Beste edelstenen voor kinderen
Edelstenen

Wat zijn de beste edelstenen voor kinderen?

Edelstenen spreken tot de verbeelding, zeker bij kinderen. Hun schitterende kleuren en unieke vormen maken van elke steen een klein wonder. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en edelstenen kunnen die nieuwsgierigheid op een prachtige manier prikkelen. Niet alleen zijn ze mooi om naar te kijken, maar ze bieden ook educatieve waarde. Zo kan het verzamelen en bestuderen van edelstenen kinderen leren over geologie, mineralogie en zelfs geschiedenis.

Mijn persoonlijke ervaring met het introduceren van edelstenen aan kinderen heeft me geleerd dat het niet alleen gaat om het esthetische aspect. Het gaat ook om het verhaal achter elke steen. Neem bijvoorbeeld de amethist. Deze paarse steen is niet alleen mooi, maar heeft ook een rijke geschiedenis. Het kan een gespreksonderwerp zijn over oude beschavingen en mythes.

De beste edelstenen voor kinderen zijn rozenkwarts, bekend om zijn kalmerende werking, aventurijn, dat geluk en positiviteit bevordert, en amethist, die rust en bescherming biedt. Deze stenen zijn niet alleen mooi, maar hebben ook eigenschappen die bijdragen aan het welzijn van kinderen.

Hoe kies je de juiste edelsteen voor je kind?

Meisje met edelsteenBij het selecteren van edelstenen voor kinderen zijn er enkele belangrijke aspecten om in overweging te nemen. Allereerst speelt de hardheid van de steen een rol. Voor dagelijks gebruik zijn minder kostbare, maar toch duurzame stenen zoals agaat, jaspis en kwarts ideaal. Deze stenen zijn robuust genoeg om regelmatig gedragen te worden. Daarnaast is de kleur van de steen van belang. Kinderen voelen zich vaak aangetrokken tot heldere, levendige kleuren. Edelstenen zoals amethist, bergkristal en rozenkwarts, die vaak in aantrekkelijke tinten voorkomen, zijn zeer geschikt voor jongere gebruikers.

Persoonlijk vind ik dat het ook belangrijk is om te kijken naar de betekenis achter de steen. Sommige stenen, zoals rozenkwarts, staan bekend om hun kalmerende eigenschappen. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor kinderen die extra steun nodig hebben.

Zijn er specifieke edelstenen die geschikt zijn voor kinderen?

Absoluut! Er zijn verschillende edelstenen die bijzonder geschikt zijn voor kinderen. Rozenkwarts bijvoorbeeld, met zijn zachte roze kleur, wordt vaak geassocieerd met liefde en rust. Dit maakt het een ideale steen voor kinderen die behoefte hebben aan troost en kalmte. Aventurijn, met zijn groene tint, wordt gezegd dat het geluk brengt, wat het een leuke steen maakt voor kinderen. Mijn favoriet voor kinderen is echter amethist. Deze paarse steen is niet alleen prachtig, maar staat ook bekend om zijn beschermende en zuiverende eigenschappen. Het kan helpen om een rustgevende omgeving te creëren, wat geweldig is voor kinderslaapkamers.

De selectie van een geschikte edelsteen voor je kind is sterk afhankelijk van hun leeftijd. Elke levensfase brengt unieke behoeften met zich mee op zowel fysiek, mentaal als spiritueel niveau, die specifieke aandacht vereisen. Het is ook aan te raden om jonge kinderen geen grote edelstenen te geven, omdat deze te overweldigend kunnen zijn. Laat je kind bij voorkeur slechts één steen tegelijk dragen, aangezien het combineren van meerdere stenen overweldigend kan zijn en het risico bestaat dat hun energieën elkaar tegenwerken.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het een bijzondere periode waarin zowel het welzijn van de moeder als de ontwikkeling van het kind centraal staat. Edelstenen kunnen in deze fase een ondersteunende rol spelen. Ze worden vaak gekozen op basis van hun vermeende eigenschappen die zowel de fysieke als emotionele gezondheid kunnen bevorderen. Belangrijk is om edelstenen te kiezen die een kalmerend effect hebben en positieve energie uitstralen. De volgende edelstenen zijn perfect om te gebruiken tijdens de zwangerschap:

 • Rozenkwarts: Bekend om zijn kalmerende eigenschappen en het bevorderen van liefde en harmonie. Dit kan helpen bij het versterken van de moeder-kind band en het bieden van emotionele steun aan de moeder.
 • Amethist: Deze steen staat bekend om zijn beschermende en zuiverende werking. Het kan helpen om stress te verminderen en een rustgevende sfeer te creëren, wat gunstig is voor zowel moeder als kind.
 • Maansteen: Deze steen wordt vaak geassocieerd met vruchtbaarheid en vrouwelijke energie. Het kan de intuïtie versterken en ondersteuning bieden tijdens de zwangerschap en bevalling.
 • Aventurijn: Aventurijn wordt verondersteld rust en geduld te bevorderen. Het kan nuttig zijn om de emotionele schommelingen tijdens de zwangerschap in evenwicht te brengen.
 • Jade: Jade staat bekend om zijn zuiverende en beschermende eigenschappen. Het kan bijdragen aan een gevoel van welzijn en stabiliteit, wat vooral nuttig is tijdens de zwangerschap.
Powerbead Edelsteen Armbanden: Aventurijn groen powerbead armband + kaart kopen - NASMA.be

Iedereen heeft er wel eens last van; Exceem. De krachtige Aventurijn Powerbead armband helpt dit vervelende kwaaltje de wereld uit. Enorm knappe steen, de Aventurijn!

€8,95
Powerbead Edelsteen Armbanden: Jade powerbead armband + kaart kopen - NASMA.be

Ben jij het type dat veel last heeft van ongeluk, dan is deze powerbead armband met prachtige Jade steen iets voor jou! De Jade steen is een heilzame krachtige steen die het ongeluk afwendt voor jou!

€8,95
Jade: 3 Witte Jade Trommelstenen kopen - NASMA.be

Net zoals de donkere variant, heeft de witte jade steen een enorme positieve werking op het zenuwstelsel en op letsels na een operatie of kwetsure. De steen zal ervoor zorgen dat het lichaam tot rust komt en zo sneller zal genezen. Deze witte jade stimuleert je om ideeën te bedenken en geeft je...

€7,95
Aventurijn: 1 Groene Aventurijn in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

De groene aventurijn steen is de steen bij uitstek om je levenskracht te geven. Hij repareert niet alleen je cellen maar zal ook zorgen voor een nieuwe groei. Ook bij het herstel van een operatie of ziekte, kan deze steen perfect ingezet worden. De groene aventurijn komt in een doosje en heeft...

€5,95
Rozenkwarts: 1 RozenKwarts in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Rozenkwarts is DE steen van het hart en de liefde. De Steen werkt goed in op je chakra en helpt je om het hart te openen.

€4,95
Jade: 1 Ruwe Jade in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Jade beschermt je vooral tegen lichamelijk letsel. Ook helpt het je om negatieve gevoelens los te laten.

€3,99

Baby

Voor baby’s draait het vooral om rust, bescherming en zachte stimulatie. Baby’s zijn zeer gevoelig voor hun omgeving, en edelstenen kunnen op subtiele wijze bijdragen aan een harmonieuze sfeer. Het is belangrijk om voor zachte, kalmerende stenen te kiezen die geen intense energie uitstralen. Persoonlijk adviseer ik ouders om edelstenen te gebruiken in de vorm van sieraden of kleine stenen in de kamer, maar altijd buiten bereik van de baby om inslikgevaar te voorkomen. Hier zijn een paar edelstenen die geschikt zijn voor baby’s, met hun effecten:

 • Rozenkwarts: Deze zachtroze steen staat bekend om zijn kalmerende werking en het bevorderen van liefde en harmonie. Ideaal voor de slaapkamer van een baby om een gevoel van geborgenheid en rust te creëren.
 • Amethist: Amethist helpt bij het creëren van een rustgevende omgeving, wat nuttig kan zijn om de slaap van de baby te bevorderen. Het staat ook bekend om beschermende eigenschappen.
 • Bergkristal: Deze heldere steen staat bekend om zijn zuiverende werking. Het kan helpen de ruimte te reinigen van negatieve energie, wat zorgt voor een rustigere omgeving voor de baby.
Sieraden: Hanger Van Gekristalliseerde Amethist + Ketting Uit RVS kopen - NASMA.be

Prachtige gekristalliseerde Amethist aan een RVS ketting, op deze manier heb je de helende werking en het mooie uiterlijk altijd bij je.

€19,95
Bergkristal: 1 Zakje Ruwe Bergkristal Puntjes (100 gram) kopen - NASMA.be

Bergkristal is een van de meest geliefde en veelzijdige kristallen ter wereld, en deze prachtige Bergkristal puntjes zijn een perfecte aanvulling op elke spirituele collectie. Bergkristal is een zeer krachtige steen die bekend staat om zijn zuiverende en helende eigenschappen. Het is een steen...

€12,95
Powerbead Edelsteen Armbanden: Amethist powerbead armband + kaart kopen - NASMA.be

Heb je vaak last van migraine, dan is de Powerbead armband met de krachtige en heilzame Amethist de oplossing voor jou! Hij oogt niet alleen mooi, hij zorgt er ook nog eens voor dat jou migraine voorkomen wordt.

€8,95
Bergkristal: 1 Bergkristal in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Bergkristal helpt je aarden en neemt negatieve energie weg. Ook kan de steen helpen bij woedeaanvallen.

€7,95
Amethist: 1 Ruwe Amethist uit India kopen - NASMA.be

Deze ruwe amethist uit India is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar biedt ook vele voordelen voor de gezondheid en het welzijn. De edelsteen heeft krachtige eigenschappen die helpen bij het verminderen van stress, het creëren van een rustgevende sfeer en het verbeteren van de concentratie en...

€6,95
Rozenkwarts: 1 RozenKwarts in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Rozenkwarts is DE steen van het hart en de liefde. De Steen werkt goed in op je chakra en helpt je om het hart te openen.

€4,95

Peuters & kleuters

In de levensfase van peuters en kleuters draait het vooral om het ontdekken van de wereld, het ontwikkelen van basisvaardigheden en het omgaan met emoties. Deze kinderen zijn volop in ontwikkeling en hebben vaak behoefte aan ondersteuning op zowel fysiek als emotioneel gebied. Edelstenen kunnen op subtiele wijze bijdragen aan deze ontwikkeling. Het is daarbij belangrijk om te kiezen voor stenen die veilig, zacht en rustgevend zijn. Hieronder een lijst van geschikte edelstenen voor peuters en kleuters:

 • Rozenkwarts: Deze steen staat bekend om zijn zachte en liefdevolle energie. Het is ideaal voor kinderen die behoefte hebben aan emotionele troost en het versterken van zelfliefde en zelfacceptatie. Ik vind het een perfecte steen voor kleintjes die net beginnen hun gevoelens te verkennen.
 • Amethist: Amethist heeft een kalmerend effect en kan helpen bij het reguleren van emoties. Dit is vooral nuttig voor kinderen die moeite hebben met slapen of vaak overprikkeld zijn. Mijn persoonlijke ervaring is dat deze steen wonderen doet in de kinderkamer voor een rustige slaap.
 • Aventurijn: Deze steen staat bekend om zijn vermogen om geluk te brengen. Het stimuleert creativiteit en helpt bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden. Ik adviseer deze steen vaak voor kinderen die beginnen met tekenen of knutselen.
 • Agaat: Agaat is een aardende steen die stabiliteit en fysieke groei bevordert. Het is bijzonder geschikt voor kinderen in hun ontwikkelingsjaren. Persoonlijk waardeer ik agaat voor zijn subtiele maar krachtige energie.

Deze edelstenen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals in sieraden of als decoratieve stenen in de leefruimte. Let wel op dat kleine kinderen de stenen niet in hun mond stoppen. Kies daarom voor grotere stukken of gebruik de stenen onder toezicht.

Agaat: 3 Groene Agaat Trommelstenen kopen - NASMA.be

De groene agaat trommelstenen zijn vooral bekend om hun heilzame werking op de blaas en geslachtsorganen. Het is dan ook niet vreemd dat ze reeds jaren worden gebruikt als beschermer voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind. Hij zorgt voor een houvast en het gevoel dat de drager stevig in zijn...

€13,95
Agaat: 1 Zakje Agaat Trommelstenen uit Botswana (100 gram) kopen - NASMA.be

Deze stenen hebben niet enkel hun prachtige pastelkleuren mee. Ze hebben ook de fantastische eigenschap om voor meer levensvreugde te zorgen. Voel jij je soms somber en down? Dan is dit zakje trommelstenen wat je op zak moet hebben! Je zal onmiddellijk voelen dat je optimistischer en blijer in...

€12,95
Rozenkwarts: 3 Rozenkwarts Trommelstenen kopen - NASMA.be

Rozenkwarts is DE steen voor liefde en het hart.

€9,95
Powerbead Edelsteen Armbanden: Aventurijn groen powerbead armband + kaart kopen - NASMA.be

Iedereen heeft er wel eens last van; Exceem. De krachtige Aventurijn Powerbead armband helpt dit vervelende kwaaltje de wereld uit. Enorm knappe steen, de Aventurijn!

€8,95
Powerbead Edelsteen Armbanden: Amethist powerbead armband + kaart kopen - NASMA.be

Heb je vaak last van migraine, dan is de Powerbead armband met de krachtige en heilzame Amethist de oplossing voor jou! Hij oogt niet alleen mooi, hij zorgt er ook nog eens voor dat jou migraine voorkomen wordt.

€8,95
Roze Kwarts Zaksteen Kopen

De roze kwarts heeft zijn naam als ultieme liefdessteen niet gestolen. Hij bevordert niet alleen de relatie die je met jezelf hebt, maar ook die met de personen rondom je. Deze steen zal ervoor zorgen dat je vergeefelijker bent en meer empathie toont naar je geliefden. Fysiek heeft de roze kwarts...

€7,95
Amethist: 1 Ruwe Amethist uit India kopen - NASMA.be

Deze ruwe amethist uit India is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar biedt ook vele voordelen voor de gezondheid en het welzijn. De edelsteen heeft krachtige eigenschappen die helpen bij het verminderen van stress, het creëren van een rustgevende sfeer en het verbeteren van de concentratie en...

€6,95
Aventurijn: 1 zakje Groene Aventurijn trommelstenen (100 gram) kopen - NASMA.be

De groene aventurijn wordt ook wel de steen van de levenskracht genoemd. Hij zal ervoor zorgen dat je alle negatieve gedachten kan loslaten en plaats kan maken voor nieuwe ideeën. De aventurijn repareert niet alleen je cellen maar zal ook zorgen voor een nieuwe groei. Ook bij het herstel van een...

€5,99
Aventurijn: 1 Groene Aventurijn in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

De groene aventurijn steen is de steen bij uitstek om je levenskracht te geven. Hij repareert niet alleen je cellen maar zal ook zorgen voor een nieuwe groei. Ook bij het herstel van een operatie of ziekte, kan deze steen perfect ingezet worden. De groene aventurijn komt in een doosje en heeft...

€5,95

Kinderen vanaf 6 jaar

Kinderen vanaf 6 jaar beginnen de wereld om hen heen intensiever te verkennen. Ze ontwikkelen hun sociale vaardigheden en beginnen met formeler onderwijs. In deze belangrijke groeifase kan de juiste edelsteen een positieve invloed hebben op hun ontwikkeling. Het is essentieel om stenen te kiezen die niet alleen veilig zijn, maar ook eigenschappen bezitten die de groei en het welzijn van het kind ondersteunen. Hier is mijn persoonlijke selectie van edelstenen die geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar:

 • Amethist: Bekend om zijn kalmerende effecten, kan amethist helpen bij het verminderen van angst en het bevorderen van een goede nachtrust. Ideaal voor kinderen die beginnen met school en nieuwe sociale kringen.
 • Rozenkwarts: Deze steen staat symbool voor liefde en vriendelijkheid. Het kan helpen om zelfliefde en positieve relaties met leeftijdsgenoten te bevorderen, wat cruciaal is in deze sociale ontwikkelingsfase.
 • Tijgeroog: Een steen die moed en zelfvertrouwen stimuleert. Zeer geschikt voor kinderen die beginnen met nieuwe activiteiten of uitdagingen op school.
 • Aventurijn: Bekend om het brengen van geluk en het bevorderen van een positieve houding. Het kan kinderen helpen om optimistisch te blijven en nieuwe situaties met vertrouwen te benaderen.

Persoonlijk vind ik dat het kiezen van een edelsteen voor een kind een intuïtief proces moet zijn. Kijk naar de individuele behoeften en persoonlijkheden van het kind en kies een steen die daarbij aansluit. Het is ook een mooie gelegenheid om kinderen te betrekken bij het kiezen en leren over de betekenis van hun eigen edelsteen.

Sieraden: Hanger Van Gekristalliseerde Amethist + Ketting Uit RVS kopen - NASMA.be

Prachtige gekristalliseerde Amethist aan een RVS ketting, op deze manier heb je de helende werking en het mooie uiterlijk altijd bij je.

€19,95
Powerbead Edelsteen Armbanden: Aventurijn groen powerbead armband + kaart kopen - NASMA.be

Iedereen heeft er wel eens last van; Exceem. De krachtige Aventurijn Powerbead armband helpt dit vervelende kwaaltje de wereld uit. Enorm knappe steen, de Aventurijn!

€8,95
Powerbead Edelsteen Armbanden: Amethist powerbead armband + kaart kopen - NASMA.be

Heb je vaak last van migraine, dan is de Powerbead armband met de krachtige en heilzame Amethist de oplossing voor jou! Hij oogt niet alleen mooi, hij zorgt er ook nog eens voor dat jou migraine voorkomen wordt.

€8,95
Tijgeroog: 3 Tijgeroog trommelstenen kopen - NASMA.be

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar het grotere geheel trekt. Heeft een positieve werking bij verkoudheden en op geslachtsorganen.

€6,95
Amethist: 1 Ruwe Amethist uit India kopen - NASMA.be

Deze ruwe amethist uit India is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar biedt ook vele voordelen voor de gezondheid en het welzijn. De edelsteen heeft krachtige eigenschappen die helpen bij het verminderen van stress, het creëren van een rustgevende sfeer en het verbeteren van de concentratie en...

€6,95
Aventurijn: 1 zakje Groene Aventurijn trommelstenen (100 gram) kopen - NASMA.be

De groene aventurijn wordt ook wel de steen van de levenskracht genoemd. Hij zal ervoor zorgen dat je alle negatieve gedachten kan loslaten en plaats kan maken voor nieuwe ideeën. De aventurijn repareert niet alleen je cellen maar zal ook zorgen voor een nieuwe groei. Ook bij het herstel van een...

€5,99
Aventurijn: 1 Groene Aventurijn in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

De groene aventurijn steen is de steen bij uitstek om je levenskracht te geven. Hij repareert niet alleen je cellen maar zal ook zorgen voor een nieuwe groei. Ook bij het herstel van een operatie of ziekte, kan deze steen perfect ingezet worden. De groene aventurijn komt in een doosje en heeft...

€5,95
Tijgeroog: 1 Tijgeroog in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar het grotere geheel trekt. Heeft een positieve werking bij verkoudheden en op geslachtsorganen.

€4,95

Kinderen vanaf 10 jaar

Kinderen vanaf 10 jaar beginnen zich meer bewust te worden van hun eigen identiteit en plaats in de wereld. Het is een tijd van groeiende zelfstandigheid, maar ook van nieuwe uitdagingen op school en in sociale situaties. Edelstenen kunnen in deze periode een ondersteunende rol spelen, zowel voor het versterken van zelfvertrouwen als voor het vinden van innerlijke rust. Hier is een lijst van geschikte edelstenen voor kinderen vanaf 10 jaar, elk met hun unieke effecten en doeleinden:

 • Amethist: Bekend om zijn kalmerende en beschermende eigenschappen. Amethist kan helpen bij het verminderen van angst en het bevorderen van een goede nachtrust, wat essentieel is voor groeiende kinderen. Ik vind dit een ideale steen voor kinderen die te maken hebben met stress of druk.
 • Rozenkwarts: Deze steen staat symbool voor liefde en harmonie. Rozenkwarts kan helpen bij het versterken van zelfliefde en het bevorderen van positieve relaties met vrienden en familie. Persoonlijk zie ik deze steen als een perfect geschenk voor kinderen die hun sociale vaardigheden ontwikkelen.
 • Tijgeroog: Een steen die bekend staat om het bevorderen van moed en zelfvertrouwen. Tijgeroog kan kinderen helpen om met meer vertrouwen uitdagingen op school en in hun sociale leven aan te gaan. Uit ervaring weet ik dat deze steen bijzonder nuttig kan zijn voor kinderen die zich in nieuwe of uitdagende situaties bevinden.
 • Aventurijn: Deze steen wordt geassocieerd met geluk en voorspoed. Aventurijn kan ondersteunend zijn bij het nemen van beslissingen en het stimuleren van creativiteit. Voor kinderen die hun passies en interesses ontdekken, is dit een prachtige keuze.
Aventurijn: 3 Groene Aventurijn Trommelstenen kopen - NASMA.be

Aventurijn heeft een kalmerende en beschermende werking op het lichaam en geeft rust aan je leven. Knappe steen de Aventurijn !

€9,95
Powerbead Edelsteen Armbanden: Aventurijn groen powerbead armband + kaart kopen - NASMA.be

Iedereen heeft er wel eens last van; Exceem. De krachtige Aventurijn Powerbead armband helpt dit vervelende kwaaltje de wereld uit. Enorm knappe steen, de Aventurijn!

€8,95
Powerbead Edelsteen Armbanden: Amethist powerbead armband + kaart kopen - NASMA.be

Heb je vaak last van migraine, dan is de Powerbead armband met de krachtige en heilzame Amethist de oplossing voor jou! Hij oogt niet alleen mooi, hij zorgt er ook nog eens voor dat jou migraine voorkomen wordt.

€8,95
Tijgeroog: 3 Tijgeroog trommelstenen kopen - NASMA.be

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar het grotere geheel trekt. Heeft een positieve werking bij verkoudheden en op geslachtsorganen.

€6,95
Aventurijn: 3 Blauwe Aventurijn Trommelstenen kopen - NASMA.be

De blauwe Aventurijn heeft naast de algemene eigenschappen de uitzonderlijke kracht om hen die nooit volwassen lijken te worden te helpen om een successvol leven op te bouwen en niet te kiezen voor de eeuwige jeugd. Deze steen helpt je respect te verkrijgen en leiderschap uit te stralen. Fysiek...

€6,57
Tijgeroog: 1 Tijgeroog in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar het grotere geheel trekt. Heeft een positieve werking bij verkoudheden en op geslachtsorganen.

€4,95
Rozenkwarts: 1 RozenKwarts in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Rozenkwarts is DE steen van het hart en de liefde. De Steen werkt goed in op je chakra en helpt je om het hart te openen.

€4,95
Amethist: 1 Amethist in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Deze amethist is niet alleen een visueel aantrekkelijke edelsteen, maar heeft ook tal van voordelen voor de gezondheid en het welzijn van de drager. De kalmerende eigenschappen van de amethist maken het de perfecte steen voor mensen die last hebben van stress, angst of slapeloosheid. Het...

€4,95

Kinderen vanaf 16 jaar

Voor kinderen vanaf 16 jaar is het een tijd van grote veranderingen en nieuwe uitdagingen, vooral op school en in sociale kringen. Ze staan op de drempel van volwassenheid, wat zowel opwindend als ontmoedigend kan zijn. In deze periode is het belangrijk om edelstenen te kiezen die hen kunnen ondersteunen in hun zelfontdekking, het omgaan met stress en het versterken van hun zelfvertrouwen. Schoolprestaties en sociale interacties spelen een grote rol, en daarom zijn stenen die concentratie en emotioneel evenwicht bevorderen bijzonder waardevol.

Geschikte edelstenen voor kinderen vanaf 16 jaar:

 • Amethist: Bekend om zijn kalmerende effecten, ideaal voor stressverlichting en het bevorderen van een goede nachtrust. Handig tijdens examenperiodes of bij het omgaan met sociale angst.
 • Lapis Lazuli: Stimuleert wijsheid en goed oordeel, wat cruciaal is in deze vormingsjaren. Uitstekend voor het verbeteren van de concentratie en het stimuleren van academische prestaties.
 • Tijgeroog: Helpt bij het verkrijgen van zelfvertrouwen en het aangaan van uitdagingen. Zeer geschikt voor jongeren die hun eigen pad proberen te vinden, zowel op school als daarbuiten.
 • Rozenkwarts: Bevordert zelfliefde en emotionele genezing. Ideaal voor tieners die worstelen met zelfbeeld of relaties met leeftijdsgenoten.
 • Aquamarijn: Biedt moed en helderheid, nuttig voor het overwinnen van spreekangst, bijvoorbeeld bij presentaties of spreekbeurten.

Persoonlijk vind ik Lapis Lazuli bijzonder effectief voor schoolgaande tieners. Het heeft een diepe, kalmerende kleur die niet alleen mooi is, maar ook helpt bij het focussen tijdens het studeren. Tijgeroog is ook een favoriet van mij, vooral vanwege zijn krachtige energie die jongeren aanmoedigt om hun angsten te overwinnen en hun doelen na te streven.

Aquamarijn: 1 zakje staafjes Aquamarijn (10 gram) kopen - NASMA.be

Aquamarijn werkt voornamelijk kalmerend en verkoelend. Je zal er ook opgewekter mee in het leven staan en minder snel boosheid ervaren.

€37,95
Lapis Lazuli: 1 Zakje Lapis Lazuli Trommelstenen (100 gram) kopen - NASMA.be

De Lapis Lazuli zal ervoor zorgen dat je op de meest eerlijke manier de waarheid kan zeggen. Het zak dus niet verwonderen dat deze steen gezien wordt als de waarheidsteen. De Lapis Lazuli bevordert je positieve kijk op het leven en je helpen om je vorig leven te visualiseren. Op fysiek vlak heeft...

€35,95
Rozenkwarts: 3 Rozenkwarts Trommelstenen kopen - NASMA.be

Rozenkwarts is DE steen voor liefde en het hart.

€9,95
Lapis Lazuli: 1 Lapis Lazuli in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Lapis lazuli is een steen van wijsheid, verlichting en inzicht. De steen stimuleert zelfinzicht, harmonieuze relaties en vriendschappen en vermindert eenzaamheid.

€8,95
Aquamarijn: 1 Aquamarijn in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Haal de rustgevende energie van de natuur in huis met onze Aquamarijn in Doosje 25-40mm! Deze edelsteen met een prachtige lichtblauwe kleur staat bekend om zijn helende eigenschappen en helpt bij het verlichten van stress en spanningen. Onze zorgvuldig geselecteerde Aquamarijn wordt geleverd in...

€4,99
Tijgeroog: 1 Tijgeroog in Doosje 25-40mm kopen - NASMA.be

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar het grotere geheel trekt. Heeft een positieve werking bij verkoudheden en op geslachtsorganen.

€4,95

Wat zijn de educatieve voordelen van edelstenen voor kinderen?

Edelstenen kunnen een uitstekend educatief hulpmiddel zijn voor kinderen. Ze bieden een praktische manier om geologie en natuurwetenschappen te leren. Door het verzamelen en bestuderen van verschillende stenen kunnen kinderen meer leren over hoe edelstenen worden gevormd en waar ze vandaan komen. Dit kan leiden tot een dieper begrip van de aarde en haar processen.

Ik heb gezien dat kinderen door het werken met edelstenen ook hun observatie- en classificatievaardigheden ontwikkelen. Het identificeren van stenen op basis van kleur, hardheid en lichtbreking kan een leuke en interactieve manier zijn om wetenschappelijke concepten te leren.

Hoe integreer je edelstenen in het dagelijks leven van kinderen?

Edelstenen kunnen op verschillende manieren worden geïntegreerd in het dagelijks leven van kinderen. Een eenvoudige manier is door sieraden. Kinderen kunnen armbanden of kettingen dragen met hun favoriete stenen. Dit is niet alleen een manier om de schoonheid van de stenen te waarderen, maar het kan ook een gespreksonderwerp zijn met vrienden en familie.

Een andere manier is door edelstenen te gebruiken als decoratief element in hun kamer. Een mooie amethistgeode op een boekenplank of een verzameling gepolijste stenen op een bureau kan een ruimte opfleuren en tegelijkertijd de interesse in natuurwetenschappen stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *