Edelstenen reinigen met zout
Edelstenen

Edelstenen reinigen met zout: hoe doe je dat?

Ben jij op zoek naar een manier om je edelstenen te reinigen? Dan is het reinigen van je edelstenen met zout misschien wel de oplossing voor jou! In dit artikel leg ik je uit hoe je edelstenen kunt reinigen met zout.

Waarom edelstenen reinigen?

Voordat we ingaan op het reinigen van edelstenen met zout, is het belangrijk om te weten waarom je edelstenen zou moeten reinigen. Edelstenen hebben de eigenschap om energie te absorberen. Wanneer je een edelsteen draagt, kan het zijn dat deze energieën uit je omgeving absorbeert. Het is daarom belangrijk om de edelsteen regelmatig te reinigen, zodat deze zijn optimale werking behoudt.

Welke edelstenen kun je reinigen met zout?

Niet alle edelstenen zijn geschikt om te reinigen met zout. Sommige edelstenen zijn namelijk poreus en kunnen beschadigen door het zout. Edelstenen zoals amethist, citrien, bergkristal, rozenkwarts en agaat zijn wel geschikt om te reinigen met zout.

Hoe reinig je edelstenen met zout?

Nu je weet waarom je edelstenen zou moeten reinigen en welke edelstenen geschikt zijn om te reinigen met zout, is het tijd om uit te leggen hoe je dit doet. Het reinigen van edelstenen met zout is een vrij eenvoudige methode.

Stap 1: Kies het zout

Allereerst moet je het juiste zout kiezen. Het is belangrijk om zuiveringszout te gebruiken, ook wel bekend als baking soda. Dit zout is vrij van schadelijke stoffen en daardoor veilig om te gebruiken voor het reinigen van edelstenen. Toch zijn er mensen die ook graag himalaya zout of gewoon tafelzout gebruiken. Natuurlijk werkt dit ook; maar ikzelf prefereer dus natriumwaterstofcarbonaat of soda-zout.

edelsteen reinigen zoutStap 2: Vul een kom met zout

Vul een kom met zuiveringszout. Zorg ervoor dat de kom groot genoeg is om de edelstenen die je wilt reinigen volledig te bedekken met zout.

Stap 3: Leg de edelstenen in de kom

Leg de edelstenen voorzichtig in de kom met zout. Zorg ervoor dat de edelstenen volledig bedekt zijn met zout.

Stap 4: Laat de edelstenen een nacht in het zout liggen

Laat de edelstenen een nacht in het zout liggen. Het zout zal de negatieve energieën uit de edelstenen absorberen.

Stap 5: Spoel de edelstenen af met water

Spoel de edelstenen af met water om het zout te verwijderen. Droog de edelstenen vervolgens af met een zachte doek.

Extra tips

Je kunt het reinigen van edelstenen met zout nog krachtiger maken door de edelstenen te reinigen tijdens volle maan of zelfs tijdens de bloedmaan. Dit is een moment waarop de energieën van de maan zeer krachtig zijn en het reinigen van edelstenen extra effectief kan zijn.

Na het reinigen van je stenen kan je door het gebruik van een meru piramide de energie-levels van je stenen nog een échte boost geven!

Meru Piramide Kopen

De Meru Piramide is een prachtig en solide hoog-energetisch instrument voor in huis. Geplaatst op het bureau, onder het bed of op een 'heilige' plaats doet het graag zijn mooie werk.
€49,99

Samengevat

Het reinigen van edelstenen met zout is een eenvoudige en effectieve methode om de edelstenen te reinigen van negatieve energieën. Het is belangrijk om de juiste edelstenen te kiezen die geschikt zijn om te reinigen met zout, zoals amethist, citrien, bergkristal, rozenkwarts en agaat. Door deze edelstenen een nacht in een kom met zuiveringszout te leggen, zal het zout de negatieve energieën absorberen en de edelstenen weer hun optimale werking geven.

Maar let op, niet alle edelstenen zijn geschikt om te reinigen met zout. Sommige edelstenen zijn namelijk poreus en kunnen beschadigen door het zout. Edelstenen zoals malachiet, turkoois, lapis lazuli en hematiet kun je beter niet reinigen met zout.

Er zijn verschillende methoden om edelstenen te reinigen, zoals het gebruik van water, rook, aarde, en geluid. Het is belangrijk om te kijken welke methode het beste past bij de edelsteen en wat voor jou persoonlijk het meest effectief voelt. Het reinigen van edelstenen is namelijk niet alleen belangrijk voor het behoud van de optimale werking van de edelsteen, maar ook voor jouw eigen energie.

Je kunt het reinigen van edelstenen met zout nog krachtiger maken door dit te doen tijdens volle maan. Tijdens volle maan zijn de energieën van de maan zeer krachtig en kunnen deze extra effectief zijn bij het reinigen van edelstenen. Je kunt de edelstenen tijdens volle maan buiten leggen om de energieën van de maan op te nemen en te reinigen.

Kortom, edelstenen reinigen met zout is een eenvoudige en effectieve methode om de edelstenen te reinigen van negatieve energieën. Zorg er wel voor dat je de juiste edelstenen kiest en kijk welke methode het beste bij jou past. Zo kun je weer optimaal genieten van de werking van jouw edelstenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *