Hoe maak je zelf edelsteenwater
Edelstenen, Informatief

DIY Edelsteenwater: hoe maak je zelf kristalwater?

Stel je voor, je bent thuis en hebt zin in iets verfrissends, iets meer dan gewoon water. Wat als je water niet alleen verfrissend maar ook helend kon zijn? Welkom in de wondere wereld van edelsteenwater! Dit is niet zomaar water; het is een drankje doordrenkt met de energie van kristallen. Hoe bijzonder klinkt dat?

Wat is edelsteenwater eigenlijk?

Edelsteenwater is water dat is “opgeladen” met de eigenschappen van edelstenen door deze een tijdje in het water te laten rusten. Mensen die hiermee werken, geloven dat de kristallen hun vibraties overdragen aan het water, waardoor het speciale eigenschappen krijgt die goed zouden zijn voor zowel je fysieke als je geestelijke gezondheid. Denk hierbij aan meer energie of een kalmerende werking. Wetenschappelijk gezien staat het allemaal nog ter discussie, maar persoonlijk vind ik het een interessante manier om wat meer natuurlijke elementen in mijn dagelijks leven te brengen.

Hoe kies je de juiste edelstenen?

Niet alle stenen zijn geschikt om te gebruiken in je edelsteenwater. Sommige kunnen zelfs gevaarlijk zijn omdat ze metalen of andere giftige stoffen bevatten die in het water kunnen lekken. Het is dus belangrijk dat je goed onderzoekt welke stenen veilig zijn. Veilige opties zijn bijvoorbeeld rozenkwarts, amethist en bergkristal (de gouden driehoek). Deze zijn niet alleen veilig in gebruik, maar ook prachtig om te zien en makkelijk te vinden. Gebruik bij voorkeur ook trommelstenen en geen edelstenen die zouden kunnen splinteren. Neem maar eens een kijkje in onze webshop.

Hoe maak je edelsteenwater?

Om je eigen edelsteenwater te maken, begin je met het selecteren van de juiste edelstenen. Het is belangrijk dat je trommelstenen kiest die veilig zijn in contact met water.

De hoeveelheid stenen die je nodig hebt, hangt af van de grootte van je waterkan en de hoeveelheid water die je wilt gebruiken. Een goede vuistregel is om negen trommelstenen per halve liter water te gebruiken. Als je meer water gebruikt, voeg dan dienovereenkomstig meer stenen toe.

EdelsteenwaterVoordat je de stenen gebruikt, is het essentieel dat je ze grondig reinigt. Spoel ze goed af onder de kraan om eventuele resten of vuil te verwijderen. Kies vervolgens een karaf, glas of drinkfles uit waarin je het edelsteenwater wilt bereiden. Glas is het beste materiaal omdat het de eigenschappen van de stenen niet beïnvloedt.

Leg de schoongemaakte edelstenen in de karaf en vul deze met kraanwater of mineraalwater. Zorg ervoor dat het water schoon en zuiver is en geen koolzuur bevat. Het Nederlandse drinkwater is van hoge kwaliteit en uitermate geschikt voor het maken van edelsteenwater. Osmosewater is ook een goede optie.

Dek het water af terwijl het ‘oplaadt’ om te voorkomen dat er stof of ander vuil in komt. Laat het water minstens een half uur, maar niet langer dan 24 uur staan om de energie van de stenen op te nemen. Gebruik het water binnen 48 uur en bewaar het bij voorkeur niet in de koelkast. Voor extra energetische versterking kun je het water ook in het maanlicht zetten, zoals voor een raam tijdens volle maan.

Als je klaar bent om het water te drinken, schenk je het in een glas. Laat de stenen in de karaf of fles achter. Is je karaf bijna leeg? Vul deze dan opnieuw met vers water. Het is zelfs beter om niet al het water in één keer te gebruiken, maar altijd een klein beetje in de karaf achter te laten vanwege het zogenaamde ‘kopiërend vermogen’ van het water.

Het wordt aangeraden niet meer dan twee liter edelsteenwater per dag te drinken. Dit is een eenvoudige en mooie manier om iets speciaals aan je dagelijkse hydratatie toe te voegen!

Wat zijn de vermeende voordelen van edelsteenwater?

Hoewel de wetenschappelijke gemeenschap nog sceptisch is, zijn er veel mensen die zweren bij de voordelen van edelsteenwater. Het zou helpen bij stress, meer energie geven, en zelfs de huid verbeteren. Of het nu placebo is of niet, ik vind het een aangename en mooie manier om aan zelfzorg te doen. En zeg nou zelf, het staat ook gewoon heel leuk op je tafel of bureau, zo’n heldere kan water met glinsterende kristallen erin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *