geheim voor een gezonde en stralende huid
Informatief, Beweging

Yoga: hét geheim voor een gezonde en stralende huid?!

Yoga staat bekend om haar rustgevende kwaliteiten. De wijze waarop ze lichaam en geest in balans brengt. Er zijn echter maar weinig mensen die weten dat yoga ook nog eens een groot effect heeft op de huid. Kenners hebben inmiddels al zelf ondervonden hoe hun huid er op vooruit ging naarmate zij vaker aan yoga deden. Maar waar komt deze zogenaamde ‘yoga glow’ vandaan? Waarom kan yoga wel eens jouw geheim zijn voor een gezonde en stralende huid?

Ontdek zelf de kracht van yoga

yogaYoga is nog zoveel meer dan enkel ingewikkelde houdingen aannemen. Toch staat het hier wel bekend om. Bij yoga denken we direct aan tientallen mensen op een klein matje die de meest bijzondere poses aannemen. Toch is het meer dan dat. Yoga is een manier van leven. Een manier om te bewegen en tegelijkertijd in reine te komen met lichaam en geest. Door te bewegen met behulp van yoga, geniet je van een geheel natuurlijke detox. Hierbij spelen lichamelijke en geestelijke oefeningen een essentiële rol.

Tijdens het aannemen van een pose moet lichaam en geest in balans zijn. Hierbij is je geest zo geconcentreerd, dat er geen ruimte meer is voor andere gedachten. Jij bent je meer dan ooit bewust van alle lichaamsdelen, organen en spieren. Alles staat met elkaar in verbinding. Het resultaat is dat je lichaam door meerdere sessies zich beter leert te ontwikkelen, alles beter op elkaar afgestemd is. Dat resulteert in een gezonder lijf én geest.

Zoals we allemaal weten speelt je levensstijl en stressgehalte een belangrijke rol als het gaat om de kwaliteit van de huid. Ervaar je veel stress? Dan is dat direct te zien aan de huid. Ook wanneer je te weinig beweegt. Door meer aan yoga te doen, beweeg je ook meer en zit je lekkerder in je vel. Dat zie je terug aan de huid en resulteert in de zogenaamde ‘yoga glow’.

Wat kan je zelf doen om de huid te ondersteunen?

La Roche-PosayYoga is dus de eerste stap naar een gezonder lijf én geest. Dit resulteert ook in een mooiere huid. Een beetje extra hulp kan echter geen kwaad. Daarom is het goed om niet alleen meer te bewegen en de stress te verminderen door middel van yoga, maar ook door dagelijks de huid te verzorgen. Maak dit onderdeel van jouw huidige beautyroutine. Maak hierbij gebruik van dermatologisch geteste verzorgingsproducten, zoals de lijnen van La Roche-Posay. Op die manier voed je de huid en voorkom je verdere huidirritaties.

Een goede huidverzorging is de basis voor een gezond lichaam. Het helpt je tevens meer in het nu te leven. Aan jezelf te denken. In een tijd waar alles gehaast lijkt te zijn, is dit van essentieel belang. Niet alleen om de huid te verzorgen, maar hiermee ook een momentje rust te pakken. Even tijd voor jezelf. Jij bent immers het belangrijkste onderdeel van jouw leven. Je mag jezelf dan ook niet vergeten in alle drukte. Pak iedere dag een momentje om aan yoga te doen en sluit dit af met een goede beautyroutine. Zo kan je er weer helemaal tegenaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *