Show sidebar

Yoni ei kopen

Het yoni ei is weer in de mode!  Het kan helpen bij het oefenen van de bekkenbodemspieren en het versterkt het lichaamsbewustzijn.

De geschiedenis van “Yoni Eggs” gaat 2000 jaar terug tot het vroege keizerlijke China. “In de oudheid was de techniek voorbehouden aan de koningin, prinses en concubines. Tao meesters  leerden in die tijd de “kunst van de slaapkamer”. Honderden concubines werden geïntroduceerd in de geheimen van de yoni eieren. Om de kracht van hun geslachtsorganen te versterken, hun jeugd en vitaliteit te behouden en de keizer goddelijke liefdeservaringen te geven.

Levenskracht opwekken

Natuurlijk was de techniek – hoe vrouwen de samentrekking van de vagina kunnen controleren – vooral goed om de levenskracht van de keizer op te wekken en te stimuleren. Maar het gaf de concubine ook veel plezier en kracht. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de kennis van de magie van het yoni ei werd doorgegeven en verder werd ontwikkeld. Gelukkig zijn vrouwen vandaag de dag niet meer verplicht aan een keizer, dus kunnen ze deze praktijk voor zichzelf gebruiken.

Wat is het

Het yoni is een eivormig voorwerp gemaakt van een edelsteen of halfedelsteen zoals jade, rozenkwarts, tijgeroog of amethist. Traditioneel wordt het “Jade Egg” genoemd omdat de eerste eieren van de groene edelsteen werden gemaakt. “Yoni ei” is de nieuwere naam, omdat het ei in de yoni wordt ingevoegd, wat Sanskriet is en schootsveld of vagina betekent. In de vagina functioneert het yoni-eitje als een hulpmiddel om de bekkenbodem te versterken. Alleen al door het gewicht wordt de bekkenbodem gespannen om het object vast te houden. De eitjes zijn er in – hoe slechter de bekkenbodem getraind is (na een geboorte of tijdens de menopauze), hoe groter het ei moet zijn zodat het lichaam het goed kan vasthouden.

De kwaliteit is belangrijk

De invloed van de betreffende steen niet worden verwaarloosd: Jade zorgt voor rust, rozenkwarts versterkt het zelfvertrouwen en amethist bevordert de mentale rust en helderheid.

Waar is het yoni-eitje goed voor

Ten eerste is het yoni-eitje geweldig voor de bekkenbodem. Er zijn goede oefeningen voor beginners en gevorderden, die je gemakkelijk thuis kunt doen. Ze helpen je ook om je energieker en dynamischer te voelen.

In de vagina snijden verschillende meridianen elkaar om zogenaamde reflexpunten te vormen. Als je met het ei traint, kun je – net als bij acupressuur – de bijbehorende organen zoals nier, milt, hart en longen activeren.

Ook het spiritueel niveau is interessant

Het jade-ei helpt de vrouwelijke energie te laten stromen om “autonomie, evenwicht en gezondheid te vinden voor lichaam, hart en geest. Er wordt bij sommige vrouwen ook melding gemaakt van de geblokkeerde Chi in het heiligbeen-chakra, waardoor de levensenergie niet meer kan stromen. Als je het ei draagt, maak je deze energie weer zachtjes wakker. Trauma’s rond seksualiteit kunnen worden opgelost en na enige tijd gaat het libido verhogen.