channelen
Nasma

Wat is channelen en is het iets voor jou?

De meeste mensen hebben nog nooit van channelen gehoord en al heb je het woord weleens gehoord, zal je er waarschijnlijk nog niet meteen een beeld bij gevormd hebben. Over dit positieve fenomeen zijn heel veel boeken geschreven, schilderijen zijn erover ontworpen en toekomstvoorspellingen worden erop gebaseerd. Channelen wordt gedaan met behulp van automatisch schrijven of spreken, glaasjes draaien, oui-ja bord, seances en visoenen. Een medium legt volgens dit principe bijvoorbeeld contact met overledenen om boodschappen te ontvangen en eventueel door te geven.

Het doorkrijgen van berichten is channelen en een channel is het Engelse woord voor een kanaal tussen twee verschillende werelden. Hoe gaat het principe van channelen precies in zijn werking en welke rol spelen de gidsen bij het maken van contact met je hogere zelf?

Wat houdt channelen precies in?

wat is channelenChannelen is het fenomeen waarbij iemand zich in een staat van het verruimd bewustzijn bevindt. Hierbij wordt er contact gelegd met een gids of met je eigen hogere zelf. Wellicht klinkt dit allemaal vrij zweverig, maar je hoeft zeker niet spiritueel te zijn om aan channeling te kunnen doen. Je hebt enkel veel geduld, toewijding, vertrouwen en verlangen nodig om een contact van dit soort te maken.

Wanneer je doet aan channeling, bouw je als het ware een brug naar het collectieve, doelbewuste, liefdevolle, zorgzame hogere bewustzijn. Dit hogere bewustzijn heeft heel veel verschillende namen gekregen, zoals God of Godin, het AL of de Universele Geest. Door aan dit fenomeen deel te nemen, kun je toegang krijgen tot de broninformatie van dit hogere bewustzijn via de brug die je hebt gebouwd.

Vanuit trillingen zal de informatie van de hogere zelf jou bereiken en zich beschikbaar voor je stellen. Dit kanaal openen voor dimensies als je hogere bewustzijn is een echte sprong in de evolutie. Channelen is namelijk een zeer krachtig middel om te werken aan je eigen, bewuste transformatie en spirituele groei.

Hoe gaat channeling in zijn werking

Hoe gaat channeling in zijn werking?

Wanneer je deelneemt aan een channeling, ga je bewust je geest en mentale ruimte verschuiven om een staat van verruimde bewustzijn te kunnen creëren. Deze staat kun je bereiken door je te leren concentreren, ontvankelijk te worden voor een hogere begeleidingsvorm en je eigen gedachten opzij te kunnen schuiven. Wanneer je de verruimde staat dan hebt bereikt, worden hogere energieën geleverd om te gebruiken voor bepaalde doeleinden.

Door deze brug te bouwen, krijg je toegang tot diverse kennis, ideeën en wijsheid. Deze bronnen zullen overigens altijd beschikbaar zijn en je hebt de aangeboren vaardigheden om de wijsheid en kennis van de verruimde staat te bereiken en gebruiken. Door de rechtstreekse verbinding met deze dimensie kun je er veel innerlijke leiding, inspiratie en creativiteit uit halen.

De helderheid en de trilling van de persoon die aan channeling doet, bepalen op zijn beurt het niveau van het bewustzijn dat wordt bereikt. Dit kan vergeleken worden met een flits van inzicht, een fenomeen wat iedereen weleens ervaart. Hoe meer je bij je hogere bron in de buurt bent, hoe meer je flitsen van inzicht je van deze bron kunt binnenkrijgen. De boodschap wordt geleverd in de vorm van een beeld, stuk tekst of symbolen of tekens. Het is overigens enkel voor jou bedoeld.

Wanneer je je verbindt met de bron kunnen de engelen of gidsen zich weer verbinden met jouw energie, waardoor je in een lichte trance raakt. Hierbij gaat je keelchakra iets opzetten. Via een telepathische manier komt de boodschap aan bij jou en wordt vertaald naar aardse, begrijpbare woorden. De boodschap geeft tevens een trilling af, waardoor je je bewust bent van het hele proces.

aan channelen doen

Hoe kun je zonder gids aan channelen doen?

Een boodschap kun je zeker niet alleen doorkrijgen via een engel of gids. Op kleine schaal kun je hier ook helemaal alleen mee aan de slag. Dit kan namelijk door het gebruiken van je eigen wijsheid en een boodschap van je eigen hogere zelf. Door even helemaal alleen te zitten kun je dit proces voldoen. Hierbij ga je een dialoog aan met jezelf, wat dus met je hogere zelf is. Hierdoor geef je jezelf inzichten en goede raad, welke niet van buitenaf komen, maar enkel uit jouw innerlijke wijsheid. Voor sommige mensen is een aangename geur van wierook of een aarding via de grond een goede leidraad.

Channelen met een gids

Je kunt aan channeling doen via een gids die ervoor zorgt dat de boodschap bij jou terecht komt. Door contact te hebben met de gids kun je ook contact leggen met overleden familieleden of andere dierbaren. Er zijn hier heel veel boeken over geschreven, waarbij oefeningen worden gegeven om te channelen met deze gids.

Ieder creatief en geïnspireerd persoon is van nature begiftigd om een channel te vormen en het gaat bij dit fenomeen enkel om vaardigheden ontdekken en verder ontwikkelen. Het is een vaardigheid die je aan kunt leren. Angst wordt hierbij gezien als negatieve energie, welke positieve energieën, zoals liefde, naar beneden haalt. Dit moet eerst overkomen worden voor je op zoek kunt gaan naar jouw gids.

De rol van een gids is dus erg belangrijk bij channeling en dit wordt verduidelijkt door middel van vijf argumenten.

1. Gidsen helpen bij de ontwikkeling van een natuurlijke aanleg voor het verbinden met je hogere bewustzijn

Ten eerste zorgen gidsen ervoor dat jij een channel aan kunt gaan om informatie van jouw hogere zelf te kunnen ontvangen. Hierbij nemen zij de rol aan van leraren of tolken die je laten zien hoe je vaardigheden kunt verbeteren en verfijnen. En dan vooral de vaardigheden om naar het hogere bewustzijn te reizen.

2. Gidsen bieden hulp bij het in lijn komen met hogere doelen

channelen hoe werkt hetEen tweede rol van gidsen wordt gevormd door het dienen als vriend die altijd op de achtergrond is om je aan te moedigen en ondersteunen in wat je doet en wil bereiken. Deze gids zal je begeleiden in het ontdekken van de wijsheid die jij in je hebt. Door een sterkere verbinding met je gids kun je tevens een sterkere, permanentere verbinding aangaan met het hogere bewustzijn.

Door een sterkere verbinding kun je beter informatie doorkrijgen en meer innerlijke wijsheid en leiderschap ontwikkelen. Je zal hierdoor ook vaker in contact komen met betrouwbare inzichten en trillingen die rechtstreeks vanuit je geest naar jou toestromen.

3. Gidsen openen een poort naar de liefde

Als derde punt maken gidsen het mogelijk om via een channel liefde te ontvangen van het hogere bewustzijn. Door deze binding te stimuleren, stimuleren gidsen indirect onafhankelijkheid, kracht en vertrouwen. Diverse kwaliteiten zal je via je eigen gids ontdekken, zoals de kwaliteit van een goede relatie. Dit ligt in de kwaliteiten van standvastige liefde, oneindig mededogen en een perfect wederzijds begrip.

4. Gidsen dienen zelf ook als innerlijke leraar

Gidsen zorgen er niet alleen voor dat je aan channeling kunt doen, waardoor je in contact komt met je hogere zelf en informatie ontvangt. Deze entiteiten dienen zelf ook als innerlijke leraar. Als wijze docenten brengen ze je inzichten en helpen je antwoorden te vinden op diepe vragen. Denk hierbij aan vragen zoals “Waarom besta ik?”, “Wat is mijn doel in het leven?” en “Wat is de betekenis van leven?”.

5. Gidsen helpen je met de tocht naar de top

spirituele gids channelingHet proces van channeling kun je vergelijken met het maken van een klimtocht naar de top van een hoge berg. Eenmaal bij de top heb je een veel groter uitzicht op wat zich allemaal beneden afspeelt. Je kunt ontdekken wat de aard is van realiteit en daarnaast meer te weten komen over jezelf en andere mensen. Channeling biedt dus een breed perspectief van hoe het leven is, waardoor je ook een ruimere betekenis ontdekt achter huidige situaties in jouw leven.

In dit proces zal jouw gids je begeleiden in het leggen van verbanden tussen gewone onderwerpen uit het dagelijks leven en uitdagende, spirituele vraagstellingen. Gidsen zullen je helpen om channeling te gebruiken voor creativiteit, heling en onderwijzing. Hierbij zal je toegang krijgen tot het hogere bewustzijn en in contact komen met filosofie, kennis, kunst, poëzie, uitvindingen en wijsheid.

Tot slot; je kunt leren channelen

Channeling is een mooi proces om in contact te komen met natuurlijke gaven om deze verder te ontwikkelen. Je kunt deze uitdaging in je eentje aangaan, maar ook een opleiding volgen om deze doelen te bereiken. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn om te geloven dat je verbonden bent met een gids of je hogere zelf. Hierbij zal een opleiding meer duidelijkheid kunnen geven en jou stapje voor stapje begeleiden.

Dit hoeft niet alleen perspectief te bieden voor amateurs, ook ervaren mensen in de zelfontwikkeling op spiritueel gebied kunnen er veel baat bij hebben. Je leert over betrouwbaarheid van informatie om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

2 thoughts on “Wat is channelen en is het iets voor jou?

 1. Simonne Doms schreef:

  Goedenavond,

  Het channelen interesseert me enorm maar ik weet niet of het me wel ligt en of ik ervoor in aanmerking kom.
  Hopelijk kan je me hierbij helpen. Bedankt bij voorbaat.
  Simonne Doms

  1. Shana schreef:

   Hey Simonne,

   Ikzelf heb mijn opleiding gevolgd bij Kristien de Winter. Ontzettend bekwame vrouw in dit gegeven.

   Hopelijk heb je er iets aan 🙂

   Groetjes, Shana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *