Kunnen edelstenen elkaar tegenwerken
Edelstenen

Kunnen stenen elkaar tegenwerken? Welke edelstenen kunnen niet samen gebruikt worden?

Edelstenen zijn al jarenlang populair. Zo zie je ze in meerdere sieraden verwerkt zitten, maar ook als decoratie. De stenen hebben van oorsprong echter een geheel andere werking. Deze worden namelijk ingezet voor verschillende rituelen, waar jij van kunt profiteren. Er zijn daarom veel mensen die meerdere stenen in huis hebben. Toch moet je dan op de hoogte zijn van de werking. En kunnen de stenen wel samen gebruikt worden? Voordat je echt met de stenen gaat werken, dien je te weten welke stenen niet samen kunnen. Onderstaande informatie gaat jou daarom helpen om alleen maar te profiteren van voordelen.

De edelstenen kunnen elkaar tegenwerken

Edelstenen kennen allemaal een eigen werking. Wanneer je de edelstenen op zichzelf staand gebruikt, weet je zeker dat je de juiste werking ook gaat krijgen. Als je meerdere stenen tegelijkertijd wilt gebruiken, kan het echter zijn dat deze elkaar tegenwerking. Heb je bijvoorbeeld een edelsteen voor het verlagen van jouw bloeddruk, dan kan het zijn dat een andere jouw bloeddruk weer verhoogt. De stenen moeten daarom goed op elkaar afgestemd zijn. Dit kan op basis van kleur, maar ook op trilling. Zo voorkom je dat je er op termijn geen profijt van hebt en daadwerkelijk een verandering krijgt in jouw lichaam en geest.

De categorieën om de stenen in te delen

Het is belangrijk dat je de werking van de edelstenen als eerste onder de loep neemt. De werking kan jou namelijk meer inzicht geven in het combineren van de verschillende stenen. Zo kijk je bijvoorbeeld naar de kleuren, maar ook naar de trillingen. Hiervoor worden de stenen opgedeeld in meerdere categorieën. Denk hierbij aan de edelstenen uit dezelfde groep of familie, de stenen die in de natuur bij elkaar horen, degene met dezelfde structuur en de stenen met dezelfde kleur. De stenen die binnen deze categorieën vallen, zullen dus altijd kunnen versterken in plaats van tegenwerken.

De werking heft elkaar op

Welke edelstenen kunnen elkaar tegenwerkenDan door naar de stenen die je niet met elkaar kunt combineren. Hiervoor ga je onder andere kijken naar de energie die zij uitstralen. Als deze energie tegenstrijdig werkt, zal de combinatie geen effect hebben of zelfs nadelig werken. Een goed voorbeeld hiervan zijn granaat en lapis lazuli. De een zal jouw bloeddruk namelijk verhogen, terwijl de andere jouw bloeddruk verlaagt. Een edelsteen die jou kalmte hoort te geven, zal niets brengen als je een edelsteen pakt die jou meer energie geeft. Ga daarom bij iedere edelsteen na welke werking hierbij komt, zodat je voorkomt dat je de edelstenen voor niets gebruikt.

Het gevaar van de edelstenen bekijken

Zorg er daarbij ook voor dat je op de hoogte bent van de edelstenen die gevaarlijk kunnen zijn. Ook deze wil je namelijk het liefst niet combineren met andere stenen. Enkele mineralen hebben bijvoorbeeld giftige stoffen in zich zitten, waaronder zwavel, cinnaber, cadmiumerts en orpiment. Als je deze mineralen ruw aanschaft, zullen deze altijd in een doorzichtig doosje zitten. Zorg er dan ook voor dat je deze niet aanraakt. Wel kun je deze voor andere doeleinden gebruiken, maar je kunt er voor jouw lichaam niet direct de juiste resultaten voor krijgen. Ook naar deze stoffen kun je dus altijd blijven kijken voordat je met edelstenen aan de slag gaat.

Deze combinaties maak je voor sieraden

Als je stenen toch wilt combineren, kun je dit op een groot aantal manieren doen. Zo kun je de edelstenen bijvoorbeeld verwerken in een sieraad. Kettingen, armbanden en ringen zijn veel gebruikte varianten. Je zoekt dan naar de stenen die binnen een bepaalde categorie bij elkaar horen. Ga bijvoorbeeld voor de stenen die in de natuur met elkaar gevonden worden, zoals toermalijnkwarts, toermalijn en mica of amethist en agaat. Daarnaast zijn er verschillende edelstenen die binnen een familie horen, waardoor deze ook samen gedragen kunnen worden. Al deze combinaties zorgen voor een goede werking en de mooiste sieraden.

De juiste edelstenen aanschaffen

Het enige dat jij nog hoeft te doen, is te bekijken welke edelstenen jij nodig hebt voor jouw lichaam en geest. Hiervoor bekijk je de doeleinden waarvoor je de stenen aanschaft. Lees ook altijd de informatie door bij de edelstenen, zodat je weet wat de werking ervan is en je deze aan kunt passen aan wat jij ermee wilt bereiken. Wanneer je alles zo goed mogelijk voor jezelf op een rij hebt gezet, kun je alleen maar profiteren van de positieve effecten die de stenen gaan hebben. De energie van de stenen voel je gelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *