van balans en harmonie te vinden.

Fluoriet: 1 Paarse Fluoriet in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Fluoriet is een steen die beschermende kenmerken heeft en stabiliserend werkt. Ook helpt fluoriet je zelfvertrouwen een boost te geven.
€5,95

Samengevat

De Bloedmaan is dus meer dan alleen een bijzonder natuurverschijnsel. Het is een moment van transformatie en vernieuwing, waarbij je de energie van de maan kunt gebruiken om te werken aan je persoonlijke groei. Of je nu mediteert, een ritueel doet of je huis reinigt: het belangrijkste is dat je de tijd neemt om stil te staan bij wat je wilt loslaten en wat je wilt aantrekken in je leven. Hopelijk heb je iets gehad aan dit artikel en kun je de energie van de Bloedmaan gebruiken om je leven op een positieve manier te veranderen. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *