Beste edelstenen tegen nierstenen
Edelstenen

Beste edelstenen tegen nierstenen: hoe ze je gezondheid kunnen verbeteren

Nierstenen, een veelvoorkomend en pijnlijk gezondheidsprobleem, zijn harde kristalachtige mineralen die zich vormen in de nieren. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan hun vorming, zoals een onevenwichtige voeding, onvoldoende waterinname en genetische aanleg. Traditionele behandelmethoden omvatten medicatie, veranderingen in levensstijl en in ernstige gevallen chirurgie. Maar wist je dat edelstenen ook een rol kunnen spelen in het verlichten van niersteenklachten?

De beste edelstenen tegen nierstenen zijn onder meer jade, rode jaspis en citrien. Deze stenen worden vaak gebruikt vanwege hun vermeende helende invloed op de nieren en het vermogen om de algehele gezondheid te ondersteunen. Deze stenen worden geacht te helpen bij het reinigen van de nieren en het stimuleren van een betere urinestroom, wat kan bijdragen aan het voorkomen of verkleinen van nierstenen. Lees verder om er meer over te leren.

Hoe werken edelstenen tegen nierstenen?

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat direct aantoont dat edelstenen nierstenen kunnen genezen, geloven veel mensen in de kracht van kristaltherapie als aanvullende behandeling. Het idee is dat de energie van de stenen kan helpen bij het harmoniseren en balanceren van het lichaam, wat indirect kan bijdragen aan de gezondheid van de nieren. Het is belangrijk om te onthouden dat edelstenen geen vervanging zijn voor medisch advies of behandelingen, maar ze kunnen wel een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en traditionele behandelingen.

Wat zijn de beste edelstenen voor je nieren?

Hieronder vind je een overzicht van onze edelstenen die bij uitstek geschikt zijn voor het ondersteunen van de nierfunctie en het bevorderen van welzijn. Elk van deze stenen is met de grootste zorg geselecteerd om je de beste kwaliteit en effectiviteit te bieden.

3 Ruwe Citrienpuntjes Edelstenen

9,95

1 Ruwe Bergkristal Edelsteen 25-40mm

7,95

Edelstenen Anti-Stralingskit

19,95

Massage Roller – Jade – Nefriet

Oorspronkelijke prijs was: €38,95.Huidige prijs is: €35,95.

Bergkristal Uit Madagaskar Zaksteen

10,95

Jade serpentijn powerbead armband + kaart

8,95

3 Bergkristal Trommelstenen

8,95

1 Ruwe Jade Edelsteen 25-40mm

3,99

3 Stukjes Verhitte Citrien

17,95

1 Ruwe Heliotroop Edelsteen 25-40mm

4,95

1 Zakje Ruwe Bergkristal Puntjes 100 gram

12,95

Donkere Jade Zaksteen

7,95

Rode Heliotroop Zaksteen

7,95

1 Grote Ruwe Bergkristal (+-1KG)

29,95

Lepidoliet Zaksteen

9,95

Witte Jade Zaksteen

7,95

1 Bergkristal Edelsteen met Ruwe Punt

19,95

3 Witte Jade Trommelstenen

7,95

Chakra Edelstenen Set – Punten

63,95

Jade Zaksteen – Serpentijn

6,95

Lepidoliet

Ik kan je vertellen dat Lepidoliet niet alleen een prachtige steen is, maar ook potentieel helende eigenschappen bezit, vooral als het gaat om nierstenen. Deze steen staat bekend om zijn kalmerende effecten, wat kan helpen bij het verminderen van stress, een factor die een rol speelt bij de vorming van nierstenen. Lepidoliet bevat lithium, wat bekend staat om zijn stemmingsstabiliserende eigenschappen. Hoewel wetenschappelijk onderzoek naar de directe impact van Lepidoliet op nierstenen beperkt is, wordt het in de alternatieve geneeskunde vaak gebruikt om emotionele balans te bevorderen, wat indirect kan bijdragen aan een betere nierfunctie en gezondheid.

Heliotroop

Heliotroop steenHeliotroop, ook bekend als bloedsteen, wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn genezende eigenschappen. Deze steen staat bekend om zijn vermogen om de bloedcirculatie te verbeteren en het immuunsysteem te versterken, wat essentieel is voor de algehele gezondheid, inclusief die van de nieren.

Bovendien wordt heliotroop in de volksgeneeskunde vaak gebruikt om ontgifting te bevorderen, wat kan helpen bij het verminderen van de belasting van de nieren en het risico op nierstenen kan verlagen. Zijn groen met rode vlekken uiterlijk is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook een teken van zijn krachtige energetische eigenschappen.

Jade

Jade is een steen die in veel culturen wordt gewaardeerd om zijn schoonheid en genezende krachten. Deze edelsteen staat bekend om zijn vermogen om harmonie en balans te bevorderen en wordt vaak geassocieerd met niergezondheid. In de Chinese geneeskunde wordt jade gebruikt om de lichaamsfuncties te zuiveren en te harmoniseren, inclusief die van de nieren. Het dragen van jade of het plaatsen ervan in je leefruimte kan helpen om een gevoel van welzijn te bevorderen, wat indirect kan bijdragen aan de preventie van nierstenen.

Rode jaspis

Rode jaspis is een aardende steen die bekend staat om zijn vermogen om negatieve energie te absorberen en het lichaam te ontgiften. Deze eigenschappen kunnen bijzonder nuttig zijn voor mensen met nierstenen. Rode jaspis wordt in de kristaltherapie vaak gebruikt om de lever en nieren te versterken, waardoor het lichaam beter in staat is om gifstoffen af te voeren. Dit kan helpen bij het verminderen van de vorming van nieuwe nierstenen en het ondersteunen van de algehele niergezondheid.

Nefriet

Nefriet, een type jade, staat bekend om zijn genezende eigenschappen in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze steen wordt vaak gebruikt om het lichaam te reinigen en te beschermen tegen ziekten. Nefriet heeft een bijzondere affiniteit met de nieren en wordt verondersteld deze te versterken en te ondersteunen. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat nefriet direct helpt bij het voorkomen of genezen van nierstenen, wordt het traditioneel gebruikt om de nierfunctie te ondersteunen en het lichaam te helpen bij het afvoeren van afvalstoffen.

Bergkristal

Bergkristal wordt vaak de ‘meester genezer’ genoemd en wordt verondersteld het energieniveau te verhogen en de gedachten te zuiveren. Deze universele steen kan de werking van andere stenen versterken, waardoor het een uitstekende aanvulling is op elke collectie van helende stenen voor nierstenen. Bergkristal wordt verondersteld het immuunsysteem te versterken en de balans in het lichaam te herstellen, wat cruciaal is voor het voorkomen en behandelen van nierstenen.

Citrien

Citrien is een populaire edelsteen die vaak wordt aanbevolen voor de behandeling van nierstenen vanwege zijn unieke eigenschappen. Deze steen, herkenbaar aan zijn gele tot bruinachtige kleur, staat bekend om zijn reinigende en regenererende krachten. In de alternatieve geneeskunde wordt citrien geacht het lichaam te helpen bij het ontgiften, wat kan bijdragen aan het verminderen van de vorming van nierstenen. Daarnaast wordt aangenomen dat citrien helpt bij het verbeteren van de nierfunctie en het ondersteunen van het urinewegstelsel, wat de algemene gezondheid van de nieren ten goede komt.

Hoe kies je de juiste edelstenen voor nierstenen?

Het kiezen van de juiste edelsteen voor nierstenen kan een persoonlijke reis zijn. Belangrijk is om te zoeken naar stenen die bekend staan om hun zuiverende en ontgiftende eigenschappen. Naast rozenkwarts zijn er andere stenen zoals jade en barnsteen die traditioneel worden geassocieerd met niergezondheid. Jade wordt bijvoorbeeld al eeuwenlang gebruikt in de Chinese geneeskunde en staat bekend om zijn vermogen om het lichaam te ontgiften en de nierfunctie te ondersteunen.

Hoewel de keuze van een edelsteen grotendeels afhankelijk is van persoonlijke voorkeur, raad ik aan om ook te luisteren naar de ervaringen van anderen. Soms kan een steen die voor een ander werkt, ook voor jou voordelen bieden. Maar onthoud, deze methode vervangt geen medisch advies of behandeling.

Nieren

Zijn er wetenschappelijke bewijzen voor het effect van edelstenen op nierstenen?

Het is belangrijk om realistisch te zijn over wat edelstenen kunnen doen. Vanuit een wetenschappelijk standpunt is er weinig tot geen hard bewijs dat edelstenen direct nierstenen kunnen genezen of voorkomen. Veel van de claims rondom de helende krachten van edelstenen zijn anekdotisch. Echter, dit betekent niet dat ze geen waarde hebben.

Mogelijk draait het allemaal om het placebo-effect, wat op zichzelf krachtig kan zijn. Als iemand gelooft dat een edelsteen helpt, kan dit leiden tot een meer positieve mindset, wat op zijn beurt weer kan bijdragen aan het genezingsproces. Dit is vooral relevant bij aandoeningen waar stress en emoties een rol spelen, zoals bij nierstenen. Daarnaast kan het werken met edelstenen mensen aanmoedigen om meer aandacht te besteden aan hun lichaam en hun gezondheid in het algemeen, wat altijd voordelig is.

Het is echter cruciaal om te onthouden dat edelstenen geen vervanging zijn voor professioneel medisch advies en behandeling. Ze kunnen het beste worden gebruikt als aanvulling op traditionele behandelmethoden.

Kunnen edelstenen preventief werken tegen nierstenen?

De vraag of edelstenen preventief kunnen werken tegen nierstenen is een interessante. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is om deze claim te ondersteunen, geloven sommige aanhangers van kristaltherapie dat het dragen van bepaalde edelstenen kan helpen bij het voorkomen van de vorming van nierstenen. Stenen zoals magnesiet en groene aventurijn worden vaak genoemd als nuttig voor het ondersteunen van de nierfunctie en het bevorderen van een gezond urinewegsysteem.

In mijn ervaring kunnen edelstenen een gevoel van balans en welzijn bevorderen, wat indirect een positieve invloed kan hebben op de gezondheid. Stress is immers een bekende risicofactor voor veel gezondheidsproblemen, inclusief nierstenen. Als edelstenen helpen om stress te verminderen, kunnen ze op die manier mogelijk een preventieve rol spelen.

2 thoughts on “Beste edelstenen tegen nierstenen: hoe ze je gezondheid kunnen verbeteren

 1. Louise schreef:

  Dit is boeiende materie, ik heb soms wel wat last van donkere urine, is hier een steen dat kan helpen dan?
  Grag hoor ik van jullie.

  Louise

  1. Nasma schreef:

   Hi Louise
   Allereerst gaan we altijd adviseren dit ook met je geneesheer te bespreken!
   Maar mocht je graag ondersteuning zoeken bij de edelstenen dan kan de Malachiet wellicht iets voor jou zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *