stemvorken
Informatief

Wat zijn stemvorken? Hoe kunnen de trillingen jou helpen?

Ben je veel met spiritualiteit bezig? Dan heb je wellicht weleens gehoord over een stemvork. Maar wat is het precies en hoe kan het je helpen met je spirituele, fysieke, emotionele, energetische en lichamelijke welzijn? Je komt er alles over te weten in deze blog!

Wat is een stemvork?

Een stemvork is een klein instrument dat gemaakt is van aluminium en afgestemd is op een specifieke frequentie. Wanneer je een vork aanslaat, ontstaat er een bepaalde toon en trilling. Er zijn er ook die van een gewicht voorzien zijn, deze worden gewogen stemvorken genoemd en zorgen voor een kortere toon. Daarnaast hebben ze een andere soort trilling. Welke stemvork je moet kopen, hangt af van waarvoor je ze wilt gebruiken. Voor het deblokkeren van chakra’s zijn bijvoorbeeld heel andere stemvorken nodig dan voor het helen van je aura.

stemvork trillingenDe helende kracht van stemvorken

Een stemvork ziet er simpel uit, maar het instrument is erg krachtig. Stemvorken zijn namelijk afgestemd op een trillingsfrequentie die volgens klanktherapeuten overeenkomt met helende vibes of de energie van de natuur. Op welke soort frequentie een stemvork precies afgestemd is, hangt af van soort tot soort.

Zo zijn er stemvorken die effect hebben op je chakra’s. Deze zijn ideaal om te gebruiken bij blokkades, want de trilling van de stemvork gaat door lichaam en geest en heelt zo de energiepunten in je lichaam. Daarom kan je stemvorken gebruiken om weer in balans te komen.

Dat is belangrijk, want als je chakra’s niet in balans zijn, kan dit invloed hebben op je lichamelijk, psychische, emotionele en spirituele gezondheid. Zo kan het zijn dat jij je plots neerslachtig, uitgeput, angstig of gestresseerd voelt. Stemvorken kunnen je daar dus bij helpen.

Hoe werkt een stemvork?

Stemvorken zorgen voor een bepaalde helende trilling en tijdens een sessie worden ze dicht bij of op het lichaam geplaatst. Zo kan de trilling doorwerken op lichaam, ziel en geest. De trilling zorgt ervoor dat je lichaam zich weer herinnert hoe het van oorsprong trilt en vibreert, waardoor het zichzelf heelt en blokkades deblokkeert. Je kan het een beetje zien als een diepe celmassage. De trillingen werken namelijk heel diep in het hele organisme door. Het is zelfs zo krachtig dat het ook inwerkt op je energielagen en aura.

Stemvork therapie: genezen dankzij de helende trillingen

Omdat stemvorken op een hoge frequentie afgestemd zijn, worden ze vaak gebruikt in therapieën. Er is zelfs een therapie dat volledig gericht is op genezen met stemvorken. In deze therapie ligt de client ontspannen op de grond of een massagetafel. Vervolgens gaat de therapeut de stemvorken gebruiken. Soms raken ze het lichaam aan, maar andere keren gaat de therapeut wat verder staan om zo de aura te behandelen.

Je kan een stemvork sessie een beetje zien als een sessie reiki. Het draait allemaal om ontspanning en bewustwording. Tijdens een stemvork sessie ervaar je ook geen pijn en ongemakken. De trilling is wel goed te voelen, maar het wordt doorgaans als prettig ervaren. Meestal brengt het een cliënt in een diepe rust. Het werkt tevens erg efficiënt, omdat de trilling heel gericht ingezet wordt op een pijnpunt of blokkade gebied.

Voor wie is fonoforese geschikt?

Stemvorken therapie wordt ook weleens fonoforese genoemd. Omdat het geschikt is voor het helen en verlichte van allerlei spirituele, emotionele, fysieke en lichamelijke klachten, is het voor vrijwel iedereen aangeraden. Maar fonoforese werkt voornamelijk goed bij stress, vermoeidheid, vastzittende spieren, verdriet, een gebrek of teveel aan energie, angst en onzekerheid. Het helpt je ook als je het moeilijk vindt om te aarden.

Zelf met stemvorken werken

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan met stemvorken. Het is niet zo moeilijk om dit instrument te gebruiken. Je hoeft het alleen aan te slaan met een klopper of activator. Er zijn dus twee manieren om het instrument aan te slaan. Welke methode je het best gebruikt, hangt af van in welke positie je de stemvorken gaat gebruiken. Blijf je in een zittende houding? Dan is het handiger om een activator te gebruiken. Bij staande sessies is een klopper dan weer praktischer.

Verschil met klankschalen

Klankschalen zijn net zoals stemvorken instrumenten die op een bepaalde frequentie afgestemd zijn. Beiden worden ze ter heling gebruikt in therapieën. Maar er zijn wel enkele verschillen. Zo is een stemvork op een meer specifieke frequentie afgestemd. Met een stemvork kan je bovendien heel exact de frequentie richten op een bepaalde pijnplek of blokkade in het lichaam.

Maar stemvorken en klankschalen worden ook vaak samen gebruikt tijdens een therapie. Het hangt allemaal af van wat de noden en wensen zijn van de client. Bij bepaalde behandelingen zijn er alleen stemvorken nodig. Dat is bijvoorbeeld het geval bij voetreflex en werken aan meridianen. Maar in de meeste andere gevallen zorgt de combinatie van deze instrumenten voor een nog betere en krachtigere heling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *